Khamis, 31 Oktober 2013

SENARAI NAMA PESERTA 'Giveaway 'Convocation' Sunsweetz ~OCTOBER 2013'

Kepada contestant 'Giveaway 'Convocation' Sunsweetz ~OCTOBER 2013'
Berikut merupakan senarai
nama-nama mereka yg terlibat :
sila check penyertaan anda ^^

  1. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  2. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  3. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  4. http://ape-kinah.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  5. http://duniazumal.blogspot.com/2013/10/sunsweetz-october-2013.html
  6. http://nooramyma.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  7. http://smileon-secret.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  8. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  9. http://samdia.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  10. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  11. http://permatacahayailmu.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  12. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  13. http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  14. http://superpapaya.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  15. http://www.geeazielove4eva.my/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  16. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  17. http://anakenciksalamat.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  18. http://www.mawarberduri4147.my/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  19. http://alyamaisarah66.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  20. http://karimahsgsiputgacontest.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  21. http://schomells.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  22. http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  23. http://nanakimie.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  24.  http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html
  25. http://jannah-is-my-goal.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  26. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  27. http://www.misznadea.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  28. http://www.sigadismerah.my/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  29. http://arnilala.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  30. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  31. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  32. http://lienliedot.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  33. http://pokokredup.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  34. http://farraanuar.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  35. http://kataubaid.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  36. http://seudillerq.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  37. http://rishamelongadis.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  38. http://eyra1990.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  39. http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  40. http://ceritasitelingabulat.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  41. http://umikasum.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  42. http://anith-amalina.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  43. http://anisakmal.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  44. http://adichiee.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  45. http://akugadiskacamata.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  46. http://menariksanasini.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  47. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  48. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  49. http://www.fatindiana.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  50. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  51. http://airis-contest.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  52. http://dinkyrara.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  53. http://arunahakirah.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  54. http://gadisdandunia.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  55. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  56. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  57. http://stayinheart.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  58. http://jijahcomey.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  59. http://aqueiez95.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  60. http://myduniamelodi.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  61. http://azzafdzal.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  62. http://lucudanlawak.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  63. http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  64. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  65. http://bluepinkiey.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  66. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  67. http://niyhblograudha.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  68. http://butterflypinkystory.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  69. http://lavendercoklat.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  70. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  71. http://archiehusna.blogspot.com/2013/10/giveaway-convocation-sunsweetz-october.html 
  72.  
     

Rabu, 30 Oktober 2013

Voucher KRR Muffins dah sampai ^_______^

  
actually voucher ni dah sampai semalam 29 Oktober 2013 tapi aku masih dlm mood konvo maka nk update entry agak slow haha >.<

macam mana aku boleh dapat voucher ni?
ceritanya 
di

tengok siap dapat name card lagi tuh.. terima kasih Skytech Belog !

mood: x sabar nk g tebus nk makan muffin KRR hehe =p

Selasa, 29 Oktober 2013

HARI JUBAH KU !

Alhamdullilah, detik2x yang aku nantikan telah selamat dilalui.Syukur tidak terhingga , dengan peluang yang diberikan oleh-Nya untuk aku berdiri diatas pentas menerima segulung ijazah , buat adik-adik semoga kejayaan ini menjadi pedoman dan pendorong utk kejayaan kamu berdua kelak .. syukur juga kerana aku diberi peluang membawa ibu dan ayah melihat kejayaan aku di dalam dewan yang serba indah ketika hari graduasi ku pada 27 Oktober 2013,Untuk ibu dan ayah terima kasih kerana telah menjadi penaja tetap selama 4 tahun semoga aku mempunyai rezeki untuk posting bagi membayar segala pengorbanan ibu ngn ayah =) , buat kawan-kawan terima kasih kerana membantu aku sepanjang pengajian kita bersama mungkin selepas ini aku akan teringat kenangan kita semua, aku doakan kejayaan buat korang semua , buat saudara mara terima kasih memberi dorongan dan doa kalian amat aku hargai , apa yang penting wishlist aku sudah tercapai.... yahoooo Now, I'm officially graduated !!


Buat encik tunang, terima kasih atas kata-kata semangat mu, insyaallah.. semoga kejayaan ini akan menjadi inspirasi buat anak-anak kita akan datang hik3x..

