Pengikut

Selasa, 31 Januari 2012

Saya sudah anda bila lagi??

 


berfikiran positif +ve

ehm ok.kowg pernah x bagi teguran kat sapa2 la termasuk Boyfie,Girfie,Adeq kowg & fwens kowg ala x kira sapa la yg kowg tegur tu..em agak2 apa jadi kat kowg bila kowg bagi teguran huhu
ehm kepada mangsa yg jadi teguran tu agak2 berubah x muka n nada suara mereka??
emmm
see...mesti berubah punya la..em zaman sekarang susah nk cari owg yg betul2 boleh terima teguran seseorang betul x?
sebab masing2 ada EGO 
so agak2 ada x cara nk menambahkan sifat keterbukaan anda semua semasa ditegur ?
jom tgk apa 3 TIPS yg aku nk kongsikan hihi
^^
mesti yg menerima teguran rupenya cmni hik3x


*************
Kepada Tukang Tegur


    1.Lokasi teguran

emmm ce kowg cari lokasi yg strategik utk menegur seseorg cthnya: g tepi pantai k tepi sungai LUi ke hihi baru la si mangsa dapat ketenangan pabila ditegur hahaha

kalo tukang tegur muka cmni gerenti mangsa akan menerima teguran dgn redha hik3x
     2. Penampilan Diri
 
kepada tukang tegur cubala kowg pakai baju@ pakaian yg warnanya lembut jgn la pakai merah segala bagai emm mahu x nya si mangsa nmpak kowg rasa nk marah jer..silap aribulan belum kena tegur kowang yg tukang tegur da kena naik ambulans masuk ICU haha^^


     3. Ayat yg sempoi


ok kowg da la nk menegur x yahla nk pakai ayat kias bagaikan..wat sakit aty mangsa j dan lebih baik straight to the point ..lagi senang gunakan ayat2 yg mudah difahami jgn duk berkias nnt mangsa wat2 x paham je la haha ...kan lebih mudah berinteraksi menggunakan bahasa ibunda masing2x haha




Simangsa Teguran


      1.Eksperesi Muka
agak2 wat muka cm ni comel x, masa kena tegur hihi

emm ok fine bila da kena tegur mestila kowg bengang tahap gaban kan??ehm so walaupun bengang cer kowg senyum jer kat si tukang tegur tu..ehm ko wat muka coooll jer gerenti si tukang tegur x jadi tegur wakakaka^^ lagi2 kalo yg pandai mengoda ..cairla bf/gf kowg haha silap2 aribulan hilang ayat si tukang tegur tuuu kah3x...gelak golek2x




     2. Pasrah/ Redha  


emm kowg da sah2 jd mangsa n melakukan kesilapan jdinya redha je la..owg nk tegur kita n pasrahla..walaupun pahit nak telan kata2 si tukang tegur tapi kowg kena percaya yg diowg tegur tu bub diowg syg giler kat ko...cer bayangkan lau ramai giler yg tegur ko so ramai giler la yg perihatin kt ko kah3x...




see si shinchan pun makan time sedih2 so x salah kalo kowg kuar duit banja tukang tegur hehe
     3. Bagi hadiah/ Belanja makan


emmm yg ni mesti ramai x nk wat sebab kowg kedekut kan !!! haha tp cuba bygkan kalo lepas jer ko kena tegur ko pun ckp jom kawan aku belanja pizza, minum teh tarik k?ehmmm gerenti lepas dari aritu si tukang tegur akan berenti memberi teguran kepada ko kiranya itulah teguran terakhir dia kat ko bub dia rasa mcm serba salah la pulak hik3x....




***************

hahaha..so agak2 aku le dipercayai x? ngn 3 tips2x yg aku kasi ni..hihi kalo agak2 kowg kena penampar n kena masuk ICU jgn cari aku la bub aku rasa TIPS aku ni le wat owg le dpt tekanan DARAH TINGGI kah3x...gelak golek3x...cis punya budak !! dush2x...


