Pengikut

Rabu, 31 Oktober 2012

Wordless W#13

 Esok Test 1 Thermodynamic
wish me gudluck!





Isnin, 29 Oktober 2012

monday hit..

alohai..hehe
salam blogger^^
aish asal monday jer mesti nk blues2x gitu..sebab da lama sgt cuti so bila nk mulakan something pd ari isnin mesti rasa cm syahdu kah3x..betol kan??
ehm alkisahnya mlm td aku smpai UTM kul 12am amik kaw memang gaya x nk balek hehe
padahal umah dekat jer...
KULAI---->UTM
apa la sgt tp bile da dpt nikmat tanpa berfikir apa2 tu yg rasa tenang di RUMAH huhu
perghhhh lu ayat nk syahdu + jiwang kah3 so anyway skrg da kul 2.01pm ketika aku tulis entry nie..nnt aku  da publish jdi 2.30pm haha giler lama ko publish entry arhhh aku punya page up to me lor!
hehe
so da x payah nk blue2 sgt la..da nk abis ari isnin kui3x
yg best aku da lepas presentation session bg subjek SPP4092
alhamdullillah..

lega
syukur
happy
lapang

mmmmmmmmmmmmm

^________^

hehe

mood: sapa nk tolong aku ajar MODERN ALGEBRA..aku x suka+minat la subjek ni.. aku lebih suka NUMERICAL METHOD..aish mcm ni k nk ajar student nnt kui3x..=p
shhhhh ! ni rahsia kiter kih3x...




Sabtu, 27 Oktober 2012

Hadiah Hari Raya Haji ^^

salam blogger semua
alhamdullillah arini raya kedua sempena aidiladha..
emm bilela aku dpt anta ibu ngn ayah aku g haji..
doakan urusan aku dipermudahkan ea..

******************
ehm sian aku tau..nk tau citer x hehe
ehm aku rabu yang lepas diberi arahan oleh encik tunang suh amik labtop dia..huhu
so pas dia bank in aku pun amik la labtop dier.. tup2x elok jer ptg tu aku amik..
sekali lono aku lak wat hal..
mau melalak aku..
aiiii lappy pun le saling jeles menjeles k?
hahaha 
mesti lono jeles bub aku duk kesana kesini bwk labtop encik tunang
last2 lono lak masuk I.C.U
haha
abiz pokai la aku....
sedih giler..=(
nasib ayah sudi memberi bantuan pelaburan terhebat kat aku haha gelak guling2..
time kasih ayah !

pastu dlm aku berduka lara hehe
rupanya encik tunang ada bagi something kat aku huhu
nak tau apa dia..?
ehm dlm sedih2 tu aku tersenyum hehe
kiranya hadiah raya haji la..kowg ada x?mesti x de kan ?kah3x

nk tau
jom preview pic bwh :


nila bungkusan dia patutla sibuk mintak aku alamat..^^




byk sgt brooch dari sabah utk aku tp ni yg aku pilih..yg lain aku kasi ibu + angah ...

dan yg paling special jeng2x



sgt2 terharu hehe.
thankz syg...

mood: agak kekok guna lappy encik tunang ni hihi ..hati da kembali tenang.. aku redha dengan ujian mu walaupun byk data aku dlm lono hilang tp aku tau KAU uji aku baru siket..semoga aku tabah hadapinya..^^ keep smile!


Rabu, 24 Oktober 2012

Wordless W#12

Location: JOHOR PREMIUM OUTLER, KULAIJAYA JOHOR

Date: 21-10-2012

'We are the hot teachers' 
^^


Selasa, 23 Oktober 2012

esok petang lek KULAI yahooo

lalalala.. esok petang after TECS WRITING 
aku da pecut lek KULAI
hehe
 apa la sgt KULAI - UTM SKUDAI 
haha
30 min kalo x jammed
kalo jammed, bas byk benti turun nek penumpang, driver yg slow dan lain2 maka
 1 jam perjalanan hahaha=p

so aku nk wish SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA^^
ehmm walaupun x rasa beraya dek kerana final year students
namun aku bersyukur dgn segala kurniaNYA...




