Pengikut

Jumaat, 30 Disember 2011

Tazkirah Jumaat # 2-Bagaimana menambah nikmat ALLAH S.W.T

Nikmat itu terbahagi tiga:

1. Nikmat yang dikecapi dan disedari oleh hamba
2. Nikmat mendatang yang diidamkan oleh hamba
3. Nikmat yang dikecapi oleh hamba tetapi tidak disedarinya

Apabila Allah ingin menyempurnakan nikmat-Nya ke atas hamba-Nya, Dia akan mengenalkan (kepada hamba tersebut) nikmat yang dikecapinya sekarang kepada hamba tersebut dan mengurniakan kepadanya sifat syukur.
Syukur itu akan mengikat nikmat tersebut agar tidak hilang. Sesungguhnya nikmat hilang dengan perlakuan maksiat dan diikat dengan ketaatan.
Kemudian Allah akan menunjukkannya jalan amal agar dia mendapat nikmat yang dinantikan.
Kemudian Allah akan menunjukkan kepadanya  jalan mati (yang tidak bersambung kepada amal) dan menjauhkannya dari jalan itu. Allah akan menunjukkannya cara agar dia menjauhi jalan itu.
Apabila dia menyempurnakan semua itu, Allah akan memperkenalkannya terhadap nikmat yang dikecapinya sekarang tetapi tidak beliau menyedarinya.

Diceritakan bahawa seorang Badwi masuk menemui Harun ar-Rasyid lalu berkata:

"Wahai Amirul Mu'minin. Moga-moga Allah mengekalkan nikmatmu sekarang dengan kamu sentiasa mensyukurinya. Moga-moga Allah mengurniakan nikmat yang kamu harapkan dengan kamu bersangka baik terhadap-Nya dan sentiasa mentaati-Nya. Moga-moga Allah akan mengenalkanmu kepada nikmat yang kamu kecapi sekarang tetapi kamu tidak mengetahuinya agar kamu mensyukurinya." 
Credit to-Ibnul Qayyim al-Jauzi

 *************************************
Misz Susnweetz: mensyukuri dengan kelebihan diri sendiri okey~setiap owg ada kepandaian masing2^^ 


Khamis, 29 Disember 2011

alhamdullillah^^

mwnink kawan2x....
alhamdullillah aku diberi tenaga dan berdaya utk bangun pagi arini....thankz to my love wink^.-
hehe...ehm banyak benda yg berlaku sepanjang mggu ni huhu...redha+tawakal....
aku serahkannya kepada yg maha ESA.....
now...study week...no more tido hehe
but study first !!! hehe
hopefully ALLAH S.W.T mendengar suara ku..aku nk LULUS CEMERLANG Semua subject semester ni!!!
huhu....
thankz to kawan2x yg follow aku....syg kowg lebih...muah2x..hihi





Misz sunsweetz: emmm bilala dapat betolkan screen lappy aku ni..duit2 o duit...come3x...hihi


Selasa, 27 Disember 2011

lawak Matematik haha ^^


Misz Sunsweetz: pusing kepala lau ada anak murid aku cmni jwbnya huhu...=p


Isnin, 26 Disember 2011

So sorry to all of u dear....

SORRY FOR NOW UNTILL 19 JANUARY 2011
I CAN'T TO BW & UPDATE MY ENTRY....SO FAR
I HAD A BIG FINAL EXAM  ON 
6/1/2012-19/1/2012
WISH ME GUD LUCK OKEY !!
AFTER EXAM I'LL GO TO UR PAGES....DONT RUN / UNFOLLOWER ME OKEY..NO2X.... 

HEHEHE^^


I LOVE MY BLOGGING WORLD...^.-



Bila aty mula debar2 haha

huhu...aku neboz sekian terima kasih....
emmmmm neboz nk hadap final semester ni..aduhai aty tabahla ko sehingga 19 Januari 2012 haha
ehm lebih2 debar paper 12 Januari 2012 haha..amik kaw..kaw3x....huhu
ehm nga fikir lau la ada doraemon nk tolong aku kan best haha mesti A++ punya R.A aku haha puihhh !! berangan sudah den ni....
sabar2 ni semua ujian dariNYA baru siket beb...owg len tu...emmmm terfikir sejenak...






semoga urusanku dipermudahkanNYA amin.....wish me gudluck alll=)










Misz sunsweetz: huhu arini ni jd driver nk anta angah lek POLI JB huhu....nk balik UTM esok pagi le x??ehm k malam ni...? no idea maaaaa..~ niat nk study + malas nk lek UTM ..hihi cmne tuuu??