Dengan ini mari aku tunjuk kan segala gambar sekitar hari jubah ku buat tatapan para follower ku  =) 

*****************************

 Convocation attire ^_^




banyak kali snap shot ni punya la nak kasi  topi tu terbang haha


yeah... official grad=)


She is Janah.. Coursemate dari 1st year sampai akhir tahun.. segala suka duka kongsi bersama, siap kan tesis, assigment , test dan final..=)





S.P.M aka SARJANA MUDA PENDIDIKAN MATEMATIK



K.A.M.I





posing depan logo UTM adalah perkara yang wajib bagi graduan hehe




walaupun encik tunang tak dapat hadir semasa majlis konvokesyen aku namun, dia sempat lagi luang kan masa bersama aku dan banyak hadiah aku dapat dari dia.. terima kasih abang =)






 She is my litle sister







A.K.U







 best frens forever







Ciuman hangat daripada ibu dan ayah







Penaja setia aku =)







My family







Posing2x... muka dah minyak giler =)













Flowers on my Convocation's Day











From Encik tunang =)


Mood: Nak sambung Master tp tunggu dapat posting dulu.. insyaallah

Jumaat, 25 Oktober 2013

Teaser Hari Jubah Aku ^___________^

.....yeahhhhhh.....

hari jubah aku dah nak tiba...

x sabar rasanya nk tunggu
 27 Oktober 2013  

^______________^

     'Wishlist 2013 yang bakal dikecapi '

  • hadiah buat ibu dan ayah aku
  • Role Model buat adik- adik aku 


Continue upload after 27th October 2013 !

happy convo day huhu 
Alhamdullillah

^_________________^

Rabu, 23 Oktober 2013

Wishlist 2015 : Vios Sport !

credit : google image       
Ya Allah , Kau murahkanlah rezeki hambamu ini untuk aku miliki si VIOS SPORT nie... how come, I like it ! cair aku tgk kalau ada mamat drive ini kereta.. OMG i really2 love this pattern... 


smart wey.. memula masa aku blaja aku suker usher preve warna putih lepas tu aku tgk warna putih ni kadang2 colour dia boleh bertukar kusam dan utk aku yg jenis pemalas ni agak sukar okei menjaganya last2 baru2 ni keluar pulak vios sport ni kat iklan tv amik kaw... terus verangan aku duk memikirkan specification dia harga dia.. so far okei la.. maka aku terus nk buat wishlist aku utk 2015.. mesti ada yang tertanya2 kenapa 2015 kenapa bukan 2014.. haha jawapannya bergantung pada pulus .. aku nak kahwin 2014 guna pulus maka vios ni aku forwardkan kepada 2015 haha dah ringan siket masa tu aceh2 verangan betol ko ea... >.<


ni view dari luaran.. fuh ! membuak2 perasaan aku utk memilikinya haha >.<


yok review utk accesories die lak.. pergh boleh tahan =)






utk kowang2 yang dah mula minat apalagi boleh view dekat sini untuk keterangan lanjut : 

http://www.toyota.com.my/vios

doakan aku mampu milik vios ni haha amin2x.. sambung verangan jap =p

Selasa, 15 Oktober 2013

Sponsored by HIM

Assalamualaikum ... hai geng ..esok hari raya aidiladha...selamat hari raya mohon maaf zahir & batin yer seandainya coretan aku ada yg menguris aty pengikut2x ku=) anyway dosa2 kowg aku dah maafkan ...aku nga mood happy mlm ni sebab nk update cerita semalam hihi.. yela nk update pagi td aku busy ..actually mak kawan aku menghidapi kanser paru2 jadi aku mohon rakan2 blogger doakan mak kawan aku ..semoga doakan kalian dibalas oleh ALLAH S.W.T.. sedih wey bila kawan sedih kita akan rasa sedih jugak.. ok now aku nk cerita mengenai datim ngn encik tunang huhu.. ehm aku ngn encik tunang adalah kategori percintaan jarak jauh (PJJ) coz dia tentera.. tp mcm mana lak kau boleh jumpa dengan dia ni siap datim bagai ?? confius jap haha >< encik tunang aku dapat sambung kursus lanjutan taekwando dia tu.. em jangan memain ngn tunang akuni dia dah ada black belt tau kui3x.. sila takut haha gelak jahat.. maka dia pergi utk kursus jurulatih taekwando di Wangsa Maju..


 
tunang sy ada 'BLACK BELT' tew =p


 maka bila hujung minggu setiap ari jumaat hingga ahad kalau dia x busy maka dia akan balik ke kg dia iaitu di kluang johor.. utk pengetahuan semua tunang aku orang kluang huhu kan dekat KLUANG vs KULAI kui3x.. aku org KULAI ...okey berbalik kepada cerita asal .. yang buat aku cair hati kat encik tunang ni..nk dijadikan cerita aku ni g la shopping dgn ibu aku..jln2 cari barang2 ibu n ayah aku utk konvo nnt..sekali aku masukla kedai VERN'S kt TESCO KULAI tu sape org kulai gerenti tau..then cuci2 mata aku terpandanglah pada satu handbag ni fuyoooo memang aku giler habis lah.. aku pun g la tgk harga beg tu mak aihh .. memang x cukup lah dgn bajet aku haha maka harapan tinggal khayalan kih2.. maka ibu aku je lah yang bergaya sakan nnt masa konvo aku ... OH NO! aku pun apa lagi amik Cik Samsung terus taip mesej send to ENCIK TUNANG =) haha=p then 2 saat kemudian:

