Pengikut

Jumaat, 29 Jun 2012

B.E dari NUFFNANG lagi


 alhamdullillah...
lek dari karok cek akauan nuff
tgk2
ada dua B.E tambahan..
yahooooo
heppy gler..=)
thankz nuffnang 

mood: alhamdullillah PRAKTIKAL da habiss..yippie..mesty nnt rindu kt students..emmm 


Rabu, 27 Jun 2012

Wordless W#10

w.a.i.t.i.n.g 

for 

....him....






Ahad, 24 Jun 2012

Tahniah to MY FWENS : NANA ~ e-day

THis entry special to 
nana

(my schoolmate)

ehm congrates dear
you look so suweeet n gorgeous hehe

*da bertunang da sowg kawan aku ni=)



ehm suka tgk pic ni hehe


psssttt~ nana sowi aku cilok gambo ko haha," wink>.<

mood: ehm sonoknya tgk kwn da tunang & kawin...


Sabtu, 23 Jun 2012

lagu fav =)

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah
Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu
*Reff:
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu
Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you
Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua
Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu
*Repeat reff


mood: tetibe teringat 'abg navy'..rindunya=(


13 minggu guru praktikal XOXO

WOW tajuk entry da macam le berkarya ye dak..kui3x
ehm ehm meh sini aku nk story rentetan seorang guru praktikal hoho
ehm sapa die guru praktikal??
haha

siapa?

aku laaa~

blurr jap >.~


kui3x...

ehm so 19 MAC 2012 7.15am tarikh/waktu melaporkan diri
hoho
masa ni daftar berempat 2 cikgu KH 1 cikgu FZK 1 cikgu M3...
ehm aku la cikgu M3 tuuuu kih2x
ehm masa lapor diri tu x boleh bla..ehm sekolah tgh perhimpunan yela hari ISNIN kan..mesti la ada perhimpunan..ehm jap rasanya sekolah aku ni hari-hari ada perhimpunan hehe
 ok meh aku citer dulu sejarah sekolah aku baru la kowg dapat kenal ngn sekolah aku hahaha gelak jahat >.<

************
SMK TAMAN PUTRI

dibuka pada 1 April 2003 setelah bangunanya disiapkan dan diserahkan pada 13 Januari 2003..
 Pada awalnya, sekolah ini diberi nama SMK Kota Kulai 2. Nama ini diambil sempena pemaju perumahan pertama taman perumahan iaitu Taman Kota Kulai. Kemudian pada 6 September 2005, nama sekolah telah ditukar kepada SMK Taman Putri, selaras dengan lokasinya yang berada di dalam persekitaran Taman Putri, Kulaijaya.

NEXT.....
terdapat sejumlah 15 buah kelas dengan enrolmen murid seramai 458 orang dan guru seramai 23 orang di sekolah ini. Pelajar ambilan pertama sekolah ini berasal dari SMK Sultan Ibrahim, SMK Munshi Abdullah, SMK Tunku Abdul Rahman Putra dan SMK Kota Kulai 1

dan 
  Disember 2009, Jumlah kelas telah meningkat kepada 30 kelas dan sebuah kleas Pendidikan Khas, dengan enrolmen murid mencapai 820 orang dan tenaga pengajar seramai 63 orang. Staf sokongan pula bertambah daripada 6 orang kepada 13 orang.
hoho
 last2 hingga kini aku tgk ramai giler students  cina dari melayu & cina kui3x ...

ehm bila da masuk lapor diri amik kaw rupa2nya ari isnin kena pakai baju warna merah..ala asal ada colour merah pun ok..ehm yg aku duk pakai baju biru n tudung biru haha yela baru 1st time lapor diri kui3x..
ehm sekali tgk cikgu lelaki baju putih tie merah memang SMART !! tabik springgggg...