Ahad, 25 Disember 2011

Jadual Final Exam huhu ^^


TARIKH/WAKTU
SUBJEK
TEMPAT
6 /1 (JUMAAT)
3PM-5PM
KAEDAH PENYELIDIKAN
FKA BILIK SEMINAR B D10
12/1(KHAMIS)
2.30PM-5.30PM
REAL ANALYSIS
KTR
13/1(JUMAAT)
3PM-6PM
ELEKTRONIK
C18 315
18/1 (RABU)
9AM-12PM
TEORI SET
C08 413
19/1 (KHAMIS)
9AM-11AM
TELEKOMUNIKASI
KTDI


Jumaat, 23 Disember 2011

Tazkirah Jumaat # 1-DOA ELAK DIROGOL & CABUL.....


رَسُولَ اللَّهِ يقول من قال بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُصْبِحَ وَمَنْ قَالَهَا حين يُصْبِحُ ثَلَاثُ مَرَّاتٍ لم تُصِبْهُ فَجْأَةُ بَلَاءٍ حتى يُمْسِيَ

Ertinya : Rasulullah s.a.w didengari berkata sesiapa yang berdoa : “Dengan nama Allah yang tiada dimudaratkan sesuatu apapun dengan namaNya samada di bumi dan di langit, dan Dialah maha mendengar dan maha mengetahui” sebanyak 3 kali, maka ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehinggalah subuh esoknya, dan barangsiapa membacanya ketika subuh 3 kali, ia tidak ditimpa kesusahan bala dan musibah sehingga petangnya” 

( Riwayat Abu Daud, 4/323 ; At-Tirmidizi, 5/465 dan Ahmad ; Tirmizi : Hasan – Teks doa berwarna Merah Syeikh Syuaib ; Hasan)

 

Misz Susnweetz: huhu yippie test & assignment da habis..tinggal nk hadapi final jer 1st paper 6 Januari 2011 huhu fight !!!



Khamis, 22 Disember 2011

FINAL TEST..TEST...TEST...FOR THIS SEMESTER

9am-10am

23/12/2011

TEST II ELEKTRONIK


Misz sunsweetz: tahniah to my bro...coz dpt PMR 2011 yg amat terbek tanpa study pun ..huhu main game jer..tapi le dpt result cmni huhu mantop sey kamu....kalo study x tau la result kamu BAPE EA....ni la budak lelaki hihi

(PMR:6B 1C 1D)


Rabu, 21 Disember 2011

Wordless W#5



Selasa, 20 Disember 2011

Lono Aku merajuk sudahhhhhh...uwaaa~

emmmm sedihnya bila lono aku buat hal...
awatla da hujung sem baru nk majuk
majuk la awal2x...
senang siket aku nk pujuk huhu
ehm sabar je la
mana nk cekau duit ni....nk repair kamu..gamaknya tunggu SEMESTER 6 la nnt
ehm..le ke bertahan lono ni...
sabar ea...
huhu
akibat x jaga lono dengan baik ni la padahnya
sila scroll ke bawah..
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


huhu  ada 2 Line putih kat kawasan bulatan atas arrow sebenarnya pada screen LONO huhu...
agak2 kena bpe ea rosak cmni?

mesti RM400 kan??
ehm .....



Isnin, 19 Disember 2011

Rabu Malam & Jumaat -9 am.....

Ok fine !!
sila sedar diri wahai Cik Sunsweetz
anda ada 2 TEST ag !!!
uwaaaa ....
nak nangis....
wish me gudluck !!!

  1. TEST TEORI & SET MANTIK
  2. TEST ELEKTRONIK 

 

Misz sunsweetz: emm..jodoh,ajal, maut & rezeki ditangan Tuhan..


