Pengikut

Rabu, 30 November 2011

sakitnyer.....

aish..sakitnya....
Ya Allah ..tabahkan la atyku.....
Jika ini penghapus dosa2 kuu ..aku redha..namun kau berikanla aku kekuatan .....Amin=)


Selasa, 29 November 2011

arghhh......ok fine !

ok fine !!
keje makin bertambah sekian terima kasih !


Ahad, 27 November 2011

Iron Chef la gamaknya......

huhuhu
cak !
uish tiber bgun pagi aku dpt tawaran masuk pertandingan IRON CHEF hahaha
amikkaw dgn muka x basuh dgn x mandi agi tetibe dpt pglan suh jd CHEF pulak tu bukan sebarang CHEF lak tu
hahaha
(cukup2 ko nk berangan pulak) 
hihi
actually aku dapat mandat dri PUAN ZAINON 
suh masak arini dek kerana ibu aku nk sgt mkn air tgn aku.....
hehe
so aku diberi pilihan dgn adnya bahan2 yg sgt siket dek kerana aku x g shopping ag ngn my mum huhu
antaranya:

ikan puput
kacang panjang
cili merah
bahan2 asas cth garam+kunyit dll

aish ...
so terfikir lak nk masak singgang..so kacang tu aku nk goreng je..then wat sambal belacan limau purut fuyooo menyelerakan..yummy2x
then potong timun...
ikan tu x semua aku masuk dlm singgang tp aku goreng separuh..ehm menyelerakn! haha



alhamdullillah..le thn gak ...walaupun 1 jam 1/2 bru siap haha MELAMPAU hihi
kebulur la future husband aku nnt hihi..nasibla sapa suh  nk khwin ngn aku haha...






Sabtu, 26 November 2011

::Salam Maal Hijrah untuk semua umat ISLAM::



Jumaat, 25 November 2011

Best movie lor......

Malam selasa yg lepas 
(22/11/2001)
aku ngn cah & AIN NARDIR
G TGK MOVIE
emmm mantop habies...
kitaowg masuk wyg kul 10.15pm nye tiket..huhu
mantop...aku bg 5 bintang !
huhu....
g la tgk ..hihi ajak bofie + husband u all + fwens..
lau ada yg nk belanja aku tiket movie ni lagi pun aku tgk agi haha
dush budak ni !!!



Misz Sunsweetz: huhu yahoo..dpt lappy aku lek haha....


Khamis, 24 November 2011

My Fav Choc`yummy

ehm yg ni best bub ada honey dlm choc slurrppp !
Yummy dapnyer....


ehm yg ni pun fav aku huhu   






yg ni fav aku paling mahal la hihi tp fav pun jarang mkn

yummy !! fav paling lama x mkn

 fav aku paling murah der~hehe selalu beli + mkn masa tonton movie kt lappy



Actuaally aku selalu terpikiaq la..kalo la hantaran aku nanti semua bakal suami aku bg choc..kan best haha agi2x..choc high taste huhu
jimat gak haha


melampau ko ni kang ada aku kena beduk ngn ibu aku...bhya punya anak hihi bikin malu sje!


hihi
tp memang kalo aku stress aku cr choc..dpt yg murah2 un kira ok la..
pastu perasan x choc aku sume ada fill x mo kosong2x...hihi
aku anti 100% choc..muak ...


oleh itu next coming besday aku sila mintak alamat aku n post choc ea ,...wajib haha!
perlu...


k




yup perlu..hihi=)


misz sunsweetz: Uwaa petang ni ada test II Tele...huhu.....x mo2x...






Rabu, 23 November 2011

ONE BUFFERED EARNING !! THANK YOU NUFFNANG

aLHAMdullillah.....Yippie...
Thankz You Nuffnang.....
Love nuff lebih2x...hihi
huhuhu......
Aku dapat 1 B.E haha
Owg len duk bertimbun2 B.E tp aku haha 1 b.e JER HUHU..kira bek la tu haha.....
syukur2x............mcm dpt AWARD....






da lama mengidamkan B.E haha...........


