Pengikut

Khamis, 31 Mei 2012

aishhh

oiiit penat thp melampau 
dek kerana drive dari kulai k JB then singgah byk tempat hoho
ehm anyway bersyukur dek kerana lec utk jd supervisor aku da dpt yahoooo

~~psst~~mood: happy+lega


Rabu, 30 Mei 2012

Wordless W#9

Selasa, 29 Mei 2012

Ya Sudahlah.....nice song ! like it

 

Ketika mimpimu yang begitu indah,
tak pernah terwujud..ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai..ya sudahlah (hhmm)

*reff:
Apapun yang terjadi, ku kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih..coz everything’s gonna be OKAY
Santoz:
yo..Satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa, cita,cinta dan harapan
Lezz:
Kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu,jalan selalu ada
titz:
juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu..ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang
B:
Saat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat..ya sudahlah
yeeah..dengar ku bernyanyi..lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..semua ini belum berahir
back to *reff
F2B:
satukan langkah..langkah yang beriring!
genggam hati, rangkul emosi!
B:
Genggamlah hatiku, satukan langkah kita
F2B:
Sama rasa, tanpa pamrih
ini cinta..across da sea
B:
peluklah diriku..terbanglah bersamaku, melayang jauh.. (come fly with me, baby)

F2B:
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yang menerima kelemahan hati
yea..aku cinta kau..(ini cinta kita)
cukup satu waktu yes.(untuk satu cinta)
satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
rebahkan rasamu..untuk yang ditunggu
Bahagia..Hingga ujung waktu.

back to *reff 2x



Isnin, 28 Mei 2012

:: mee goreng special santapan tengahhariku ::

fuhhh baru le bukak FB + TERJAH BELOG huhu
setelah bertungkus lumus memasak+ mengemas + membasuh.finally le enjoy kui3x
anyway masak??
masak apa?
hik4x
ge;lak jahat jap..anyway masak MEE GORENG SPECIAL gitu2x jer...kui3x
disebabkan 1 family da jemu makan nasi so mee kuning jd santapan LUNCH ari ni hoho
anyway boleh tahan la aku masak kui3x...

betol x?
lau x caya g tanya


xoxoxo

okei..ni bahan-bahan yg diperlukan....>.<



next


siap 

jeng3x




MEE GORENG SPECIAL


yummy3x





Sabtu, 26 Mei 2012

CICAK

hoooray cuti sekolah bermula maknanya cikgu nurul pun cuti sakan la 2 minggu ni hoho
ehm pas dua minggu ada 3 minggu lagi nk save a date with my students lor huhu
pastu habis praktikal then continue my journey on september then be a final students wow super duper senior lor kih3x..gelak jahat jap 
ehm last day before cuti kiranya ari jumaat semalam dak2 4 SN means anak murid aku la kan ada ke patut masing2 wat muka x bersalah bile diowg plan punya bek nk kena kan aku..uish !!
terkena aku wey..
ehmmm benda yg paling aku geli n paling wat aku x tido tu la yg jd tunggak idea dak2 aku ni eee geram

k aku masuk kelas diowg cm bese..disebabkan mood da ke laut nk mengajar n esokknya cuti dan 1 masa jer aku pun bagi la diowg wat keje sendiri then aku pun nk tndatangan buku "HEADCOUNT KEDATANGAN" ala buku ni sekolah aku wat utk pastikan kuantiti murid yg ponteng dpt diatasi kononnya la tp ada gak yg ponteng haha...
aku pun selak...selak...dan selak...
sekali amik kaw

emmm see seekor cicak diletak kan di antara helaian buku headcount tuuu
aku dgn aksi terkejut beruk menjerit masa tu tp masih dpt dikawal la
ehmmm
bolehlak students aku gelak sakan hehe
ehm aku sjaa gertak diowg 
"teacher potong markah math awak semua"

ehmmm tau diowg cuak..terus say sorry
hehe padahal aku sjer je kasi psycho lek diowg kah4x
gelak jahat jap hihi

ehm pastu le lak dak2 tu g sambung plan nk kenakan cikgu len lak kui3x

aiyaaa makin lama makin syg lak kat diowg....

***************

emmm cntik x?
ni la dia hasil tgn 4 owg cikgu praktikal 
ehmm besela bila praktikal byk sgt projek yg disuh wat haha




Ahad, 20 Mei 2012

EKSPEDISI KE AIR TERJUN GUNUNG PULAI KULAIJAYA

Yahooooooooo..seronok giler biler dpt release tension ngn memember kt kulai ni yela sekrg kan dak2 fakulti aku nga praktikal so masing2 bersepah kat daerah JOHOR nie hehe so aku just dpt jumpa ngn dak2 yg praktikal kt zon kulaijaya jer...
so  19 MEI 2012 yg lepas aku n the geng n my mum, my sis n my litle bro join the adventure to GUNUNG PULAI haha...cm gempakz STARZ je kan .. hehe ala2 report tuuu huhu
okei..sgt menakjubkan bub kitaowg kena 'hiking' giler tinggi punya gunung hehe..
nasib2x..dala memasing bwk bekalan ala-ala nk g pesta tepi pantai..owg len duk kai kasut joging tp kitaowg kai selipar jamban jer kui3x....
so x nk ckp n tulis2 byk2..tp nk show off the pic segala bagai..yg sempat snap masa tu..anyway credit to kamera izyan ismail