Ahad, 18 Disember 2011

Jom lakukan....Insyaallah ^^

KETIKA BANGUN TIDUR
  1. Usap wajah yg terkesan bekas tidur dgn telapak tangan.Menurut Imam Nawawi dan Al-Hafiz Ibnu Hajar,perbuatan ini dianjurkan berdasarkan hadis riwayat Muslim: "Rasullullah s.a.w bangun tidur kemudian duduk sambil mengusap bekas tidur dari wajah dengan tangannya."
  2. Berdoa ketika bangun tidur : "Alhamdullillah. Segala puji bagi Allah yang telah menghidupkan kami setelah Dia menidurkan kami dan kepada-Nya kami bangkitkan." (Riwayat Al-Bukhari)
  3. Bersiwak. "Apabila Rasullullah s.a.w bangun malam, Baginda membersihkan mulutnya dengan bersiwak." (Muttafaq 'alaih)
  4. Mengeluarkan atau menyemburkan air dari hidung setelah menyedutnya (tidak terlalu dalam). Rasullullah s.a.w bersabda yang bermaksud: "Apabila seorang di antara kamu bangun daripada tidur, maka berbuatlah demikian 3x, kerana sesungguhnya syaitan bermalam dihujung (rongga ) hidungnya." (Muttafaq 'alaih)
  5. Mencuci tangan 3x. Rasullullah s.a.w bersabda yg bermaksud : " Apabila  salah seorang daripada kamu bangun tidur, janganlah memasukkan tangan (keseluruhan) ke dalam bekas air sebelum mencucinya 3 x." (Muttafaq 'alaih)
                                       




****************
Credit to : Majalah Gen-Q vol 01.Isu 05


Sabtu, 17 Disember 2011

:: Penempatan Latihan Mengajar ku ::

 







Misz sunsweetz: Mood debar2 nk g Latihan Mengajar....huhu takut2x..semua sek ada dak2 nakal so cmne la aku nk hadapinya huhu ??tolong bg idea...nk atasinya hehe



Jumaat, 16 Disember 2011

Just say it.................



Khamis, 15 Disember 2011

Miss Her very much ^^


 bile ada masalah mesti terbayang wajah insan ini 
miss u very much
no one can replace u ....ibu
syg ketat2x...



Tiada Kata mampu ku lafazkan....

.....ALHAMDULLILLAH.....
lega aty ini bila dapat lihat sistem pemarkahan UTM....huhu
yela dek kerana fobia sgt amik kaw tension x le bla...haha kalo dulu le je rileks...skrg mula meraban x tentu hala haha....kena batang hidung sendiri awat x study awal2x...haha toink^.-
ehm aku nk sgt 'LULUS' dalam REAL ANALYSIS.....
ehm ni gara2 aku g semak jawapan test semalam amik kaw..nangis menongeng aku haha dush !!
kan psikologi ada mengatakan lepas test/exam jgn semak haha so padan muka lu beb~lalala
so bila dikira2 aku emamng kena lebih usaha dlm final nnt yela lau ikut sistem UTM :

Markah Gred  Mata Nilai
90 - 100  A+        4.00
80 - 89    A          4.00
75 – 79   A-         3.67
70 – 74   B+        3.33
65 – 69   B          3.00
60 – 64   B-        2.67
55 – 59   C+       2.33
50 – 54   C         2.00
45 – 49   C-        1.67
40 – 44   D+       1.33
35 – 39   D         1.00
30 – 34   D-        0.67
00 – 29   E         0.00
 
Ikut UTM kalo LULUS adalah C- huhu  45%-49% C-
...bgi dak2 pandai dan mempunyai kelebihan sendiri mesti diowg akan rasa awat siket sgt..tp bg aku itu da memadai byk..ye betul kata owg setiap owg ada kelebihan masing2..mgkin kelebihan aku bukan pada REAL ANALYSIS...tp ALLAH S.W.T itu kan maha adil ..mungkin boleh berlaku keajaiban...insyaalah.....
kawan2x doakan REAL ANALYSIS aku PAST/LULUS ea sem ni ........amin ^.^

MISZ SUNSWEETZ: Emmmm....byk betoila dugaan SEMESTER NI...emmmm anyway..semester ni sudah menghampiri penghujungnya huhu


Selasa, 13 Disember 2011

Patah tumbuh hilang Berganti

haha..canteq x tajuk entry aku..lau karam singh baca gerenti ada sambungannya haha..