OK bermula la orientasi selama seminggu....
ehm ingat bebudak jer ada orientasi cikgu baru posting dan cikgu praktikal cm aku pun kena orientasi haha
so macam bese duk bersiar2 mengenali kwsan sekolah dari PENGURUSAN sampaila mengenali student..ehm hari ke-3 da diberi RELIEF..hoho
apa benda relief tu..ehm ala kelas ganti ..cikgu yg duk MC n x dtg atau ada urusan diluar sekolah..aku kena ganti kelas die la..besela x kan nk ckp x nk la relief..perggh giler hebat lau jawab cm tu kat GPK 1 haha..ehm so cikgu praktikal lau ckp X NAK tuuu memang problem la  hoho

name tag aku

2 MINGGU kemudian..
ehmm mula la kelas n jadual yg diberikan..haha
pergh 1st time rasa mengajar..
ehm dak2 aku lak tu memang saja nk test aku dulu..haha
ehm yela cikgu muda..
yg x boleh bla..siap nk test kepandaian aku..fuh time tu nasib aku le jawab

almaklum la aku kena ngajar 4SN kelas depan
tp beza lak ngn 4PA..aku ngajar memang senyap tp x tau la fhm ke x?haha
so mgu ke-2 memang pulun habis kenal students..
ehm pulak tu ramai students cina..walawey gua memang susah mau ingat itu nama..emmm

3 MINGGU..
ehm Lec + guru pembimbing da mula nak masuk tgk aku  ngajar..
ehmm darah gemuruh jantung nk gugur x yah ckp la..haha
nasib la dak2 aku ni dilatih dgn 'DAVID TEO ' pengarah FILEM yg terkenal tuuu haha
memang terbek kalo berlakon..haha

4 MINGGU..
ehmm mula kena buli ngn pengurusan sekolah haha..
ehm bese la students praktikal..ken wat projek..haha
ehmm mula2 nk wat projek x tau nk wat apa bub pengetua aku open minded suh fikir sendiri..
ehmm memang x de idea la..

5 MINGGU..
terbek ! macam meeting kena ikut dengar..macm program kena join ..ehm FOLIO ROS da selamat hantar da kt lec aku time nie..
ehm students da makin rapat da makin malas nk hantar buku bila bagi homework..amik kaw..cikgu WADIATUL kuar taring la haha=P
ehm minggu ni aku jadi mak singa jap
terus senyap dak2 aku hehe 
tp cool lek...diowg pun mintak maaf bagai hoho sonok gak berlakon hehe

6 MINGGU..
haha main cat2...projek 1,2,3 blaaablaaaa...


7 MINGGU...
projek+ observation session..emmmm=(

projek kelab SPBT : ehm merasa jadi cikgu SPBT=)

8 MINGGU..
merasa jaga exam mid term 2012..bila jaga kelas aku ngajar m3..n paper m3 lak masa tuu semua duk pakat tanya aku haha..cm aku lak yg jawab exam..=p


yg x boleh bla..mggu terakhir nk cuti aku le lak terlanggar kete owg amik kaw RM200 melayang
ehm masa ni tension giler wey !..
nasib la aku ada HAJAR...my bestie..
ehm semua dugaan ni dapat ditempuh dgn kesabaran =)
alhamdullillah..

nila kete owner tuu yg x boleh bla..aku da siap byr nk anta gamba bagai..memang aku bengang la..

so terus bertekad x nak li persona..mcm tin kosong jer haha=p

9 MINGGU..
 cuti sekolah ..aku pun cuti la hehe

10 MINGGU..
cuti lagi la..lama kan?

11 MINGGU..
Duk peras ugut students yg x anta homework masa cuti haha=p

12 MINGGU..
ehm the last OBSERVATION FROM LEC + MENTOR
hari terbuka sekolah 2012

13 MINGGU.. 
T_T
sedihnyer tinggal mgu ni jer nk bersama students...


SO...lepas tarikh 29 jun..memang akan rasa bebas yg teramat tp aku akan terkenangkan MUKA-MUKA STUDENT aku yg x faham, yg nakal, yg sealu tolong aku, yg kuat ckp bila aku ngajar..
ehmmm sedih pulak~

xoxo




Jumaat, 22 Jun 2012

27 HARI Lagiiiiii

20 JULY 2012
counting this day......
umppph

27 days to go
so 
long

xoxo



Review SAMSUNG Smart Camera......



 wow  cantik giler kamera-kamera dari SAMSUNG nie...
ehm jom tengok SAMSUNG SMART CAMERA..
smart sey !!