Isnin, 22 Oktober 2012

Milo + munchy

Morning u all=)

emm arini aku x de kelas ..haha..ehm sgt sonok tp x de kelas still assignment banyak belum masuk agi PSM huhu..
so arini misi menyiapkan assignment sehabis boleh haha^^

mood: cm x de mood nk hari raya haji xoxo


Sabtu, 20 Oktober 2012

Credit to NUFFNANG^^

Yahooo !!!
aku dapat B.E agi...
walaupun kejap hilang kejap timbul B.E aku
tp aku still nk ucap thankz kat NUFF
bub bagi gak ko B.E kat aku haha

semoga bertambah2 la B.E aku haha





Alhamdullillah selesai Oral Test ^^

Wow lega rasa bila td kul 11.30am
settle da Oral Test
pasni 
WRITING lak...
ehm utk pengetahuan semua UTM semua student dia before grad kena PAST benda2 nie..
ehmmm
so aku kalo nk grad kena past la...^^
 
hopefully everything is ok..
walaupun agak tergagap td haha..
jnji keyakinan nk ckp tu ok haha

mood: uwaaaa byknya kerja bila da jadi final year student nie...OMG mlm ni KELANTAN vs ATM 
mestila Aku sokong ATM bub encik tunang ATM haha=p 

*************

meh klik bwh nie
FREE jer




&





Jumaat, 19 Oktober 2012

Lawatan Ke KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

alhamdullillah 
da selesai 1 projek assignment subjek SPP 4092 (isu dan masalah dalam pendidikan)
automatik 20% dlm tangan sudah huhu
kowg nk tau aku ngn dak kos aku kena wat satu sesi dialog @ temubual dgn pihak-pihak jabatan yg berkaitan dgn isu-isu dlm pendidikan yg kitaowg pilih kat KPM,PUTRAJAYA...
mak aihhh jauh tu dari UTM JOHOR nk ke PUTRAJAYA haha

jauhkan??
lebih kurang 4 jam jauh la..haha


anyway banyak input yg aku dpt daripada lawatan ni...

antaranya:
  1. Mahasiswa pendidikan IPTA perlu buka minda dan jgn pencilkan diri semata-mata nk dpt posting bwh KPM jer... at least le ceburkan diri dibawah MARA @ Institusi swasta yg len
  2. Mahasiswa Pendidikan perlu Kretif...^^
  3. Bila da dpt posting dan dpt kerja sila jlnkan tangungjwab shbz baik^^ tiada istilah guru dibebani dgn tugas-tugas yg banyak hihi
  4. emmm kalo dpt posting SABAH @ SARAWAK x payah nk mintak tukar.. bub fikirkan la anak bangsa dan matlamat kenapa nk jadi GURU ...^.@

ehmm so memang minda aku da terbuka la... dan ada siket motivasi dan x payah risau sgt sal posting bub kalo x dpt kerna fikir cara lain.. be a smart graduate^^ dont be a graduate that so choosy the job haha

moh layan pic yg sempat aku snap 

 




 






























mood: esok nk TECS lak.. TECS tu ala2 MUET kat UTM sebelum nk GRAD kena LULUS benda nie ^^ wish me gudluck.. speaking la esok gamaknya..  mkn keju oke haha not belacan =p


Khamis, 18 Oktober 2012

minggu yg padat

Presentation SPP4092
 
Literature Review Projek Sarjana Muda 


Assignment numerical method + matlab


Assignment Modern Algebra




=.=

mood: nasib assignment thermo da siap.. emmm budak TAHUN AKHIR memang gini =)


Rabu, 17 Oktober 2012

Wordless W#11


Miss him so much 

nak g SARAWAK sob3x....




Selasa, 16 Oktober 2012

Congrates OLA ^^

Sowang agi my love  grad..

TAHNIAH !!

15 OKTOBER 2012

ehmmm untungla dpt smbung MASTER

anyway aku bangga ngn ko^^

 
mood: ehm tahun ni duk tgk owg grad rasa bersemangat nk habiskan sisa-sisa pengajian aku..^^ Ya ALLAH permudahkanla urusan hambamu ini=)


Isnin, 15 Oktober 2012

My Love Anis KONVO

CONGRATULATION 

TO

MY LOVE 

LOVE LOVE

ANIS SYAZWANI


14 Oktober 2012



Mood:aish aku jeles tgk member2 ramai da grad..uwaaa my turn will be next year ^^ xsbar2x..hoho


Sabtu, 13 Oktober 2012

Siti Nurhaliza datang PESTA KONVO UTM 49-FESKO

salam...
arini da masuk 4 hari berlansung nya pesta konvo UTM..
yg best nya Konvo kali ni diowg jemput artis2x..






