Ahad, 30 September 2012

Weekend ^^

Aloha..haha tetibe nk bukak bicara ngn perkataan tu keh3x..
so how are u guyz..ehm aku alhamdullillah sihat jer..cumer emosi kurang siket..tp semakin tenang..yela baru pas baca buku ' CINTA HIGH CLASS' haha..ehm emosi yg kurang tu sebenarnya bukanla pasal cinta cintun ni tp sal PROJEK SARJANA MUDA I aku nie..ehm risau duk memikirkan smaada PENGARAH URUSAN tmpat kajian aku tu terima k x permohonan aku nk wat kajian mengenai syarikat dier..ehm hopefully semua berjalan dgn lancar..amin..

ehm kadang2 fikir sgt manis bermain dgn pelbagai perasaan mcm suatu nikmat yg dikurniaNYA..yela cm aku dapat rasa bila sedih,bile runsing, bile rindu, bile heppy, bile marah,ehm paling byk menguji semester kali ni KESABARAN ....emmmmmmmmm so SABAR..haha ehm aku ni jenis semua nk siap cepat so bile satu keje PSM aku tertangguh aku akan menggelabah lagi2 biler aku tgk kwn2 aku da gerak byk .TAPI kali ni ALLAH S.W.T maha adil die bagi aku peluang merasai perasaan yg sepatutnya aku rasa..hehe..aku redha..dan aku yakin ALLAH S.W.T sentiasa bersama dgn mereka yang mengingatiNYA..insyaallah...

Minggu demi minggu semakin menghilang ..sekarang da masuk W4 ehm ada 10 minggu agi wey....ehm cepatkan masa berlalu...

ehm so paling best arini da habis da segala course yg aku kena amik sebelum KONVO ehm cuma yg diuruskan FAKULTI jer yang masih tertanggung..huhu ehm bile imbas lek WORKSHOP I.S.O yg aku amik td..ehm berguna sgt2 semua yg diceritakan oleh PENsyarah aku faham bub aku kn keje QUALITY CONTROL masa cuti sem..so barulah aku mengerti kependa la I.S.O tu selama ni duk tgk I.S.O kat botol kicap KIPAS UDANG tu jer haha

ehm kwn2 doakan aku punya urusan dipermudahkan ea....=)

 Mood: mengharap cinta ilahi ( ^.@) v..minggu depan mcm nak lek umah jer bub 2 minggu da xlek umah haha nnt da khwin cmnela nk jauh dari ibu ea..aish..x mau fikirla haha


Khamis, 27 September 2012

Insyaallah^^

alhamdullillah hati semakin tenang...
semoga urusan aku esok dipermudahkanNYA..
yang lagi penting mintak2 la..pengarah urusan tempat kajian aku tu lembut aty die nk bagi maklumat dan benarkan aku wat kajian mengenai syarikat dier.....amin..


now mengetahui ALLAH S.W.T. sentiasa bersama dgn hambaNYA yang selalu mengingatiNYA walau apa jua keadaan...^^

mood: emmmm kena wat planning ni bub semester ni rasa mcm xcukup masa jer....^^

Selasa, 25 September 2012

Kuat Kuat....

Ya Allah..aku rasa mcm down giler biler tajuk PSM aku mcm ibarat jambatan nk roboh ...ehm actually lec suker tajuk aku tp tempat kajian aku ada masalah siket aku kena amik masa utk tunggu tempat kajian aku approve tajuk aku n sekaligus diowg bagi kerjasama kat aku..mudah2an...amin..