ehmm cuci mata je la dulu..hehe nnt da ada duit baru le beli hihi=P


Samsung Smart Camera DV300F

 • 16.1 Megapixels, F2.5 Bright Lens
             • 5X Optical Zoom, 25mm Wide Angle Lens
• Wi-Fi Enabled – Share & Save
• 1.5” Front LCD, 3.0” Back LCD
Price : $199.99
 Samsung Smart Camera WB1507
 

  • Share your Best Photos Instantly with Family and Friends With Built-in Wi-Fi

  • Experience Intuitive Photo Editing Software, Right from the Camera

  • Get the Best Shots, from Far Away or Up Close with an 18x Optical Zoom

  • Easily Transfer Photos Wirelessly to Your PC, Smartphone, or Microsoft SkyDrive

Price : $299.99
mood: tetibe terfikir bila la dpt kamera sebijik nie..ala2 DSLR NIKON ke?hehe  


Khamis, 21 Jun 2012

Sebulan macam setahun jer

emmm baru 2 hari 'ABG NAVY' g belayar da macam 2 minggu hehe
ehm nak tunggu sebulan mak aihhh
YA ALLAH tabahkan la hati hambamu ini
ehm kawan2 doakan aku steady n tabah ea?
ehm ni semua ujian aku ...
ehm cmne la lau da ada ikatan yg sah..
emmmm

to 

nak mintak resepi hehe >.< wink..resepi nk hilang rindu 


wak sy tunggu awak ea...28 hari lagi T_T

mood: alhamdullillah segala sesi 'observation' from my supervisor n my mentor da selesai td ..ehm so tinggal seminggu je ag praktikal nk habis..


Isnin, 18 Jun 2012

emmm speechless

Ya ALLAH tabahkan la aty ini
semoga 'JARAK' yg engkau kurniakan antara aku dan dia merupakan
satu kebaikan antara aku & dia.....

**********
speechless giler bile CALL 'abg navy'
dier ckp dier kena g belayar sebulan..OMG
aku x setabah itu okei ~
ehm ni belum agi kahwin
aduyai
blurr jap

dala kena g KOREA
ehm awek2 korea da la comel 
hehe
sempat agi aku fikir bukan2x kui3
tp kan 1st time rasa ditinggalkan.....selama SEBULAN kui3



ehm 'abg navy' nk berangkat ke korea 20 HARIBULAN nie...
ehm x pe ea awak...
sy tunggu awk...
=)

MOOD: ehm jadual waktu penggal II da bertukar amik kaw setiap ari aku ada kelas..haha nasib tinggal 8 ari je agi kui3x...


Sabtu, 16 Jun 2012

WOW !!! SEMPENA 10TH ANNIVESARY SENGHENG ~

 


EHM wow sempena 10th anniversary sengheng
awok2 le dptkan kad member la...
apa lagi jom terjah





mood: lepak baru lek sekolah~jd cikgu sapa ckp x penat hoho


Jumaat, 15 Jun 2012

HADIAH FREE !! Cornetto Love

ehm kowg makan ais krim cornetto x?
ehm dap kan ais krim coretto tuuuu
ehm hehe
ni ah aku tgk ada cornetto L.O.V.E  gituuu~
kih3x
so jom pakat ramai2 

KLIK


ehmmm pekebenda la CORNETTO LOVE
tuuuu hehe

ehm jom pakat ramai2 gak tekan banner bwh nie:


CORNETTO UDA & DARA hehe
ehm tp aku xtgk pun bub astro x rak ada hihi=p




Tq NUFFNANG !!

alhamdullillah..
syg jugak nuff kat aku hehe

kome2 yg dtg belog aku meh la tolong klik apa yg patut hehe nnt teman tolong kome2 lak
hoho
ehm so aku nk ucapkan terima kasih kat semu follower aku n silent reader blog ni
aku tau blog aku x setanding


HEHE
tp terima ksh byk2 kat MR NUFF bub bagi peluang kt belog ni nk merasa B.E kui3x

REZEKI JUMAAT 
nie~

hehe tgok tu da ada 2 B.E la hoho



mood: ada 10 hari praktikal kui3x...


