Pengikut

Rabu, 29 Februari 2012

Bila aku ke dapur haha

emmm taraaaa... ni la hasilnya..hihi
  1. telur dadar special
  2. sayur kubis goreng kg
  3. ikan selar kuning masak asam rebus 
Misz sunsweetz: ehm seronok bila abg NAVY still ingatkan aku walaupun dlm latihan..alhamdullillah..
(kul 1.48am dpt call dari die hihi senyum memanjangla den ^^)


Selasa, 28 Februari 2012

whatever to say



Oh my god...aku da jatuh cinta dekat dia a.k.a abg NAVY..ehm kadang2 perasaan lain sgt dgn lelaki-lelaki yg aku couple sebelum ni..kenapa ea?ehm pulak tu ibu sokong aku ngn dia emmm
dia sgt lain bukan aku nk puji bub dia bf aku tp honestly dia sgt berbeza dan aku suka cara dia layan aku ehm actually aku kalo dulu2 la couple ni selalu mesti lelaki ckp mcm ni emmm pasni nk panggil u apa ea?haha geli x?ehm nk panggil u baby la ..mama .la haha bila aku da peringkat matang ni rasa agak geli pulak bila teringat zaman cinta monyet haha..
sorry guys jika ada yg terasa bub ni aku story ikut perasan aku n my page is my own style harap semua faham haha
emm mesti ada terfikir..em cepat gile ea ko cari pengganti walhal baru je putus..ehm aku pun serba salah nk ckp..mgkin dia jodoh aku mungkin juga tidak tp aku harap sgt dia pemilik tulang rusuk  aku ni bub aku rasa lain sgt bila ngn dia kali ni..walaupun aku x pernah berjumpa tp aku yakin ni semua kerja ALLAH S.W.T...
ehm dia sgt2 simple owgnya..ehm sgt cool dan paling penting aku suka cara dia x dela nk jiwang karat suh panggil papa k abg k walhal belum ada ikatan apa2pun ehmmmm seronok ngn dia..dan aku suka jarak jauh ni bub elak maksiat lagipun kalo dia cal aku x dela sampai 1 jam kot..nk gayut lama2 pun rasa segan..ehm ni ke rasa cinta owg besau haha dush2x..aku da mengarut..ehm tp ehm aku x tau napa aku sgt suka kat dia OMG..aku da falling in love hahaha....dala aku suka ngn lelaki yg beruniform nie..ehm sekali amik kaw dia pulak NAVY hihi
ehmm harap sgt dia x kecewakan aku..ehm lupa lak nk pesan kepada yg rasa menyampah ngn entry aku ni boleh bla dari belog aku haha WARNING awal2x ...uppps ni halau secara hormat haha
kepada stalker x yah la nk stalker sgt just click button follow ko follow jer kah3x...gelak golek2=p

ehm so bila abg navy kena pergi latihan pertahanan pangkalan la pulok~ ehm sunyi sepila samsung aku huhu..
tp x pe dia berkhidmat utk negara ceh2x..patriotik pulak ko bedah haha..
ehm so nga bosan2 before kua bwk ibu aku beli barang so snap pic sowg2 ehm nk harapkan kamera DSLR lama lagi nk dapat so amik hp ibu try snap sowg2 haha...bikin panas aty ibu jer kih3x..anyway syg ibu ketat2x..

jom layankan pic aku ni kih2x....


comel x sy hihi^^ 



ehm bila la abg navy nk lek niii hihi 



auwcakkkkk^.<



uishhh silau2x haha >.<



huhu smile =)

Misz Sunsweetz: ehmmm semoga dia pemilik tulang rusuk ini ^.<


Isnin, 27 Februari 2012

Eksklusif Walimatul Urus Yusry & Lisa Bahagian 1

Tahniah  kepada Yusry & Lisa..
kowg berdua memang owesome..
jom sapa yg belum tgk video diowg ag kt astro jom trjah
sini


-selamat menonton-




kenapa mesti mengungkit...