PESANAN PENAJA:
sekadar memberi pandangan sahaja yg mana baik jadikan tauladan dan yg buruk jdikan sempadan ^^



























Isnin, 30 Januari 2012

retis REMY ISHAk da ada blog......huhu

emmm hari ni kecoh sal  AJL 26
g tgk kt FB kat Twitter n lebih agi kat belog fuhhhh berderet2 nk citer lagu die mengena la..artis pujaan mereka menang la..ehm gosip retis ni kai baju tu la ni la haha
ehm dunia2 kah2x...
hehe pandai lak aku berkata2 kih2x...anyway hang semua nk tau x...retis 
REMY ISHAK

credit: google
ala yg muncul last minute dlm persembahan si ALYAH semalam masa AJL 26 tuuu
yg pelakon NUR Kaseh tuuuu
ehm yg digandingkan ngn TIZ tuuu

em ada belog tau !
x caya

le tgk sendiri

sila klik 

header blog dier kat bawah ni huhu


Misz Sunsweetz: ramai giler owg bersorak masa AJL semalam bile REMY kuar huhu^^







Mega Blog list by Miraa Hussin.


Tengah Bw tibe nampak benda alah ni em cm seronok jer...

alang2 nk fofular meh masuk bloglist ni selain dpt kawan blogger yg ramai hihi

yg nk join g klik banner kat atas tuuuu

selamat menjoinkan diri kah3x


Ahad, 29 Januari 2012

Air tangan ku hihi

emmm cuti2 ni gamaknya aku memang jdi chef yg berkaliber akan karier nya kah3x
gelak golek2x..ad hati nk jd chef padhal masak telur goreng pun le hangus kah2x

emm meh aku nk habaq sumer owg yg aku cuti ni kena masak2..yela aku kan anak yg bek hehe
sudah2 la puji diri sendri tuuu hihi
em aku tolong ibu aku actuaaly kesian lak aku tgk ibu aku buat keje byk2..so cuti sebulan ni le la aku tabur jasa siket yela da selalu sakitkan aty die so this time amik aty ok !
ehm apa yg aku masak ea?
emmmm
sedap x?
sedapla gak walaupun x sesedap Masterchef (My mum) hehe
ehm arini ni aku masak utk lunch jer...

1) Kacang panjang goreng cili padi emmmm dapnyer hihi^^


Next !!!


2) Asam pedas ikan selar kuning + terung...emmm yummy2x..ikan x nampak bub da tengelam haha^^




agak2 ada x owg nk offer aku keje jd cheff kat hotel ??
hihi


Sabtu, 28 Januari 2012

keje part time aku

emmmm actually cuti semester 5 ni agak pendek
makan masa sebulan je ok!
oleh yg demikian..aku just tolong wat keje part time jer coz aku nk cover duit betulkan lappy aku
yela si lono aku wat hal pulak em le lak screen die rosak last2 minute habis sem yg lepas...huhu
so terpaksala aku cri extra money ..huhu sedihlak kih3x..
aku bukan mintak simpati okey just nk sharing keje apa yg aku wat
emmm aku tolong ibu aku potong wayar actually..em ok la dpt la mengisi masa lapang..
disamping kena wat preparation untuk praktikal 
19 MARCH 2012 nanti huhu
yela nk jadi cikgu memang kena bersedia awal2 ..bub tu dlm masa yg singkat ni kena penuhkan ilmu di dada hehe^^
memang cuak la lau citer sal praktikal huhu
wisau2x...

ok2 jom tgk apa benda keje potong wayar tu...
cer tgk 
jeng2x....







emmm ni la wayar nye..ehm nanti ada tauke dari kilang hantar kat umah 

pastu bila dia nk amik dia akan cakap bila dia nk amik 
so memang ada masa la nk wat benda ni

emmmm duit yg aku akan dapat hasil wat keje ni


1000 keping wayar = RM4.00


ehmm so seminggu aku akan dapat dlm 4000 keping wayar..bergantungla pada yg hantar

ehm...keje ni aku wat ngn my mum hihi^^
lau wat sowg gamaknya aku zzzzZZZZZ hehe



Misz sunsweetz: Hari ini penat sgt bub kena masak utk family & kuar shopping ngn family hehe^^