^.- WINK !!

actually...bila ada benda hilang kita akan ganti yg baru hehe..bak kata Miss  FIKA KARIM hehe dia pun da tukar spec baru gara2 spec lama merajuk..haha see bukti maa...haha
so begitu juga aku hehe.....
bila 1 hilang ...ALLAH S.W.T gantikan dengan pelbagai gantian lain huhu..betapa Kuasa-NYA MAHA PENCIPTA kita...
so aku dlm dilema.......
ehm sukar membuat keputusan....
aku serahkan padaNYA.....
mungkin YA mungkin TIDAK ^.-



Misz sunsweetz: 24 Hours to go~R.A huhu


HANTU REAL ANALYSIS

hihi...dek kerana cuak + neboz....aku dihantui HANTU REAL ANALYSIS....hehe
cuak beb !
wish me gud luck ...
rabu malam ni la..chance aku nk upgrade markah aku before final ....huhu

"YA ALLAH...sesungguhnya aku tidak meminta lebih namun aku hanya mengharapkan aku LULUS dengan cemerlang YA ALLAH....Makbulkan la doa hambamu yg hina ini...-amin"






Sabtu, 10 Disember 2011

:: LARA ::

video 

Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk ati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia...





Solat Gerhana Bulan Penuh

Ehm sekarang duk heboh sal gerhana bulan penuh..ye ke dak??ehm so aku nk share siket sal info2 menarik mengenai gerhana bulan penuh dan bagi umat islam marilah kita mencari dan mendekatkan diri kepada Maha Esa sesungguhnya dia yg menciptakanNYA....


**********************

GERHANA BULAN PENUH Berlaku pada 10/12/2011, jam 10.05 – 10.57 pm setelah berlaku kali pertama pada 16/6/2011 di antara jam 1.00 – 7.00 am. Pada waktu itu kedudukan bumi, bulan dan matahari berada di dalam keadaan selari....

Inilah kebesaran Allah SWT yang mesti kita diam sesaat memikirkan seperti sabda Rasulullah SAW : Sesungguhnya matahari dan bulan adalah tanda dari tanda-tanda kebesaran Allah. Kedua-duanya tidak gerhana disebabkan matinya seseorang atau disebabkan lahirnya. Tetapi kedua-duanya merupakan dua tanda dari tanda-tanda kebesaran Allah menakutkan hamba-hambanya. Apabila engkau melihat perkara tersebut hendaklah engkau solat dan berdoa sehingga gerhana itu hilang pada padangan“. (HR. Bukhari dari Abi Barkah).


...Jom review camne nk solat sunat gerhana..

Solat gerhana ini disunatkan untuk ditunaikan secara berjemaah dengan diseru sebelum mendirikannya : as-Solatu Jaami’ah!! ( Solat berjemaah )
Niatnya : “Sahaja aku solat sunat gerhana bulan dua rakaat mengikut imam kerana Allah Ta’ala” – (Jika berimam)
ataupun “Sahaja aku solat sunat gerhana bulan dua rakaat kerana Allah Ta’ala” – (Jika solat seorang diri)
Solat gerhana ini boleh dilakukan secara berseorang atau secara berjemaah dan sebaiknya dilakukan secara berjemaah. Solat Gerhana mengandungi 2 rakaat, 4 al-Fatihah, 4 rukuk, dan 4 sujud. Iaitu seperti berikut : 




Rakaat pertama 

1. Niat solat Gerhana, Takbir
2. Baca Surah Al-Fatihah dan surah
3. Rukuk
4. I’tidal
5. Baca Al-Fatihah dan surah
6. Rukuk.
7. I’tidal.
8. Sujud dan seterusnya seperti solat biasa. 