kenapalah manusia ni suka mengungkit..
ehm x pernah puas dgn apa yg ada..kalo owg da x suka tu x yah la nk pujuk rayu pastu wat perkara yg bukan2...
ok fine mungkin silap aku dulu sebab pilih ko tp mungkin ni pengajaran bagi aku dan mungkin juga pengalaman kepada aku...
aku bersyukur sebab ko x jd permanent pemilik tulang rusuk ini..kalo x, habis la aku gamaknya..
heart broken je la huhu rupanya ALLAH itu maha penyayang,
aku diberi petunjuk alhamdullillah....
Tapi aku bersyukur YA ALLAH kau amik dia dan kau gantikan dgn insan yg lebih baik kepada diri ini..
semoga hubungan ku dgn dia kekal dan diredhaiMU...



misz sunsweetz: ehm malasnya la nk study..ehm padahal subjek f1,f2,f4 mathemathic jer...emmm bkan senang nk ajar anak owg ni^.-


Ahad, 26 Februari 2012

Menu lunch hari ini ~

cak..hello2x...huhu ehmmm arini ni catat rekod bila aku kena pegang sudip kuali hehe ...
besenya My Master chef ( my mum) yg masak...
dek kerana My mum kena demam terpaksala aku masuk dapur hihi 
ehm apa??
ingat aku x pandai masak ker...
sejak cuti nk LATIHAN MENGAJAR nie ehm byk da aku belajar selok belok kat dapur hihi mana tau nnt ada owg dtg minang ehm malu kalo x reti masak hehe
huhu
ehm so apa aku nk masak ea..yela ibu ckp lauk x li lagi bub ayah aku pun keje pagi semalam n aku pun lupa nk list kan..so memang la survival giler kan nk masak tp x de bahan da macam filem P.RAMLEE hehe ala-ala musang berjanggut kih2x..
so aku tgk telur ada..syur dlm peti ada kacang pnjang n kubis..pastu ada ikan masin..ehmmm wink ^.-
terus dpt idea..ehm arini memang sepenuh masa aku jd surirumah sambil masak sambil basuh baju ..huhu powerpuff girl sey `^.< hehe

so setelah berhempas pulas....ni la hasilnya..hihi 

Telur rebus masak kari berempah ^^





ikan masin pembuka selera^^

sayur kubis campur kacang panjang goreng ala2x kampung^^



 emm utk ibu aku masakkan bubur huhu 
tekak owg demam ni sesuai makan bubur..>.<


Misz Sunsweetz: tetibe teringatkan pesanan abg NAVY suh belaja masak =P







Sabtu, 25 Februari 2012

Kulai--->Pasir Gudang---->Kulai

Perghhhh penat giler wey elok2 perjalanan makan masa 1 jam jadi 2 jam ++ disebabkan jammed teruk

Credit: Google

 ...ehm aku ingatkan traffic light punya pasal rosak k apa ke..sekali tengok wira remuk giler..aish naik seram sejuk 
tgk..ehm pulak tu lori treler atas divider jalan aish^^
ehmmmm risau aku nk drive..ehm kalo x aku sampai awal bub lalu highway senai-desaru TP bile lek dari poli Pasir gudang nk lek umah aku makan masa giler..ehm tula kita merancang ALLAH S..WT yg menentukan...ehm nek lenguh urat kaki aku tekan myk ngn clutch haha..sapa nek auto untungla haha..
so berhati-hati dijalan raya

-ok bai-


Jumaat, 24 Februari 2012

Tazkirah Jumaat # 6-11 jenis Manusia didoa MALAIKAT

#1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci.
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: "Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci."

# 2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: 'Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.'"

# 3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat ke atas (orang) yang berada pada saf depan."

# 4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah 
(tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).
Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat selalu berselawat kepada orang yang menyambung saf."

# 5. Kalangan malaikat mengucapkan 'amin' ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Jika seorang imam membaca...(ayat terakhir al-Fatihah sehingga selesai), ucapkanlah oleh kamu 'aamiin' kerana sesiapa yang ucapannya itu bertepatan dengan ucapan malaikat, dia akan diampuni dosanya yang lalu."

# 6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Kalangan malaikat akan selalu berselawat kepada satu antara kalian selama ia ada di dalam tempat solat, di mana ia melakukan solat."

# 7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Kalangan malaikat berkumpul pada saat solat Subuh lalu malaikat (yang menyertai hamba) pada malam hari (yang sudah bertugas malam hari hingga Subuh) naik (ke langit) dan malaikat pada siang hari tetap tinggal.

