Selasa, 5 November 2013

Dilema Budak pendidikan

Alhamdullillah, selamat dah segala bagai majlis konvokesyen aku
now masa untuk mencari kerja,
graduan pendidikan menunggu posting, apa tu posting? ala senang cerita aku menunggu masa untuk ditempatkan hoho,
kalau dahulu belum konvo lagi para guru baru (fresh graduate) dah dipanggil berkhidmat, Now everything different sebab apa, kami budak ijazah sarjana muda pendidikan di WAJIB kan mengisi permohonan dan kemudian menunggu untuk TEMUDUGA dan barulah mendapat surat tawaran seterusnya surat lantikan, aduhai.. memang banyak betul cabaran menjadi budak pendidikan nie, jadinya sementara aku menunggu posting tu terpaksa lah mencari kerja-kerja lain bagi mengumpul pulus utk kahwin, uwaaaa T_T
doakan aku dapat kerja !


3 ulasan:

azizah :) berkata...

ooohh ms kena interview juga nnt yer.. kalau maktab sng kan terus serap jd cikgu jer

::Misz sunsWeetz:: berkata...

@azizah :)yup.. tp sekarang dak pendidikan ipta ngn ipts memang kena interview dan budak maktab sekarang x macam dulu jijah diowg kena tunggu turn gak.. sebab dah ramai sgt jadi cikgu

Cikgu Norazimah berkata...

tahniah ! sementara tunggu posting, boleh la apply cikgu sandaran or cikgu ganti, boleh dapat duit cikit2..hehe

Misz Sunsweetz a.k.a cikgu wadi

assalamualaikum 👀.. selamat malam semua.. tiba-tiba malam ini macam ada mood nak berblogging hik3 rindu sebenarnya nak berblog nak g walk...