***************
ENCIK TUNANG: ye syg, nnti esok kita g beli ea?
AKU: emmm betul k?
ENCIK TUNANG: iye syg
AKU: yahoooo, okey ..
ENCIK TUNANG: tapi mesti 3 jam shj peruntukan masa =P
AKU (***monolog dalaman) : Emm ok janji dapat apa yg diidam kan cam tau2 jer org perempuan ni kalau shopping yg ditaja mahu 5-6 jam baru puas haha >__<

*****************


Maka keesokkannya aku pun outing lah ngn dia haha outing pulak x le blah perkataan aku guna..kih2 maka terus tuju tempat yang sepatutnya dan paling best encik tunang belanja PIZZA HUT yg baru yang kuar dlm iklan kat TV tu hehe.. alhamdullillah murah rezeki encik tunang.. aku sayang dia bukan kerana harta dia tetapi bagi aku sayang aku kepada dia adalah kerana ALLAH S,W.T ... semoga hubungan kami kekal hingga ke akhir hayat ... tetiba x sabar nk tunggu raya tahun depan hihi ( gedik gilerz ! haha >__<)

amikkaw RM94.15 ! >< kalau aku mmg x mampu lah huhu tq syg=)

kesemua barang2 yang aku dapat tu adalah utk kegunaan masa majlis konvokesyen aku nnt..sebab encik tunang x dapat hadir kerana dia kena adakan pertunjukan taekwando sempena majlis apa ntah maka dia memujuk ati aku yang lara ni dgn sponsor segala bagai ni haha classs ko jah ! =)

Jumaat, 11 Oktober 2013

nuffnang sony & Ford sudah mariii =)

kome2 nak tahu mengenai sony yok klik2 iklan ni


em sony ni banyak product yang diowg dah keluarkan terutamanya KAMERA..
(NFC One Touch)
fuhh td Ms tgk kamera diowg kuarkan mantop2 gak..
so kepada peminat tegar kamera2 moh la klik banner kat atas tuuu
cuci2 mata tgk apa yang patut hihi

Next... iklan ford huhu mula2 tgk gerenti kereta ford tu hehe sekali... ce korg tgk sendiri la... huhu



p/s marilah kita sesama klik nuff rakan2 blogger supaya rakan2 blogger kita dapat untung jugak=)

anda klik saya klik jugak kamu punyer nuff ads=)

FREE !!

101 kg to 63 kg ? grrr How come ??

Hye korang2x.. tengok tajuk entry terus terbantut aku nk makan.. sejak bergelar tunangan orang ni badan aku naik mendadak wey ... naik sgt2.. aduhai badan tolong lah fhm gue mahu kahwin nnt x pasal2 baju nikah baju sanding gue x muat ... huahua nk jerit kuat2x... ='9 ok berbalik pada tajuk.. actually berat aku skrg 101kg terlalu obese bmi aku... dek kerana itu aku da 2 hari adakan plan D.I.E.T secara perlahan-perlahan... siket2..lama jadi bukit.. sgt pelik la kalo berat 101 kg nak turun smpai 63 kg dlm masa seminggu.. its very obvious owg putih ckp hihi=p so aku skrg dah 2 hari wat senam aeroabik alhamdullillah berkalori2 peluh aku turun haha >< sebenarnya encik tunang x de la bebel2 suruh kurus tp kita owg pmpuan ni kena lah alert.. LELAKI mesti nk tgk bakal isteri dia mahupun isteri dia cantik dan sihat maka aku x nak la dlm kategori OBESE huh ! at least NORMAL  hehe amik kaw NORMAL tew ...... utk ketahui kisah lanjut aku dalam projek kuruskan badan sila tunggu entri seterusnya setiap waktu dan ketika aku akan cuba update perkembangan projek aku menguruskan badan sehingga dapat apa matlamat aku... OOOO 63 kg... bling2 mata hihi... chaiyok3x !!