"Kemudian mereka berkumpul lagi pada waktu solat Asar dan malaikat yang ditugaskan pada siang hari (hingga solat Asar) naik (ke langit) sedangkan malaikat yang bertugas pada malam hari tetap tinggal lalu Allah bertanya kepada mereka: "Bagaimana kalian meninggalkan hamba-Ku?"

Mereka menjawab: 'Kami datang sedangkan mereka sedang melakukan solat dan kami tinggalkan mereka sedangkan mereka sedang melakukan solat, ampunilah mereka pada hari kiamat.'"

# 8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Doa seorang Muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata 'aamiin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan.'"

# 9. Orang yang membelanjakan harta (infak).

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: 'Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak...'"

# 10. Orang yang sedang makan sahur.

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: "Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat kepada orang yang sedang makan sahur."

# 11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: "Tidaklah seorang mukmin menjenguk saudaranya kecuali Allah akan mengutus 70,000 malaikat untuknya yang akan berselawat kepadanya di waktu siang hingga petang dan di waktu malam hingga Subuh."


Khamis, 23 Februari 2012

:: Pencuri Hatiku ::


Misz Sunsweetz: emmm abg navy kena duty sampai ari sabtu nie =( mood: sgt penat seharian DRIVE



Rabu, 22 Februari 2012

Wordless W#8

SI BURUK  FROM MISS uNIVERSE


Selasa, 21 Februari 2012

Yahoooo Hadiah dari PASHMINA WARDROBE da sampai !!

ting....!
ehm dgr cm hon van POS LAJU MALAYSIA laaa hehe
dgn tersenyum lebau suh Miss Universe gi jumpa abg posmen tuu
ehm so dalam aty rasanya hadiah dari SHARE & WIN By Pashmina Wardrobe 
so dgn rasa yg nebes ceh2..cm nk amik hadiah  anugerah bintang popular gitu..hihi
ehm so cepat2 bukak padahal da tau hadiahnya.... of coz aku sendiri yg pilih dri pihak contest hehe....pasni ni nk try pakai pashmina la pulak...jom review pashminanya......

 ehmmmm ni la pashmina nya..canteq kan..so jom shopping kt PASHMINA WARDROBE ^^


EHM yg kaki shopping online tuuu g cepat2...order kat


ehm pastu duk posing2 dgn pashmina baru nie hehe...
moh tgk aku berangan sat...haha ni baru ada camera HP SONY lum ag OLYMPUS MINI PEN E-PM1 yg aku minat tuuu huhu

hehe so aku pun amik gambo dgn si buruk hehe...


sapa pulak la si buruk tu ??
jeng2x...

ni la SI BURUK tu...hehe^^

alhamdullillah murah rezeki pada 2012 nie..satu lagi kemenangan le baca entry 
kat
sini 


Isnin, 20 Februari 2012

Tawakal sahaja^.-

Tawakal tanpa usaha bukan satu benda yg dinyatakan dlm islam...
ehm pernah aku terbaca dlm FB status seorng rakanku..mengenai dirinya tidak memerlukan BF utk mengingatinya  dlm pelbagai hal kerana adanya ALLAH S.W.T..aku suka status nya tu..sgt ikhlas 
emmm betul ada bf boleh buat kita leka dan sebenarnya aku bukannya mahu menjadi hipokrit segala bagai nier...actually USAHA itu perlu ada dan ingatla jaga la batas2 pergaulan kamu ehmm...
ehm memang sakit kalo putus cinta ni..aku pun pernah merasainya ..bukan aku sj yg rasa rakan2 ku juga pernah rasa..itulah yg aku selalu pesan kepada mereka yg tidak pernah terlibat dgn CINTA jgn mendekatinya kerana sekali anda mendekatinya byk perubahan boleh berlaku..ehm ok !
tp ko le lak couple...?haha soklan cepumas..sebab tu la aku nasihatkan kalo kowg x couple agi jgn couple ..sebenarnya aku sgt suka konsep cinta lepas khwin ehm sweet sgt..ehm mcm aku..aku couple tp kami x berjumpa terlalu byk benda yg menghalang aku dan DIA utk berjumpa..aku anggap ni ada lah satu ujian dan dugaan dariNYA..aku terima dia kerana keikhlasannya terhadap aku..dan aku suka perwatakan yg ada padanya walaupun kami x pernah bersua.aku yakin ALLAH S.W.T akan menemukan aku dengannya suatu ari nnti dgn ikatan yg sah mudah2an ...
ehmmm tipu la jika aku menyatakan aku tidak mencintainya..dia lain dari yg lain..cara dia sgt mencuri aty ini...
ehm aku menerimanya kerana ALLAH S.W.T
memang sebelum berjumpa dgn si DIA aku pernah berjumpa dgn insan yg amat baik hati budinya namun aku bukan materialistik& memilih sgt  cuma aku x nak bazirkan waktuku dan byk sebab yg menghalang antara aku dgn dia dan biala dia berjumpa dgn insan yg lebih baik dari diri ini..maafkan aku duhai awak =(

