Ahad, 29 Julai 2012

10 RAMADHAN

Alhamdullillah syukur=)
da 10 ramadhan ..
sekejap jer kan?

 "Carilah hatimu pada tiga tempat. Cari hatimu sewaktu bangun membaca Al-Quran. Jika kau idak temui, cari hatimu ketika mengerjakan solat. Jika kau tidak temui, cari hatimu ketika duduk tafakur mengingati mati. Jika kau tidak temui juga, maka berdoalah kepada Allah, pinta hati yang baru kerana hakikatnya pada ketika itu kau tidak mempunyai hati!".

Imam Al-Ghazali

sungguh tenang aty ketika ini

alhamdullillah

yg penting aku nk cakap 


mood: jap g nk pecut anta cik nadiah lek poli lak^^

Ahad, 22 Julai 2012

Update belog ....update belog...xoxo

Alhamdullillah
arini da 2 ramdhan...
syukur sgt2x..bertemu lagi dibulan ramdhan
ehm seronok biler malam2 dpt lakukan tarawih..insyaallah selagi kudrat yg diberikanNYA akan aku amik peluang tu utk beribadat...=)
ehm genap seminggu life sebagai S.I.N.G.L.E
ehmmmmmmmmmmm
BUT
 I have ALLAH S.W.T not S.I.N.G.L.E yet !

ehm sebelum 1 Ramdhan aritu 'DIA' ada hantar mesej mengatakan yg dia RINDU & SYG aku ..
sehingga la aku mintak penjelasan setakat mana hubungan kami namun 'DIA' hanya memberitahu beri sedikit masa utknya..apa mknanya ni semua..bagi aku lau da x nak kan senang citer ckp da x nak..aku da 
pasrah+redha=)

mungkin belum smpai masanya agi aku fikirkan JODOH....
insyaallah JODOH itu pasti ada aku yakin..insyaallah=)

P/s: 'DIA' = abg navy

mood: alhamdullillah aku semakin tabah=) ramdhan mengajar aku erti tabah=)

Khamis, 19 Julai 2012

Cinta 1/2 mati

Setiap hari ku bayangkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku lakukan
Demi kamu (demi kamu)

Setiap hari ku harapkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku berikan
Demi kamu demi kamu

Reff:
Sya la la la lai la la la la lai
Seribu kali ku mati ku rela tuk dirimu
Sya la la la lai la la la la lai
Sekali pun ku takut kan kehilanganmu
Setiap hari ku bayangkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku lakukan
Demi kamu demi kamu

Repeat reff [4x]

Setiap hari ku bayangkan
Setengah mati ku korbankan
Apa pun akan ku lakukan
Demi kamu (demi kamu)

aku x kuat..

Ya Allah..
kuatkan la aty ini

**************
sekadar coretan aty yg perlu aku luahkan kat sini
memang betol jodoh ditanganNYA
aku kena percaya bahwa dia bukan milik ku agi
cuma...
aku sedih 
aku terlalu mengharap
namun ini yg aku dpt...

Ya ALLAH ujian apakah yg kau berikan kepadaku ini...

boleh k aku menjadi sekuat FIKA KARIM ??

****************

mood: nga kuatkan aty...

Selasa, 17 Julai 2012

Berkecai sudah

Ya allah..
Kau tabahkan la hati kecik ku ini...

ehm saat jari mula menari atyku remuk hancur luluh  ..
mungkin bukan jodohku
aku redha
cintaku hanya bertahan 5 BULAN shj..
ini yg dinamakan tiada jodoh...

aku redha....

mood: busy dgn keje...( membusy kan diri )

Ahad, 15 Julai 2012

tambah 1 tolak 1

cakkk..
ehmm lama nya x update belog aku nie
al maklumla da busy keje
ehm keje kul 8am sampai kul 6pm tp bese aku amik ot sampai kul 8pm
lau ada rezeki lebih agi aku amik ot sampai kul 11pm
fuyooo...
memang siang mlm la hidup kat kilang hoho
ehm cari duit raya la katakan hihi
ehm..sambil2 tu carik duit poket 

ehm so arini aku g jenguk akaun NUFFNANG aku
mak aiiih 
amik kaw...

 
+ 1 - 1
apa tuuuuu?
ehm yela +1 B,E -1 B.E
hehe

ehm anyway thankz kat NUFF bub sudi gak replace pengganti B.E aku walaupun ada yg da jadi M.E hehe=p

mood: ehm jadi cikgu lagi best ..ruper2nya..hehe
 

Isnin, 2 Julai 2012

esok da mula kerja xoxo

alhamdullillah td tepat jam kul 6.01pm
aku dapat call dari tempat kerja lama aku
suh masuk kerja esok 


yahooo..
boleh la aku saving utk raya & semester depan..
rezeki2x...

mood: heppy + syukur ..arini dapat berita 'abg navy' lek pulak tu bertambah happy la aku kui3

Penantian itu berbaloi=)

actually arini aku g kuar interview..bub tempat keje laama aku panggil suh masuk keje..
then aku g pagi2 kt tempat keje tu
then  
aku pun habis isi borang diowg kata nnt call lak..ehm cm x dpt jer..=(
hampa nie..
anyway percaya rezeki pasti ada.hoho
next..
aku bwk my mum g TM NET bub nk betolkan tepon umah aku bub si kecik molek ADAM duk men kat rak tepon habis jatuh ..aiyaaa kih3x
so on the way nk g TM NET aku singgah la umah luqman..da 3 tahun umur dak tuu
manja n comel=)

dlm duk bersembang bagai dpt satu panggilan..
ingatkan tmpat keje yg aku mintak
sekali tgk number


jeng2x..


my love okey..
heppy giler..
ehm rindu sgt2 kt dier..
tnya dia da lek k? kata sebulan wak..hehe dia jwb 'BATAL' kah3x

ehm apa yg batal pun x tau
rupanya dia da lek kul 8pm mlm td n sempat tgk EURO ..tau la SPAIN menang eeee.
anyway 'abg navy' da selamat pulang
seronoknya..
penantian itu berbaloi..huk3x

 mood: ada keje kosong x?emmmmmmmmm

Ahad, 1 Julai 2012

T.A.M.A.T

 
t.a.m.a.t
 
alhamdullillah..akhirnya 29 jun 2012 yg lepas
berakhir sudah LATIHAN MENGAJAR ku...hoho
ehm ok pasni le cuti cuti cinta haha
=)

ok jom review all my pic 
@SMK TAMAN PUTRI KULAI JOHOR

ni semua hadiah dari students masa hari-hari terakhir


students 4 sn yg terbek hoho masa ni rajin nk bantu aku n my besties wat  last projek kitaowg


ehm jeng2 finally siap our last projek...hoho aku + my bestie 


ehm HARI SUKAN SMK TMN PUTRI..sempat la jugak merasa hoho pengalaman2x..




ok yg ni dak kelas 4 PA..ehm aku ajar 2 kelas 4PA & 4SN xoxo


&


the last day..
hoho
ehm dak2 4SN celebrate our farewell haha..
pastu aku n my besties g karok..lepas gian kih3x






mood: merindui 'abg navy' sgt2x..agi 19 hari dia nk lek hoho...x sabar menunggu ..

Misz Sunsweetz a.k.a cikgu wadi

assalamualaikum 👀.. selamat malam semua.. tiba-tiba malam ini macam ada mood nak berblogging hik3 rindu sebenarnya nak berblog nak g walk...