Dato' Siti^^



Joe + Ila Damia^^



Masa mlm rabu yg lepas mereka jemput DATO'SITI NURHALIZA & Joe Flizzow + Ila Damia,









Photo
Johan....^^


jay jay^^





next mlm tadi JOHAN Raja Lawak , Hyper Act, Jay Jay , Rahmat Mega....ehm tpmlm tdi aku xgi... nasib ada video kat you tube so dpt la tgk hoho..

so mlm ni 13/102012 : ESTRANGED & Hafiz Hamidon....so marilah dtg ke pesta konvo UTM ...ehm ceh macam aku lak promoter..tp x pe aku kn anak UTM so meh2x dtg..^^

meh aku nk citer pengalaman arini yg x kan aku lupa lepas grad...ehm td aku ada workshop MATHLAB..ehm cikgu2math UTM ni bagus siap kena belaja MATHLAB tu..padahal nnt anak murid aku x sempat ke x aku nk transfer benda2tu kat mereka haha takut x masuk akal jer..kih3x..xpelah bia cikgu dia up siket kui3x..so habis kelas kul 12pm..


so decide ngn Ainaa & Janah.. nak g derma darah..yg paling beria si ainaa..nasibla kawan aku si Qilah nak g PESTA KONVO dia bwk kete so kami decide nk tumpang..so aku ni da la xpernah derma darah kononnya ni la nk catat rekod..sepanjang dlm kete Qilah aku mcm nebes giler la..bila da sampai kat tapak konvo tu lagi la aty aku berdegup2x kah3x...tp control macho agi muka...ehm siap ajak si AINAA + JA jln2 pusing dulu punya nk cver cuak kui3x...so dek kerana tengahari dan panas yg terik..aku pun memberanikan diri ajak diowg terus g tapak derma..Kali ni HOSPITAL SULTANAH AMINAH yg anjurkan..so aku pun amik la borang isi bagai dlm aty tuhan jer la yg tau..paling best si ainaa ngn ja kena timbang dulu bub nurse2 kat situ mcm x caya jer..diowg nk derma yela badan kecik hehe..aku da gelak dlm aty ..siap nurse tu ckp berat lebih 45kg tau..haha..aku CONFIRM la lebih dan terlebih2...kui3x... then aku nurse tu terus panggil.. ok dlm aty da bce doa2 pendiding..yela 1st time tuuu kui3x
sekali nurse tu sapu ubat kat jari hantu aku..pastu dia amik mcm pen tu cucuk pastu darah aku pun kuar la siket..ehm masa tu x perasan lansung nurse da cucuk hihi rasa cm gigit semut jer..ceh masa tu confirm da gagah siket.. aku pun tunggu next process..last2 nurse tu ckp..

nurse: 'ok dik darah awak cair sgt..'
aku : 'sy darah apa?
nurse: 'darah O.tp x layak menderma sebab darah cair'

***********

aku pun mcm frust la jugak..last2x tiga-tiga owg x dpt derma..sama-sama gelak..kah3x.so kowg yg le derma g la derma darah..pasni aku nk makan aty banyak2x..( aish makan aty ^^) hehe.paling syiok balik kena jln...memang walkathon habis..smpai jer bilik hujan+ kilat..alhamdullillah sempat smpai lau x mandi hujan wat kali ke-3 la aku hoho...

mood:  yeah ! aku da tau aku darah O lalalala...

k bai.