Jumaat, 27 Januari 2012

Hadiah besday ^^

salam jumaat to all blogger & all muslim
alhamdullillah
arini umur aku 23 tahun 1 hari haha nk jugak state yg 1 hari tuu haha^^
emm actually semalam aku gatai2 tgn bukak aimsweb ( laman web UTM)
em so nk usha2 result dlm aty takutnya la nk tgk result REAL ANALYSIS aku huh!
emmm le katakan sepanjang sem 5 ni aku dikejar hantu real analysis..emmm n REAL ANALYSIS a.k.a R.A 
banyak ajar aku erti students IPTA haha punya la selama ni leka ish2x..so adek2 umur bwh 18 tahun jgn tiru aksi kakak ni study ea hehe
YA ALLAH kau maha pemurah aku heppy giler semalam tgk aku LULUS R.A
giler la..pulak tu melebihi target aku..aku target C atau D jer...last2 tgk lebih dari itu aku dapat..mana x melompat aku tgk result cmtu..haha dush2x kasi sedar diri siket umur da tua hehe
hahaha emmm lega sgt...
yg x boleh bla dlm sem 5 ni aku byk wat entry sal real analysis ni haha giler hantu subjek ni kah2x..
x caya??
le baca entry INI dan INI
em sebenarnya banyak lagi kowg2 le geledah bilik kebal aku tu haha byk entry lama2 sal subject ni dari aku frust smpai la aku menangis tertongeng ngn subjek ni haha 
tula aku selagi x terkena diri sendiri selagi tu x menyedar diri aish BAHAYA !
hahaha
KELAKAR pulak bile ingat waktu aku call ibu nangis2 sal subjek ni..yela giler kentang ko aku 
punya Test II le dpt 3/20 jer  aish..dala Test I 6.5/15....
tp final ni aku le grab B- fuyoooooo hehe

 EMM tgk tu REAL ANALYSIS tu ANALYSIS NYATA la hehe^^ 


puji diri sendiri lak kih3x..hahaha sapa lagi nk puji lau x diri sendiri ye dak??kih3x
emmm tula..ni semua aku pulun subjek ni hampir seminggu berterusan ..gila babas..ehm sampaikan le gelar study week jadi REAL ANALYISIS week..dasyat2x..
asalnya aku jd bengong subjek ni n fobia bub dari awal masuk kuliah aku tengok ramai giler senior yg kena repeat hehe so terus jadi x tentu hala sampai la da nk penghujung sem aku jd ting tong jap..alhamdullillah berkat kawan aku si 

JANAH NAIM

dia byk bantu aku n sabar melayan kerenah aku yg sedia x faham subjek ni..huhu
alhamdullillah ...baru aku tau kalo usaha lebih dptla lebih...ehm
ehmmmmmm pasni le la teruskan praktikal aku dgn senang aty bub x kena repeat apa2x yahoooo.....






Misz Sunsweetz: huhu...suker2x...R.A LULUS hihi excited giler ^^ ni baru dpt B- lau A aku x tau la jadi apa heeh.actually aku x sangka result sem 5 giler kentang...mgkin berkat study giler3 kat library..hehe n berkorban x lek umah masa study week haha^^






26 JANUARY-Happy Birthday To Misz Sunsweetz



alhamdullillah pada ari ini aku diberi nikmat utk merasa kehidupan ini selama 
23 TAHUN
syukur pada yg esa...
emmm uppp aku da 23 tahun la...walawey!!
tua siottt hehe
tua2 still mantain haha agaknya lau owg dulu aku da ada anak 5 owg kot kah3x..
so umur da meningkat jadinya bila lagi kih2x...
wait2x...
sabaq2x !

perjuangan menuntut ilmu masih belum dipenghujungnya so soal tu aku tak mau sentuh melainkan da ada owg dtg umah nk pinang aku xkan la aku nk tolak da jodoh ye dak?kah3x..gatai no ea ko...kih3x


ok2x..hari ni genapla umur aku 23 tahun
dan besday aku 

26 JANUARY


emmm actually  xde la besday party segala bagai tp just my mum n my dad belanja makan...
so aku pilih aku nk makan DOMINO's hehe
emm pulak tu ayah aku kena keje shift pagi nak x nak aku la yg drive g pecut g li domino's n take away makan kat umah jer..lagi bagus haha gila babas besday girl haha