tengok peha drumstik aku OMG ='(

Tangan Menghenjut Buaian, Entri tetap terselit

Assalam dan selamat tengahari kome2 .. niat aty mmg nk update blog tp aku busy duk join contest sana sini giveaway sini situ haha tp masih x de rezeki lagi lor =( (wat muka sedih lak..).. utk pengetahuan korang2 jugak aku pun ada buat satu giveaway...nak join?? jom tengok sini, yang belum join mari pakat ramai2 join.. ehm ce tgk tajuk entri aku tu.. nampak x? baca x?tangan wanita yg menghayun buaian boleh menggoncang dunia tp aku lain tangan menghenjut buaian entru tetap terselit haha.. poyo habis aku=p actually aku sekrg menggangur sementara nk tunggu posting.. tiga bulan lepas sempat kutip pengalaman ngn $$ sebab aku kerja guru kontrak.. now kontrak tamat aku pun tanam anggur wat sementara waktu.. aku berharap sangat panggilan temuduga dari SPP utk graduan pendidikan IPTA dibuat tahun ini...hoho semoga rezeki kami ada... kan aku ada wat entri ini sebab aku nk cari pulus.. pulus banyak2 wat simpanan .. xnk buang masa ..at least nk bulan2 masuk income.. walaupun siket.. =)

Bulan 10 ni aku konvo.. yahooo.. x sabarnya nk jumpa 27/10/2013 huhu yela belaja 4 tahun mesti mau diraikan .. konvo ini hadiah buat ibu & ayah aku. aku dala anak sulung , mesti ibu ngn ayah excited hihi.. tgk raut wajah ibu ngn ayah masa aku dapat surat konvo tu pun dah menggambarkan betapa mereka mengharapkan aku=) ... konvo ini jugak aku nk tunjuk kat adik2 aku bahawa bukan susah untuk berjaya sehingga menara gading..(.ceh2 dah macam motivator lak...)

Berikut merupakan check list yang perlu aku buat .. credit to Fika


  • Pengesahan Kehadiran Konvokesyen           (Done)         
  • Bayar Yuran Konvokesyen RM 200 before 17 Oktober 2013      (Done)              
  • Isi Kajian Pengesanan Graduan         (Done)                 
  • Ambil Pakaian Konvokesyen 19 Oktober 2013         (coming soon !)                              
  • Hadir Raptai 25 Oktober 2013                               (coming soon !)                         
  • Hadir Istiadat Konvokesyen (Bawak IC) 27 Oktober 2013 sesi pagi        (coming soon !)  
  • Pulang Jubah before 1 November 2013                        (coming soon !)                            
  • Ambil Transkrip Akademik dan Ijazah                          (coming soon !) 



      
muka happy nk konvo =)

credit: google image

p/s: doakan urusan aku dipermudahkan.. semalam full perut makan KFC ... yg penting family happy=)                              

Sabtu, 5 Oktober 2013

Senarai Hadiah bagi 'Giveaway 'Convocation' Sunsweetz ~OCTOBER 2013'

Ehem now aku nk umumkan senarai hadiah yg ditaja oleh ... oleh... aku sendiri haha
semoga hadiah2 yang aku sediakan ini masih membuat para contestant bersemangat utk berjuang kui3x...
yg penting semangat pertandingan tu mesti ada kan hihi=p 

******************

Tempat pertama:

teddy bear comel - 1x pemenang


Tempat kedua:

 T-shirt MALACCA- 1x pemenang


Tempat ketiga:


Top up rm 5- 2x pemenang 


p/s: emmm rasa2 mau tambah lagi hadiahnya huhu.. insyaallah kalau ada penambahan hadiah aku akan update lagi . doa2kan lah aku murah rezeki kih3x... insyaallah=)

Selasa, 1 Oktober 2013

KOPI AL JANNAH MAHKOTA DEWA

PROMOSI !!

Dengan sukacita nya aku ingin mengumumkan
bahawa aku menjual produk AJGM iaitu 


KOPI AL JANNAH MAHKOTA DEWA

Kepada penggemar kopi mari mencuba kopi yang banyak khasiat iaitu 14 dalam 1
Antara kelebihan kopi ini ialah:

* Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi
* Meningkat kekuatan bagi penderita Diabetes
* Menghindarkan pertumbuhan sel kanser
* Merawat Lenguh Sendi, Buah Pinggang & Jantung
* Menghindar Penyakit Kulit
* Mengatasai Pengantungan Ubat
* Mencegah penyakit hati, Alergi, Rheumatik, Insomnia
* Meningkat stamina dan ketahanan terhadap selsema


KOPI INI SESUAI UNTUK GOLONGAN ?

Yang sering kali terasa mengantuk dan lemah
Yang mempunyai banyak toksid dalam badan
Yang berkerja lama, shift malam di kilang/pejabat
Yang melakukan perkerjaan yang berat
Yang selalu terasa letih seluruh badan,surirumah yang buat kerja sepanjang hari
Sesuai untuk rasa relax,anti Stress




Untuk tempahan:

Whatsapp: 0177386919
@
email: Asfah_89@yahoo.com
 @

pm @fb:   https://www.facebook.com/KopiJannah

Misz Sunsweetz a.k.a cikgu wadi

assalamualaikum 👀.. selamat malam semua.. tiba-tiba malam ini macam ada mood nak berblogging hik3 rindu sebenarnya nak berblog nak g walk...