B.E= BUFFERED EARNING 






Thankz Nuff !!


::workshop sej math ::

Tentatif draft II- Done !

Text ucapan Pengarah Program -Done !

Text ucapan Penasihat Program - Done!

Text ucapan Perasmi - Done !

Layout Tempat - Done !

Text MC - NOT YETTTTT huhu


3 December 2011

waiting to finish it  !! argh !

help me !



Misz Sunweetz: Best giler mlm td tgk movie 'Aku bukan Tomboy' huhu...g la tgk ...best


Selasa, 22 November 2011

S.e.j.a.r.a.h M.a.T.h BANYAK ragam aish ^.-

aku bengang tul bila wat keje 2-3-4 x niiiii....
em nape la sem ni ramai sgt pengkritik huhu
sometimes we did'nt need 'pengkritik' haha
yola lau kritik membina ok la jugok !
huhu.....
so lepas ni lau jd Cikgu k Ibu k kakak k mak cik k..n whateever....bg  kritikan yg membina n fikir samaada owg yg dikritik tu mampu k x......uish bengang ni haha


tp terpikir gak setiap kritikan tu le bangkitkan kita n sedarkan kita dari mimpi haha..tp


 PERLU k??

emmmmm so ....
jgn suka kritik owg ok...! tgk diri sendiri dulu bru le kritik haha



Misz Sunsweetz: huhu x sabau nk amik lappy aku.....       nk on9..ni pun on9 numpang kasih syg kawan2 aku haha^.-

bye.....


Isnin, 21 November 2011

5.08 am~ 10.00 am

see..the title.what's happen to u argh!! haha ok fine ...aku da x le tido akibat terjaga..haha so apalagi bangun g toilet basuh muka then on lappy~terus bukak FB+BLOG..then ku g submit workshop paper aku kat E-LEARNING UTM then click button ENTER..alhamdullillah DONE!! oh yeah ~




so kul 8.30am..aku nk g print workshop paper ni...then petang aku nk g cari cd-rom..then malam lak aku ada test II sej m3...ok fine ! sgt excited nk jawab haha hampeh jer....


then paling important thing ~Esok -SELASA/TUESDAY hurrrray aku cuti..JOHOR je tau cuti..haha so negeri len jgn nk memandai amik extra holiday kah3x...kowg tunggu jer turn negeri kowg huhu




ehm tiber2 terfikir kat ADAM..uish rindu pulak kt budak chomey ni....lau dapat abez aku gomol dier..~x sbr nk balik jumaat ni..silap2 aku ponteng jumaat punya kelas wakaka..aish ^.- ELAK2X.....




UISH...laju giler wifi pagi2 buta ni..haha mesti dak UTM nga nyenyak tido..amik ko smpai 4 bar line wifi aku ahha...so conclusion..bangun kul 4.30am then bukak lappy on9 haha..aish bek buat tahajud k istikharah k hik3x...


*rasa nk dance jer cmni bagi stress all out kih3x..


tetiber risau sal workshop....hehe fening2x..bila mau setle ni sumer..uwaaa~


x sabar nk tunggu 4th Disember 2011.......haha..waiting for this day....! hihihi....debar2x....









4th Disember 2011













Ahad, 20 November 2011

:: 20112011 ::

emmm cantik kan tarikh arini,.....sgt byk tarikh yg cntik dlm 2011...nice !
ehm actually arini aku busy giler okey!




OSHA + ASSIGNMENT + TEST II = blurrr~ haha




hohoho....mgu ni perlu balek umah jugak..da stress ni haha ye je stress..padahal mulut j ckp aty nothing...hihi

poyo punya budak~ dush2x



k la nk out nk g OSHA....TATA my Ms blog...muah3x...




rindu nk BW !






