ehm ce bayangkan aku nk tunggu FAkulti aku agi wat kan surat ..ehm nk g anta surat agi kt tempat kajian aku emmm take time..memang dugaan giler..ingat bile da dpt tajuk le proceed keje seterusnya tp disebabkan tajuk aku nk kaji maslaah owg n then da la baru so memang survive ok !..tahniah PENGALAMAN giler~huhu

ehm nak nangis tu x dela cuma mcm cacing kepanasan la bile geng satu supervisor ngn aku da mula setapak-setapak teruskan kerja aku..mungkin aku kena pegang prinsip ni kot..'bia lambat asal bermutu tinggi' haha>.^

cuma aku pohon rakan2 blogger doakan aku ea ...semoga urusan aku dipermudahkanNYA..amin..ehm semester ni aku asyik pening kepala jer.nak kata da tua baru umur 23 tahun haha..ehm ingatkan tanda2 penuaan..tp bile fikr lebih siket mesti sakit tu menangkap kat kepala..aish..sabar2...

"YA ALLAH AKU HANYA MAMPU MEMOHON DOA KEPADAMU AGAR ENGKAU PERMUDAHKANLAH URUSANKU..DAN KAU BERILAH AKU PELUANG UTK MEMBAHAGIAKAN INSAN-INSAN YANG AKU SAYANGI DENGAN SEGULUNG IJAZAH KU ..YA ALLAH KAULAH MAHA PENGAMPUN..MAHA PENGASIH DAN LAGI MAHA PENYAYANG....amin..."

Ahad, 23 September 2012

Sabtu, 22 September 2012

Cinta High Class

actually td pagi dlm kul 11am-4.15pm aku berjimba2 kat jusco taman u skudai jer..so bese la jalan2 masuk MPH then pantang nampak novel mesti nk grab 1 tp lau poket penuh la hehe..then apa lagi dalam masa 30min-40min something kot dlm MPH then grab la beberapa buah buku..hehe ehm tp skrg nga berfikir 'adakah aku dpt menghabiskan bacaan aku hehe..ehm amiik kaw nasib beli 2 buah jer....

so buku yang berjaya aku grab td ...

jeng2x...





 *ehm ni dia 1 buku tu novel penulis aku (LIYANA ZAHIM ) suka hehe.. Yang agi 1 tu aku suka bce belog penulis ni ngn suami dia ehmm sweet sgt...


k la aku nk continue wat assignment...lau nk pinjam bayar la hahaha >< gelak jahat

k bai.....

Jumaat, 21 September 2012

blah blah blah....

hehe tajuk entry blah..blah...blah sebenarnya buntu nk letak tajuk apa..ehm masa aku tulis entry ni aku baru jer melantak MC D amikkaw lapo la pulak..ehmm rummate aku kuar so aku malas nk pnjangkan kaki tp kena lebarkan duit so wat la delivery MC D hihi..ehm ;lupa nk remind kowg yg aku skrg duk bilik double means.....aku ada roomate.dulu duk bilik single tp sem ni aku pilih nk duk double last semester aku duk bilik double ni masa tu aku 1st year..kira awal n akhir la aku decide nk duk bilik double nie hhee

ehm bagus duk double ni bub aku selalu je x terlewat bgun pagi lau duk bilik single terpaksa guna khidmat ibu utk call tiap2 pagi kejut anak dia ni hehe..TP sekrang ibu x yah nk calling2 bila call je aku da siap mandi aceh2x..hehe

emmmmmmm...apalagi ea aku nk tulis..

k so assignment aku melambak..semua nk kena baca yg mengira pun ada..so balance la..tp bila aku nk wat nie hehe.td duk layan FB jap tetibe nampak status ni kat wall FB    cik nadiah emmm terbek rupenya dia lek umah mguu ni eeeeeeeeee..xpe2 kasi can kat die manja ngn ibu xoxo~

so , lagi aku nk tulis apaaaaa ea..blah blah blah...~

ehm ok2 alang2 rajin menaip ni.aku nk share saat terakhir sehari sebelum ENCIK TUNANG berangkat lek sarawak..ehm masa aritu aku ngn dia g la dating kononnya sebelum die lek SARAWAK nk jumpa la bub nnt setahun baru dpt jumpa dier makkk aihh lama kan nk wat cmne da tugas die kena jaga keamanan negara so aku redha..ehm so aritu aku kuar amik kau sehari suntuk tgk muka die yelaaa kitaowg baru dapat dating plus minus 4x jer..ce bayangkan baru kenal lebih kurang 2 minggu encik tunang da nk masuk minang so aku gelarkan majlis pertunangan aku sebagai tunang koboi haha..tp memang cm mimpi yela aku x terfikir pun tahun 2012 aku da jadi tunang owg hehe mungkin JODOH kita hanya merancang rite??