Jumaat, 12 Oktober 2012

Test pertama semester 7

salam blogger..
hohohohoaku ada test ISNIN (15/10/2012) nie...emmmm da lama x duduk nk jawab test bagai ni selalu bagi students aku TEST kali amik kaw aku yg kena test haha..ehm yela dulu praktikal le la happy bagai x hadap exam..now semester ni emmm puas + pulun giler la nk jwb exam....

dek kerana ni sem 7 so x le main2 padahal selalu jer men2.. punya la nk enjoy zaman Uni huhu

so wish me gudluck okei...

test apa?

ehmmmm test MODERN ALGEBRA...

dulu aku amik LINEAR ALGEBRA

pastu 

MODERN ALGEBRA

next

GABRA ...... keh3x^^


Khamis, 11 Oktober 2012

Padat

salam blogger,
anyway sejak jd budak final year aku da kurang giler lek umah hujung minggu..
semua aktiviti @ kelas @ kursus ada jer time weekend... apa boleh wat..da tahun akhir...berkorban apa saja...hehe

ehm risau pun ada...yelah da tahun akhir kena jaga betul2..lau tergelincir siket mak aihhh parah2x...
so planning memang padat giler...
ehm keje x yah cakap..memang padat hahaha

cuma aku jer yg x wat2 agi...
ehm le x aku nk pakai P.A haha gelak golek2x.....
melampau..macam tuan2 besau la ....=p

ehm so doakan aku grad dgn cemerlang ea kawan2x...
paling penting aku jeles ngn dua budak ni..
da la konvo awal..
sowang smbung master sowang amik PHD...bukan pizza hut delivery tau haha...

ehm tp tumpang gembira tgk kejayaan kawan2x.....

ehm semalam lepak kat pesta konvo tgk SITI NURHALIZA...sakit pinggang aku..hihi actually x minat sgt tp dalama x lepak malam2..itupun ENCIK tunang da perli sakan hahaha ..aish...^^

mood: menghitung ari nk grad haha=p


Selasa, 9 Oktober 2012

Week 5 in SEMESTER 7

 


Salam Blogger,
ouch....da WEEK 5 emmmmm so fast...ehm pejam celik pejam celik..macam semalam baru aku masuk WEEK 1 dlm sem nie kah3x...
ehm ok mggu ni pesta konvo UTM emmmm ...so ada 2 bestie aku yg grad actually 3 owg ..tp sowg ni aku bese2 jer..so yg betul2 meletup relation nya yg 2 owg ni kui3x..boleh lak gitu...

so nga merancang nk kasi apa ea?

bunga



coklat



teddybear


emmmm....nasib 2-2 pempuan lau lelaki agilah pusing kepala keh3x.........


TAHNIAH to them.^^

mood: ehm tahun depan aku lak yg konvo..eeee xsabarnya...=)


Isnin, 8 Oktober 2012

SAYs.com: RM5 Free jer..^^

Salam blogger,
hye kamu2x
jom la join SAYs.com giler mantop duit yg masyuk ...
selama ni aku ingatkan mcm kena tipu jer..tp perghh le tahan tuuuuu......

lau xcaya meh tgk sini


ehm siapa yang ada akaun nuffnang sama la function dia..cuma SAYs.com nie duit die cepat naik ..$$$$$$ hehe^^


so mcm mana nk daftar?

ehm daftar free jer....yang x da blog pun le buat....dun worry !

meh sini aku ajar...

1st step:
Klik link INI

2nd step:
Sign up 

3rd step:
Isi segala maklumat yg diminta


4th step:
finally u will get RM5.....so hurry up !! register..

so meh tolong aku klik link kat bawah nier...
tolong menolong tu amalan mulia hihihi





Isnin, 1 Oktober 2012

Thermodynamic



Berharap....

Ya ALLAH ...sgt tenang biler dpt ckp ngn 
P.A PENGARAH URUSAN tempat kajian aku td..
ehm rasa lega siket..kalo x risau memanjang wey..huhu
aku masih mengharapkan doa kalian semua..doakan aku ea^^
ehm P.A dia ckp Pengarah urusan x masuk opis sejak jumaat lalu..
mungkin rabu ni baru ada kat opis..actually paling aku lega bile P.A tu ckp surat da sampai kat tangan PENGARAH URUSAN just dia nk approve atau nk assist aku kt bahagian yang sepatutnya..ehmmmm bersusah susah dahulu bersenag2 kemudiann..alahai...

nikmatnya merasa pelbagai perasaan ni..alhamdullillah...YA ALLAH aku berharap....=)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...