Rakaat kedua
1. Niat solat Gerhana, Takbir.
2. Baca Al-Fatihah dan surah.
3. Rukuk.
4. I’tidal,
5. Baca Al-Fatihah dan surah.
6. Rukuk.
7. I’tidal.
8. Sujud
9. Tahiyyat Akhir
10. Salam


Jumaat, 9 Disember 2011

Nuffnang kasi Untung~


Alhamdullillah..dlm berduka lara...nuffnang telah bagi seribu
kegembiraan kepada aku haha..yipppie...
rasa cm mau lompat terjun dari KLCC haha poyo dak ni !
actually dlm aku nk sign out segala kejadah aku online tiba2x
tersentap dek aty nk usher account nuff hehe
then terus bukak page nuff..amik kaw..terkejut beruk bile tengok BE 1st da jd ME huhu uwaa...
ni mesti merajuk bub aku x online selalu ni huhu tp bile tgk kt atas sekali masuk 3 BE ko....
hehe happy sgt2.....
alhamdullillah..akhirnya merasa Kehadiran B.E hehe.....le la kumpul byk2 nk simpan wat duit beli DSLR hehe boley ka?? ..insyaallah...
So Nuff aku tangkap cintan sama kamoooo..



THANKZ YUNK !!




:: Minggu yg sangat padat ::

10/12: TEST RESEARCH METHOD ----> lek umah (uruskan    registration Miss universe)

 11/12: G poli..anta angah ...kt pasir gudang=p -----> study R.A

14/12: TEST II R.A huhu neboz2x ! haha

16/12:TEST II TEORI 

17/12:Taklimat L.M

......Assignment melambak !!! aish....sabar la duhai aty.....


rasa x sedap badan...

huhu sejak menjak ni aku rasa x sedap badan dek kerana tertekn dgn pelbagai situasi
dengan assignment melmbak..test yg berderet...huh
dgn masa yg mencemburui aku huhu
memang demam aku kejap ok kejap x...
hopefully aku sentiasa diberi kekuatan oleh-NYA 


Misz Sunsweetz: harap sgt2 LULUS R.A semester ni......=)


Isnin, 5 Disember 2011

OMBAK RINDU




Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…


:::Tertekan :: Penat :: Heppy :: Lega :: Syukur :::

Alhamdullillah ^.-
em rasa lama x story mory kt page kesayangan aku ni..ehm sorry yunk coz aku x tulis +jenguk ko utk beberapa ari yg lepas..anyway ko selalu dlm aty aku hihi=p
ehm ce baca tajuk entry aku tuuu..amik kaw ada 5 PERASAAN aku alami sepanjang mggu lepas hihi fuh !
tpkan memang berbaloi2 la..aku rasa aku makin mengerti erti sesebuah hikmah + dugaan tu...huhu ALHAMDULLILLAH....


ehm napa aku ckp mgu lepas aku tertekan ok meh aku citer.....
Tanggal 3 Dec 2011 course aku ada wat satu program ce byangkan program tu kitaowg organize n dlm masa yg sama kitaowg gak kena bentangkan kertas kerja fuh....terro x bakal2 GURU UTM huhu itu memang PASTI ok ! ok aku diberi amanah utk pegang jwtn KETUA UNIT PROTOKOL...ehm nk tau x selama ni aku memang mengelak nk jd UNIT PROTOKOL masa dlm perkhidmatan aku dlm JAWATANKUASA MAHASISWA KTF 2010/2011 hehe amik kaw ALLAH S.W.T maha adil.....ehm nak x nak aku redha...pergh le tahan la...memang nampak unit aku x gerak masa gerak kerja tp kitaowg tiap2 minggu ada meeting..n aku pastikan semua hadir..nasib bek la dak unit aku x byk masalah=) LOVE ALL OF U GUYZ...credit to Ainaa+ san+beeha+zunia & especially Pia coz dengan niat murni nya nk jd MC..kiranya kurang beban unit aku nk cr MC...ehm love all of u n muaaahhhh hehe.....then sgt2 stress bub 4 draft tentatif program aku rangka smpai la yg terakhir Lectrure aku merangkap PENASIHAT prgram aku ni approve..mantop sey....hihi 