so kuarla dating alasan nk g beraya rumah sedara mara die ..sambil menyelam minum air.masa tu la aku tatap wajah dia puas2 ceh2x..geli x baca ayat aku..kah3x..ehm so masa tu cube mengenali die dan sebenarnya tempoh pertunangan aku ni betul2 tempoh aku nk kenal dier..kiranya cerita aku ni CINTA selepas tunang....~

hehe ni la dier encik tunang aku >.<  mesti ramai yg nk tau kui3x..


emmm memang encik tunang x hensom tp bagi aku iman dia yg mahal...=p

aku nk cari imam bukan nk cari model haha...ehm so aku bersyukur aku dipertemukan dengannya walaupun aku bercinta dengan owg len namun aku skrg dlm proses nk pupuk cinta tu kat dia semuanya kerana ALLAH S.W.T insyaallah.......

ramai yg tanya aku ngn encik tunang ni aturan keluarga ker..ehm actually BUKAN..dlm persoalan ni bukan aturan keluarga tp entah mungkin dia diciptakan utk aku..mudah2an jodoh aku ngn encik tunang panjang hingga akhir hayat...

encik tunang pernah kata dia nk ikat aku awal2 takut aku lari..emmmm tergelak gak aku dgr ayat die..tp dari raut wajah die memang die ikhlas..=)


ehhhh tetibe pulak masuk citer encik tunang kih3x...


so esok 22 sept 2012 da genap sebulan aku jadi tunangan si dia......
k la penat da jari aku ketuk  keyboard ni hihi

tetibe..to be continue..........


k bai.

Khamis, 20 September 2012

L.E.G.A

alhamdullillah lega sgt2 coz td petang aku kena bentang tajuk PSM aku..sepatutnya dari mgu lepas..tp dek kerana aku demam mgu lepas buat pun cincai je..so minggu ni aku wat kasi mantop ceh2x..akhirnya SUPERVISOR aku suker tajuk aku cume kena betulkan lekobjektif kajian aku la...ehm so mgu ni pulun agi utk objektif ngn literature review aku huhu...

ehm tibe2 rindu kat encik tunang...ehm lau la encik tunang kat semenanjung kan best...hihihihi

its okey belajar perasaan ditinggalkan bub nnt da jadi isteri encik tunang pun kena tinggal gak bub encik tunang aku kan 'tentera'...xoxo

ehm so mgu ni xlek umah kena amik finance course ahad ni 23/9/2012 emmmm malasnya nasib kena amik bub  syarat  utk konvo lau x gamaknya x amikla aku hihihi~

so ni da nk habis minggu ke-2 semester nie walawey kejap je nak masuk minggu ke-3 huhu...>.<

cepat2 habis aku nkkonvo cepat nnt le khwin cepat hahahaha...(*gatainya aku) ..x delah cuma nak ringankn kepala aku yg x ringan ni hahaha

sekianlaa...esok aku sambung cerite agi..hihi da malas nk taip ni hohoho

k bai....