Misz Sunsweetz: Jodoh,Ajal,Rezeki  ditangan ALLAH S.W.T ...semoga urusan ku dengan si dia dipermudahkan^^




Mood On Monday^^

Kau buat ku teruja
Kau buat ku tertawa
Terbit rasa tersembnyi beku
Hingga rasa cemburu seperti
Pasangan kekasih yang hangat bercinta

Dan tak sanggup berpisah
Walau hanya sekejap
Aku sangat merindui kau
Senang sekali kau ada

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa

Tolong lepaskanku dari sengsara ini

Dia bukan tak cantik
Dia bukan tak baik
Hanya kekosongan yang ada
Di sudut hatiku tak bisa diusik
Hingga cinta jadi kematu

Tiada yang nak gaduh
Tiada yang nak tentang
Hingga rasa menjadi kering kontang

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa

Tolong lepaskanku dari sengsara ini

Tapi bagaimana ku kata padanya
Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Bagaimana harus ku kata padanya

Dia yang ada seperti tiada
Dengan dia cinta jadi sebuah ritual
Haruskah aku kejam demi rasa
Tolong lepaskanku dari sengsara ini





Ahad, 19 Februari 2012

To Him

 

Misz sunsweetz: emm sunyi ari ni bub abg NAVY kena duty ag coz ganti tempat membernya..huhu


Susu FRISO FREE la....

Hi mums, don't we all want our kids to be healthy and happy. That's why our growing up milk is specially formulated with both prebiotics and probiotics, that are important in protecting your child from within. Request for your sample today !!
Jom klik BANNER UNTUK mendapatkan
SAMPLE FREE !!!!




Sabtu, 18 Februari 2012

Karipap-karipap cinta edisi ke-2

Alhamdullillah kenyang sudah ^^
seronok arini dpt kenyangkan pewut owg tersyg huhu
ehm petang td aku wat ag karipap ehm bak kata perpatah 
"practise make perfect"
so apaagi aku pun amik tepung amik marjerin n air n secubit garam n uli utk kulit karipapnya
kemudianm kopek2x kentang n wat intinya lak..kali ni berazam x nak termasin ag hehe actually entry yg lepas aku ada story about karipap-karipap cinta kan?
klik sini
emm itu edisi pertama karipap tu inti nya mak ai masin giler beb ^^
haha tp owg2 tersyg aku ..just senyum n say try again haha uwaaaa!!
so petang ni aku tekad nk wat agi huhu
so tgk la hasilnya

 emm yg syoknya ayah aku le puji ckp sedap la kak le jual ni hehe 
senyum lebau aku hihi
tup2 abg navy call masa goreng karipap nie 
dier kata ai x siap ag hihi
memang lama pun aku duk khusyuk bertapa wat karipap ni yela sowang2 jer wat 30++ biji hehe .




word on saturday huhu ^^

cak ..hye kamu2x semua..ehm aku baru dpt on9 dek kerana menyiapkan kerja2x rumah
besela bila cuti kt umah HIHI kena la wat keje2x umah ye dak^^
ehm so aku da merangkap PRE-HOUSEWIFE huhu
ehm so duk umah ni baca novel then online sampai lebam ..kalo rasa nk g shopping kuar ngn ibu n adeq aku huhu
so duk umah ternak lemak huhu ehm uwaaaaa! kena diet nie^^
ehm anyway aku mls betoi nk study utk praktikal ehm yela nk ajar anak owg kenala prepare ilmu didada dulu OMG tgl agi beberapa mingu jer ag huhu