Rabu, 13 Jun 2012

DOA CEPATKAN JODOH

**********************************

Jom amalkan kepada mereka yg masih single & TIDAK BERPUNYA tuuu
insyaallah akan dipermudahkan urusan JODOHnya
dan paling penting anda tidak bersendirian 

emmm aku nk amalkan la..
nk mintak jodoh yg sesuai ngn diri aku nie
hehe
mudah-mudahan doaku dimakbulkan
yg penting PEMILIK TULANG RUSUKKU
dpt mendidik aku kearahNYA


mood: huhu tinggal 2 minggu agi nk habis latihan mengajar yahooo !


Ahad, 10 Jun 2012

esok sekolah k? xoxo

ea...esok da sekolah k?
ea bukan cuti lagi ke?
haha
uwaa nk smbung cuti agi cm 'Abg navy'
u guz nk tau.. ada k patut abg navy aku g amik MC wat cuti tambahan...aish ni semua sal bola EURO 2012
yela kalo x dia lek pagi td kul 8am bertolak dri KEDAH k PHG
disebabkan lek dari tgk bola kul 5.05am da x larat nk drive so
 amik MC..haha
eeeee JELES pun ada sebenarnya kui3x >.<

ok2 tu kisah dier..x pe2x..
yg aku ni
uwaaaaa...
2 minggu syiok tuuu cuti tanpa tekanan haha
amik kaw lagi 3 minggu nk habis ni
kena bertahan utk mengahadapi segala kemungkinan
ayoooos!

so esok kembali ke sekolah AYUH !! haha
>.<

mood: alhamdullillah lesson plan da siap utk ajar dak kelas ari selasa hehe yg penting esok x de kelas hoho




Sabtu, 9 Jun 2012

Arini sabtu esok ahad lusa isnin fuh !

pergh panjang jugak tajuk entry!!

                  xoxo

emmm fuh da nk kena pikir LESSON PLAN lek~
da kena fikir strategi bila lec dtg observe
OMG~~bermula kembali kehidupan sbg TEACHER TRAINING hihi
only 3 WEEK to go chaiyok~
wish me A in this PRACTICAL TEACHING
hopefully ~

-adios-

mood: siapkan keje2 yg tertangguh hihi=p cuti 2 minggu lupa aku ni cikgu haha >.<


Khamis, 7 Jun 2012

HAPPY BESDAY MY MUM & MY DAD

'HEPPY besday to u' 3x
Heppy besday to IBU
'n'
AYAH

heppy besday to u

yg special nya tiap tahun mesti sambut combo..
apa tuuu combo

ala 2 owg punya besday jadikan 1 hehe
emmm
yelah 
my mum besday on 7th June while my dad besday on 10th June
huhu
beza 3 hari je maaaa~
tahun pun sama...

anyway kononya nk surprise sekali kantoi lak bila my dad sendiri open the secret haha
walauapapun
party already did it hehe
masa buka pose td semua menadah tangan ayah baca doa sedikit n potong kekkkk...

ehmmm so suweeet hoho
=)

ehmmm Aku n Cik Nadiah
g li kek n MARRYBROWN huhu yummy2x
just a small celebration for our mum n dad

mum 'n' dad


*****************
heppy besday to u 
mum I love u veryy much no one can replace u...muah2x
syg byk2x....



to my dad
on 10th june 2012
heppy besday
u are power man in my life
u are the best man
thankz dad

love u

my dad masa zaman dia TENTERA
time ni dia dpt anugerah n nek pangkat 
PEGAWAI WARAN II PUYAD B.HJ MANSOR =)



Selasa, 5 Jun 2012

700 followers sudah !!

THANKZ to all my followers
lappp u olls very much hoho
ehm jom tgk siapa yg ke 700 tuuuu

jeng2x



beliau adalah ANISNADZIRAH....
thumbs up to u

jom ramai2 review belog cik nad nie.....



psst~~
to another follower..i'll come to ur belogg dun  worry k !