Rabu, 19 September 2012

^^ suker sgt2x..

yahooo..bilik aku kt UTM da ada WIFI hihi u know why ?? aku ngn rumate aku da wat plan share guna p1WIMAX huhu..ehm so dlm bilik aku le jer guna internet..ni sumer2 gara2 aku nk wat PSM..ehm lau x wat PSM xdenya kitaowg nk guna binatang nie coz masing2 dulu guna BB jer..

ehm so now nk wat keje pun mudah yg teramat lalalalala hehe memang x risau agi..kiranya aku RM50 hajar RM50 la bayar tiap bulan2x.kitowang ikat 1 tahun punya kontrak hoho
ehm so semester ni memang relaks jadula kelas x bape nk padat tp mak aihh subjek sumer byk yang 3 jam kredit ...semester ni aku punya final exam hanya ada 4 paper jer..ada 6 subjek... kiranya ada 2 subjek yg x yah nk masuk pekse bagai..huhu

so da jadi student final year da aku..ehm da tuer..umur pun tahun depan nk jejak 24 Tahun hihi....malu2x >.<
24 tahun..ehm nasib da ada yg masuk minang aku ni.lau x ehm memang aku x taula sapa yg nk aku nie..hehe encik tunang pilih aku sebab apa pun aku x tau sampai sekarang..encik tunang kata RAHSIA...syg oii...hihiihi ><
ehm so aku berdoa hubungan aku da encik tunang berakhir hingga ke jinjang pelamin..dan dipanjangkan jodoh aku ngn encik tunang...amin..doakan aku ea..=)

ehm k la nnt aku smbung ag update belog.kali ni le update byk story bub line internet da fast fast fast hehe...=p


K bai....

Selasa, 18 September 2012

Rempeyek =)

pagi-pagi da bekpes rempeyek 

ehm kadang ada yg panggil tumpi

ehm bile makan rempeyek ingat encik tunang kat SARAWAK sana
hehe

becoz he feveret REMPEYEK haha

^.^

Isnin, 17 September 2012

Final Year student @.@

cak..lama da aku x update story kt sini
actually aku da nek semester 7..huhu
so ada 1 semester ag sebelum konvo rite?
ni kiranya tahun akhir aku ..jadi aku x le men2x
ehm harapan besau tu
busy pun le tahan huhu
so awak2x doakan aku ea

aku nk gulungan ijazah tuuuu hihi

mood: alhamdullillah kesihatan semakin pulih..

Rabu, 5 September 2012

back to reality aishhh

hohoho
so owesome my entry title haha
ehm how come
just a few days left to spend time wth my family & my fiance ehem=)
hehe
actually encik tunang da nk lek SARAWAK sudah jumaat nie..
tp esok da lek K.L bub takut delay flight ..ehm nasib la aku x hantar dia kt bus station bub beberapa maslah ehm lau x memang banjir la bus stand Kluang huhu (* aish kantoi sudah encik tunang owg kluang hehe )

hehe ehm encik tunang asyik nk snap pic aku jer kui2x...ehm aku apa lagi posing sakan haha



ehm semalam encik tunang menghabiskan masa dia ngn aku
ehm sempat la merayap 3 buah rumah beraya sakan aku tahun nier..yela tahun2 lepas duk teperap dlm rumah tahun ni amik kaw..semua pelusuk aku jejak haha

ehm 'back to reality' : aku pun kena kemas2 nk lek  UTM...ehm agak lama ber 'honeymoon' sekali mau perah otak alahai...dala tahun terakhir nie..ehm mencabar2x..mood exam pun da kembali apatah lagi assignment bagai kuiz muiz ( *aish bahasa apa la aku guna nie )

pesanan encik tunang: sila jgn nakal2 haha mendalam tu maksudnya..kui3x...

ehm so sapa nk tolong aku cari tajuk projek sarjana muda aku nie..ayo aku da mula gelabah sekian ~ kui3x

mood: ehm mcm takot jer nk menghadapi final year neee aish ~

Misz Sunsweetz a.k.a cikgu wadi

assalamualaikum 👀.. selamat malam semua.. tiba-tiba malam ini macam ada mood nak berblogging hik3 rindu sebenarnya nak berblog nak g walk...