17/3/2012: Taklimat di PPD ZON MASING2X
19/3/2012: Latihan Mengajar bermula

see..tarikh2x..tu semakin menghampiri..tp bila nk wat preparation pun aku malas huhu duk umah nk BUKA buku memang la x denye hihi ...so tolong ingatkan aku ye^^ ala2 lagu ana raffali huhu

Misz Sunsweetz: emmmm bosan lak bub abg 'NAVY' kena duty huhu^^ ibu ckp kenala fhm si dia huhu so ok! sy faham ibu hihihi


Jumaat, 17 Februari 2012

Mungkin DIA untukku^^

Alhamdullillah....hihi sekarang mood aku nga heppy hihi
actually entry yg lepas aku citer ada guys yg aku minat dulu dtg balik cari aku kan..emmm so aku x minat sgt mamat tu ehmmm tp aku x ckp la depan2..bub x nk kecik kan aty die..aku just layan sebagai seorg kawan jer..huhu..
ehm last2 nak tau citer x?hehe
ALLAH S.W.T tu maha ADIL & maha Penyayang^^
aku diketemukan dengan DIA....
semoga hubungan ku dgn DIA kekal dan berpanjangan
-amin-


Misz sunsweetz: mood ehmmm rindu ngn abg NAVY hehe


Khamis, 16 Februari 2012

Moh shopping Murah Lens !!

Hye semua...huhu
actually aku ada jual lens ...ehm cantek2 tau
jom la cuci2 mata tgk2 kat 


EHM ni antara lens yg dijual oleh aku ^^



ada byk lagi sila klik sunsweetz lens utk tgk banyak jenis lens ag okey!!

HARGA LENS YG DITAWARKAN !!

Tiada Power (non-power)-RM45
Ada Power (Power)-RM60
Postage FEE-RM5 included SABAH/SARAWAK


::Tak terkata::

OMG Dia dtg kepada aku
ehmm ala mamat tecnichian yg aku pernah admirer tuuu
huhu
ehm dulu dia jual mahal sekrang daterbalek lak^^
OMG......emm aku x da hati kt dia emmm nk terima ke x??
aish!!!!!
speechlessssssssss.....
 


Rabu, 15 Februari 2012

WOW PROMOTION DARI DIGI ^^


 
WOW DIGI buat promotion lagi...
jom free2x klik
banner kat atas^^

KLIK 
pun boleh =)


The Malaysia Ranger Challenge !!!!

ENTER THE 
RANGER CHALLENGE
click the banner below!!




Olympus Pen Mini E-PM1 pujaan atyku^^

oh my god...this gadget make me fully heart attack haha^^
wey cantik n smart wey aku da jatuh cinta tahap gaban dgn binatang nier hehehe
ehmmm memang aku nk li satu...ehm catik smart image dier pun le lawan DSLR 1000D huhu
 ehmmmmm syoknya...
ehm thankz to blogger


actually die da miliki gadget nie em untungla die bub ada owg bagi die ehm sgt jeles ok hehe
ehm aku g ushar2 binatang ni ada byk warna huhu smart sgt
sekali tgk harga kat LELONG.MY RM1790.00
so??
ehmmm kena kumpul duit nk beli ni..ehm DSLR macam terkeluar senarai wishlist aku la gamaknya hehe....
moh tgk 
OLYMPUS PEN MINI E-PM1

FRONT 



BACK 



TOP 



EHMMMM  seee cnteq kan....specification die pun mntap...!
  • Updated 12MP Live MOS sensor
  • 120 Hz 'Fast AF' focus system
  • Clip-on flash (included)
  • Built-in autofocus illuminator light
  • 460,000 dot LCD screen (16:9 aspect ratio)
  • Dual-core TruePic VI processor
  • 1080i60 movies in AVCHD format
  • In-body (sensor-shift) image stabilization system

ni warna lain lak huhu canteknya^^
picture: credit to google
 
MISZ SUNSWEETZ: uwaaaa aku da jatuh ati kat OLYMPUS PEN MINI E-PM1 uwaaaa nk beli !!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...