Nuffnang kasi BE..alhamdullillah

Yahoooo...thankz to nuff 
td aku bukak akaun NUFF tgk ada 1 B.E masuk huhu
masyuk !!

hope die setialah ngn Aku kui3

meh sini tgk 1 B.E je ....
nak byk2 hehe
next time kasi byk ea....MR nuff


so nnt lau nmpak iklan SEN HENG menari2 kt belog aku tolong klik ea hihi
apa yg penting?? KERJASAMA hohoho

xoxo




Isnin, 4 Jun 2012

Kelebihan Bulan Rejab

upps sekrang da bulan REJAB laa...ehm x lama lagi da nak sambut RAMADHAN
sungguh cepatkan masa berlalu
so to girl2 kat luar sana da habis ganti puasa lum??
ehmmm so sekrang marilah kita ramai2 umat Islam amik fadilat dibulan REJAB ni..bub bulan REJAB ni bulan ALLAH S.W.T.

Rejab ertinya ta’zim (kebesaran, keagungan, kemuliaan). (Rahmat, pemurah, kebajikan). Kerana kebesaran, keagungan dan kemuliaan bulan Rejab itu maka Allah limpahkan rahmatNya, kemurahanNya dan terhadap hamba-hambaNya yang beriman dan beramal solih pada bulan Rejab, dengan berpuasa pada siangnya dan beribadat pada malamnya.
 


Ya Allah sungguh ruginya jikalau kita sebagai HAMBANYA tidak mengambil peluang ..so meh sini aku nk tunjuk fadilat yg bakal diperolehi :

  1. Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus).
  2.  Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.
  3.  Puasa tiga hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia keneraka (panjangnya setahun perjalanan).
  4.  Puasa empat hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.
  5.  Puasa lima hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur.
  6.  Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercahaya muka.
  7.  Puasa tujuh hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.
  8.  Puasa lapan hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.
  9.  Puasa sembilan hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH tidak ditolak dia masuk syurga.
  10.  Puasa 10 hari pada bulan Rejab Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titi Sirotolmustaqim pada tiap-tiap satu batu di hari kiamat.
  11.  Puasa 16 belas hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.
  12.  Puasa 19 belas hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.
  13. Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu. Maka mulailah beramal barang yang tinggi daripada umurnya (pembaharuan umur).
******************
Bulan Rejab bulan Allah. Bersedekah pada bulan Rejab dijauhkan Allah daripada api neraka kerana kemuliaan bulan Rejab, Bulan Allah. Allah jadikan di belakang bukit Jabal Qar bumi, yang putih yang penuh dengan Malaikat dengan panji-panji berhimpun pada tiap malam Rejab meminta ampun oleh mereka kepada Umat Muhammad.


Sabtu, 2 Jun 2012

Kahwin: jln bwh pedang

upppps so sweetz
bila kwin dpt jln bwh pedang kui3x
mula la aku duk berangan2 bagai
actually mood masih nga terfikirkan how's sweetnyer dpt husband leftenan n inspektor k then le jln bwh pedang huhu
so jom layan pic y sempat aku snap masa g kenduri td ....

emmmm so sweeeetttttt =P

  
ehmm ni bukan pengantinnya kih3...ni owner BELOOOG nie ok ! >.<   

moh tgk apa yg dikatakan khwin bwh pedang huhu



emmm ni dier...see pengantin jln bwh pedang


ikot kata owg berpengalaman pengantin kena byr setiap owg yg pegang pedang tuuu
n bukan calang2 owg jer yg lalu
pasangan kita mestilah ada jwtan leftenan ke atas...inspektor polis pun le gak hoho



nie keadaan masa majlis td...

huhu so tetibe aku mula berangan kalo dpt kwin n lalu bwh pedang fuyoooo lomantik lor kui3
tp lau x dpt x pe da jodoh trima segalanya....=)

mood : ehmm keliru nak pilih sapa yer...


Jumaat, 1 Jun 2012

Sgt merindu si dia

walawey tajuk entry x menahan sey hihi
ehmmmm rindu sgt2 kat EN.MFS
emm EN.MFS call ehmm happy giler suara dier bile cuti yg dia mintak da LULUS
best tu dpt cuti 10 hari...kan best lau EN.MFS dpt turun KULAI JOHOR~
ehmmm terkejut gak aku bila diberitahu on the spot yg EN MFS nak lek kedah arini...

PAHANG-----> KEDAH

anyway aku doakan perjalanan EN.MFS aku dipermudahkan dan paling penting dia selamat.....

******************

✿✿✿" Ya Allah Aku rindukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..✿✿✿


 Note !!
EN.MFS = EN.MOHD FAZLI SUHAIMI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...