 emm ni la domino's restaurant hehe actually baru bukak kat kulai ^^







 muka2 ceria menungu pesanan sampai hehe^^my mum n my sis ( miss universe)







 jeng2 ni la antara menu yg diorder yg len x sempat snap coz da kena baham haha^^







em lau suruh miss universe habis kete ke mana dia ke mana hihi3x
ehm mesti ada tertanya2 napa x sambut ngn BF k Pakwe k?
meh aku jawab haha

ada aku kesah haha^^
nak wat cmne pakwe da ke laut kah3x..gelak golek2x..pakwe n bf aku adalah my lovely family la hihi
dush2 ni budak !!

ok2x..

sambung citer..ehm lau dulu2 acara potong kek mesti wajib tp sekrg da tua bangka better elakkan kah3x..agipun sekrg kek bukannya HALAL semuanya so kena berhati2 ok masa beli
emm pulak tu bukak FB tgk wow penuhnya owg wish hehe mulala rasa cm MAYA KARIN hehe

emm nk dekat 100 org wish besday hehe suker2x..hadiah yg bermakna..
selalunya sambut besday kat hostel now sambut besday kat umah yahoooo...suker2x

kalo x da kena prankkkkk !! habis hehe fuhh lega den ^^

so kali ni besday session clean n clear n calming hahahaha gelak golek2 agi ^^

suker2x...

emmm da 23 tahun emm rasanya da tiba masa untuk aku berubah ...
1,2,3
jeng2x
berubah!!

le lak cm tu...

ok dgn ini aku istiharkan umur 23 tahun ni aku nk jadi muslimah idaman malaya ok..dan menjadi kekasih ilahi insyaallah..i'll try !

ehm...hadiah best yg aku dpt adlah siburuk daripada MISS universe hehe
thankz dear^^
tahun depan kasi lagi hehe...

&

paling best aku dapat honeymoon ngn my mum n my dad sepanjang cuti ni hehe..
dukbawah ketiak ibu jer huhu yippies...

ehm...best2x....

ok2x...kawan2 blogger x nk kasi hadiah hehe^^

lau nk kasi le pm aku haha

-just joking-




misz sunsweetz: huhu emmm x lama lagi da nk jadi cikgu praktikalll ayooo x tau hehe^^





Rabu, 25 Januari 2012

Wordless W#6

 



haha...melampau sey!!

gelak golek^^




Selasa, 24 Januari 2012

minum petang k minum malam niii ?hihi

ok fine bila cuti ni mula la aku ternak lemak berkilo2x adesh!
hehehe
padahal memang da berkilo2 babat nya huhu^^
emmm aku pun dapat idea nk tambahkan agi dek kerana dah susut masa study week hahaha
(gelak golek2 bila baca statement ni..pdhal berat x pernah turun ..!)

ehmmmmm jom tgk aku wat minum petang tp last2 minum malam jadinya..hihi
jom review pic kuih apa n santapan apakah itu??

kui3x





emmm ce teka kuih apa ni??
hehe








emmm pastu kita goreng!
arghhh cepat teka kuih apa niiii?^^













emmm tu da hampir masak...yumyy2x^^








Finally^^



emmmmm dapnyer.....

nila dia santapan diraja my mum n my dad hehe












Isnin, 23 Januari 2012

Waiting for something^^

huhu...
just 3 more days to go !
huhu



nervous !



Chaiyok-chaiyok^^



Sabtu, 21 Januari 2012

Shopping Buku + gathering-BBQ Family + My Fwens Engagement

Emmm akhirnya habis gak RM200 Voucher buku 1 Msia aku
emm pas zohor aku n family merancang gerak g IOI Mall
emm so destinasi utama nk g E-BOOK Center nk g perabis voucher buku...haha

ok fine..sampai je x toleh kiri kanan terus g cari E-BOOK
masuk2 g terus tempat novel hihi
then jumpa lak buku Bimbingan & Latihan Persediaan..'MTest'
ala buku utk cikgu2 yg baru grad yg nk g interbiu tu utk dipostingkan aku pun grab la satu....huhu demi masa depan ok....