&

all my lovely fwens...
cah : hajar : fieza & my sis-nadiah : my mum : my lil bro

h:e:h:e

so let's see 


ehm so ni the first our adventure huhu





welcome hihi




huhu langkah menuju ke puncak hihi






see jauh tuuuu nk hiking hehe






ok jalan-jalan menikmati keindahan alam...9.00am





fuhhhh peluh da time ni hehe...0.54KM ok jauhkan??







yahoooooo da sampai...>.^







huhu nice kan..ni la dia keindahan ciptaan NYA...subhanaallah=)






bile cikgu-cikgu jumpa air hehe..wave..wave..wave ! xoxo





hihi bile aku jumpa air jadi lain pulak kah3x..







seronok kan bila dapat mcm ni hujung minggu..huhu


so enjoy sgt ekspedisi yg x terancang ni hehe..ehm rasa nk g lagi la....lalalala...
ehm pasni pergi mcm nk BBQ lak kui3...

MOOD:ehmmm esok sekolah pulak..huhu monday blues kui3x..


Rabu, 16 Mei 2012

SAMBUTAN HARI GURU 2012- 1st time dlm hidup huhu

wow tarikh 
16 MEI 2012
jd keramat bile 1st time sambut hari guru sebagai GURU bukan students agi huhu
ehmmm terbek..praktikal kali ni merasa den sambutnya huhu
ehmm adkah pengajaran guru yg bek dinilai mengikut bilangan / jumlah hadiah yg diperolehi dari anak murid?sapa setuju huhu?angkat tangan !
haha 
anyway pendapat aku seorang guru mahukan anak didiknya berjaya dan paling penting cemerlang dlm exam...
ehm so aku dpat la snap beberapa pic ...
ehm actually mood nk berblogging da kelaut wey ! sob3x T_T 

jom review pic yg serba sedikit ni huhu


kad hari guru 1st time dapat huhu terharu giler....





muka depan kad xoxo





cikgu nk gak posing2 hehe......=)




mood: ehmmmm menghitung ari nk habis praktikal.....nnt mesti sedihnk pisah ngn students sob2x..T_T





Selasa, 15 Mei 2012

esokkk HARI GURU 2012

huhu esok 1st time aku sambut HARI GURU 
untung praktikal time gini merasa sambutannya hihihi...
so aku nk wish kat semua guru-guru 
diseluruh MALAYSIA

'SELAMAT HARI GURU'




Ahad, 6 Mei 2012

AKU nak elauan la !

        Geramnya beb...aku geram ngn pihak pengurusan sekolah aku yg macam apa entah an..ehm ada ke patut ckp aku n kwan2 ni menumpang j kat sekolah tu..kowg nk tau x sekolah mana tu?haha emmm oppps x yah ;a nk g tau kat sini nnt aku kena sue da satu hal haha..actually aku bersemangat giler nk uruskan sal elauan ni pastu si kerani sekolah tempat aku praktikal ni nk x nak je uruskan then le lak pengetua aku ckp ehm ni urusan agensi kerajaan so SEKOLAH tu bukan agensi kerajaan ke??dush2x...bengang tahap cipan ni...ehm k fine ko x nk uruskan x pe aku halalkan je tp ko x fikir rasa tanggungjwb ke...n paling penting kerani tu mkn gji buta...ehm aku serahkan segalanya kat ALLAH S.W.T ...

******************************
          em  bengang sgt ni..sapa nk bagi kan 1 hari RM15 ..siap aku tunjuk perkeliling agi tp cm hampeh bukan duit sekolah pun yg kuar tp duit JABATAN PELAJARAN NEGERI JOHOR okei !! so kepada kerani2 yg kerja tu tolong la wat kerja ngn betul...ehm jgn la nk malas sgt..ehm shitt ! memang panas da ni hoho...k sabar2...harap2 rezeki aku kat keputusan praktikal aku ..mungkin kt elauan x de rezeki its okei...harap2 A latihan mengajar aku insyaallah.....




Sabtu, 5 Mei 2012

setenang air di lautan

 


cak ! hye kamu2..emm arini & esok cuti..huhu ok fine agak bermalas2 di atas katil jer bub student aku pun nga minggu exam so x byk sgt la nk plan itu ini utk ngajar haha..=p
ehm yg sonoknya aku tido je kejenya kah3x...
ehm kowg susah x nk cari ketenangan??
ce bagi tau aku apa kowg wat nk tenang?
ehm actuaally banyak benda yg aku dpt sepanjang 23 tahun nie...ehem 23 tahun okei!
huhu
ehm mencari ketenangan memang byk tp antara cara yg betul atau pun salah...tp aku pecaya dgn melakukan solat alhamdullillah memang rasa tenang giler..rasa cm nk solat2 byk2 kali huhu..ehm see kuasa TUHAN rite?
ehm so kepada muslimat n muslimin sana kalo nk cari ketenangan cuba amik AL-QURAN & berwudhuk la anda serta tunaikan la solat insyaallah...aku pasti ALLAH S.W.T akan bersama dgn kamu2x..EHM semoga aku beroleh ketenangan ini wat selama2nya..-ALHAMDULLILLAH-



Selasa, 1 Mei 2012

aku x kuat

Ya Allah aku hamba yg lemah........
aku x kuat hadapi semua ini
mungkin dia kau ciptakan utk insan yg lebih baik...
Ya Allah aku mohon kepadamu tabahkan aty ku ini..aku x kuat......
aku amat menyanyangi dirinya.........
bantula aku YA ALLAH..satukan la aty ku dan atynya..........





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...