habis perasaan TERTEKAN  kini tiba pulak.....Penat,
huhu penat semua owg penat..
ehm so memang sure unit aku n kepala otak aku penat gile..aku keje duk tgk jam je haha punya nk ikut tentatif walaupun lari siket masa yg ditetapkan tp ALHAMDULLILLAH majlis perasmian yg paling penting selesai dgn smooth jer huhu....
tanpa unit2 lain unit aku mesti x gerak n x le wat kerja so aku nk bagi sejuta terima kasih bub bantu aku guyz!
k yg paling aku heppy kan aku kata td kitaowg organize tp kitaowg gak sertai so aku n my fwens present hihi x yah ckp la part aku tu da la fully sejarah huhu...ehm dgn aku duk fikir majlis nk fikir grup aku agi..time ni aku belah otak aku kasi masuk satu2 maklumat haha..dlm duk nervouss sgt tu setle gak aku present paling x boleh bla..siap dpt NO.5 hehe syukur2 sgt2.....
then..aku program habis aku LEGA...hihi n SYUKUR sgt2..bub bagi aku rasa pelbagai perasaan dlm hidup aku hihi Thankz god !
then perasaan yg sama berulang lagi pada ari ahad hihi aku pun tergamam yela..last minute dpt ON CALL suruh drive wira manual g DESARHU coz kali ni EX JKM ( JAWATAN KUASA MAHASISWA KTF 2010/2011) ada wat gathering sikit huhu aps g DESARHU aku n mereka2 makan steambot kt Mutiara Rini..huhu memang kenyang tahap gaban lak..n masa on the way nk lek kami semua diuji dgn satu dugaan yg memebri kami satu hikmah dimana kami semua bersatu menyelesaikan nya bersama ...alhamdullillah..hihi 
lau nk tgk laporan ( ceh2 siap laporan agi hihi) le g terjah blog-blog mereka itupun lau mereka update bub aku x snap pic pun masa tu yg aku tau aku nk tenang kan kepala otak then ngantuuk gile...hihi






EHM...so aku dpt rasa 

lll TERTEKAN ll PENAT ll HEPPY ll LEGA ll SYUKUR lll


Misz sunweetz: ehm ntah pe2 je aku jwb QUIZ R.A td..n aku g kelas R.A kelam kabut dek kerana aku tertido kepenatan kesan drive+ workshop...hehe tp terror gak aku pecut g kelas..n jgn ingat aku x mandi ea..bub aku bgun pagi tp tido lek ish2 dak ni kena cepuk kang !!


Jumaat, 2 Disember 2011

^.8 Aishhhhhh

tolongla jgn pksa aku jd garang+emosi dll hihi.........uwaaaa~ susah betol bila ada kepala yg bajet fhm prosedur mjlis...
aku x kesah lau kau nk kritik tp agak2 la der.....aku elok2 plan ngn dak unit aku tetibe je kau nk hncur semua plan aku..lau aku tau aku x cekup ko...ish2 nsb je kwn aku tu sowg je kna......tut....huhu WTF !!sigh ~ ^.^
Semoga mjlis esok berjln dgn lancar & jayanya......
amin......


Misz sunsweetz: tetibe ingat isnin ni ada kuiz R.A huhu dala jadual mgu ni padat sgt...huhu=(


Khamis, 1 Disember 2011

bahaya rupenya !

bahaya rupernya....
sebenarnya dari mlm semalam aku sakit...huhu
sakit pe ea?hihi..ehm memang dengar cm x serius...tp klo x avoided habisla nikmat anugerahNya huhu
actually telinga kiri aku sakit....
sakit..sangat2 sakit.bayangkan sakitnye sampai nk demam..smpai gigi sengal2 hehe
em...nk jd citer aku ni suka sgt bersihkan telinga yela kalo boleh x nk satu pun taik telinga ada dlm telinga..amikkaw
rupenya taik tu perlu ada...bub dia cover telinga kiter..
ok fine !
so aku nasihatkan better jangan korek selalu paling kurang korek la dlm seminggu sekali ataupun sebulan 3x huhu
lau x jd cm aku x pasal2 lau x baik agi kena sambung treatment dengan tembak air dlm telinga uish..takut gak huhu..hope dlm 5 ari ni telinga kiri aku ok..mudah2an...amin^.-


Misz Sunsweetz: aishhh....bile nk abiz sem 5 nie huhu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...