see novel mesti wajib hihi walaupun sebuah tp mesti nk li..hihi
buku yg coklat tu la yg aku ckp buku utk cikgu cikgi huhu


pastu lek umah terus siap2 masak2 n bakar2 nk wat BBQ lak yahoooo
kitaowg bakar satay jer....tp sgt seronok bub mengeratkan ahli family aku
emmm almaklum la kitaowg bukan selalu berkumpul sama2...
so ni kira season chinese new year...hihi
bila siap2 masak td ibu aku ckp da macam kita lak yg nk raya aku tersenyum jer^^


ok ni la dia pengerak utama dlm majlis BBQ kami hihi my lovely daddy...
actually aku x snap pic aku n others coz x pakai tudung haram ok! hehe so amik my dad je la jadi model satay hehe classs en puyad kih3x...


next pas makan2 siap le wat perlawanan chess
chess ni baru beli..
dgn voucher rm200 tuuu tqvm la to gomen hehe nnt kasi lagi kui3

emmm see papan chess tuu hehe ..lau aku memang fail main chess..hihi
memang giler2 x reti men hehe


dan paling special today my fwens engagement tp malangnya aku x dpt attend emm so aku nk  wish semoga jodoh kamu berpanjangan..no notty bila da jadi tunangan owg ok cyunk!
ni pic aku snap n curik dr fb die hihi jgn marah okey anyss hihi
canteknya kawan aku ni....em okey aku jeles sama kamoo hihi anyway aku heppy sama kamuuu^^ congrates!

Misz sunsweetz: emmm alhamdullillah niat ku nk li tafsir da tercapai n misi esok nk decorate my room huhu^^






Biar sampai ke bintang^^

 




Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini
Aku tak berundur dengan mudah
Tapi mimpi harus aku
Tiada gunung yg terlalu tinggi
Tiada lautan terlalu luas
Untuk mereka memisahkan kita
dari mimpi2 kita ini
Jgn resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
untuk mebawa mimpi2 kita


Jumaat, 20 Januari 2012

keletah si kecik...hihi cyunk giler kat kamoo..chomey x?

emmm huhu seharian penat giler..mengemas bilik yg serabut..haha
asyimmmm sokmo jer..bersin giler wey..ni la aku alah pada habuk
so sapa nk jadi laki aku kena fhm n amik bibik ok haha
(dush2 mau lari semua calon tulang rusuk aku ..dgr kena amik bibik ...) 
hahaha
emmm dlm sibuk mengemas sempat gak la aku snap pic2 dak musyuk kesayangan aku ni jom 
review that picture...hohoho^^










emmm chomey x?





emmm geram x tgk dak kecik ni eeeee ^^





dak ni makan apa niiiii eeeeee










loveeee u baby hihi



misz sunsweetz: Alhamdullillah.....bilik da kemas..esok nk wat BBQ huhu yahooo 1 family berkumpul suka2x...


Secret Admirer wink^.-

oooo tidak...
dia sgt owesome....huhu
x sangka dia add aku 
(ceh baru add da bangga semcam n heppy giler..dush!)
haha
yg penting rupanya dia seorang blogger juga hihi.....


Khamis, 19 Januari 2012

Finally..Semester 5 selesai....^^ yippie

Yahooooo...alhamdullillah akhirnya
selesai sudah semester 5 aku^^
kalo nk citer masam manisnya semester 5 amik kaw esok lusa pun x habis agii..huhu kira tragis la tuuu hihi
em tp semester 5 banyak bagi aku pengalaman..alhamdullillah aku dapa rasa nikmat tu..
emmm ok mulai esok bermulanya episode cuti-cuti malaysia aku hihihi^^
emm nk 1st sekali aku nk bangun lambat =p ( beranila aku buat mau pekak telinga dgr ayah aku memekiik nnt hihi)
em so hasrat tu kena batalkan...
actually aku dapat keje parttime...so aku agak busy jugak la...
nak tau keje part time aku tu apa??
tunggu next entry ok !
boleh la wat topup duit betulkan LCD screen Lono aku ni.....

ok fine aku nk g BW lak..cian kowg lama da aku x g lawat hihi..so lau nk bagi link le je kat komen bwh entry ni  huhu


Misz Susnweetz: 7 Hari lagi....^^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...