Jumaat, 18 November 2011

::Dunia Baruku::

Salam cak !
hye guys..actually now aku kt library tu.hihi ni la hikmah bile wifi x de dlm bilik aku..bukan x de tp lembap sgt der
then aku decide menghabis kan sisa2 masa aku kt bilik menyiapkan assignment yg terbengkalai aish^.0
tp cm byk wat keje len je..huhu aish elak2x..
ehm meh dek kerana lama giler aku x mencurah rasa kt page aku ni arini aku nk curah segalanya haha boleh gitu..page aku ye dak..suke gua la haha
 ehm byk perkara yg berlaku dlm satu masa..huhu sepanjang mggu ni...ehm dengan masalah peribadi kot dgn masalah awam agi aish ada ke masalah awam..hihi
mcm yg diketahui now aku berStatUs 'Single' fuuuuh...rupenyer best jugak jd single mingle ni haha..x yah fikir sal owg len dlm kepala otak lau x duk fikir si dia wat apa,da mkn lum, da bgun lum, da g keje lum, kuar ngn sapa..aish benda2 ni merusakkan aku je..then bile fikir lek.benda2 ni menyemakkan memori kapasiti otak aku ja hahaha....so setelah mendapat ketenangan dari Nya ..Alhamdullillah aku dapat menerima kenyataan..dan x rasa sunyi pun lau rajin ingatkan NYA....Alhamdullillah....tingkatkan mutu ibadahmu hihi insyaallah...


so dek kerana 'Single' segala keputusan atas diri sendiri..ehm duit topup pun da jimat deh...haha untungla bak kata kwan aku 'Cah; Untung la ~ haha...poyo je dak ni...=p
Now segala perubahan berlaku...ehm aku percaya akan jodohku..Tulang rusukku sentiasa menantikan ku..justeru aku perlu tingkatkan iman agar pemilik tulang rusukku diredhai ALLAH S.W.T kelak....


ehm ce bygkan bila duk bilik single..aish memang la sunyi..lau dulu ada BUAYA FEN le jd peneman kononnya..ceh ! but that's not the main motif ok..aku memang suka duk bilik single bub PRIVACY..ehm n x yah jd aty owg len hehe..aku ni dala lau owg kecik aty n senyap ngn aku le jadi mati kutu aku so aku elakkan itu perkara dari berlaku..da 1 tahun 1/2 duk bilik single..segalanya berdikari hehe...bape byk perkataan ' Single' harus aku guna niii haha....


ehm dek kerana WIFI UTM yg lembap cm siput sedut yg aku ada tulis kt entry lepas..so aku terpaksa la berhibernasi ke PSZ (Perpustakaan Sultanah Zanariah) huhu ni library UTM okey! huhu ....jdnya aku le la dpt gelaran dak suka g PSZ....hehe padahal dak g PSZ bukan study but for ON9 haha..peduli apa..ceh ! 






ehm aku nk  balik...mgu ni tp ada OSHA lak..aish ^.- da rindu ni kt Ibu aku..padahal mgu lepas baru lek umah n da la cuti > dri yg ditetapkan haha..itu mestilah huhu...ehm OSHA tu apa? ok OSHA tu nama short course aku kena amik dlm Professional Course sebeleum aku grad...huhu tp aku da amik dulu bub setle awal kan mudah...tp kesian dak Final Year diowg yg x amik aku da amik but no salahkan aku..bukan aku tutup peluang kowg haha..actually siapa cepat dia dpt haha..hampeh punya budak.dush !!!!




kira full la weekend aku hohoho...no foya2x..aish melepas aku..hehe..ehm dala nk join dak2 ni g kenduri kahwin tp ada OSHA lak..ehm...redha la gamaknya..aish ^.^


ok sila ketahui bahawanya aku ada 2 Test for next week...ehm Ari Isnin malam & Khamis petang huhu....
ehm aku ada Tugas dgn unit protokol lagi aish ^.-
ehm aku ada assignment yg melambak2x......




argh !!!!! le x time ni ada owg bwk aku g AUSTRALIA haha.aku mau cuti belajar kah3x....perluke??hihi...












Ms sunsweetz: Assignment + test +stressss !!!



























































Khamis, 17 November 2011

Maaf sangat2x...~

Dear My Followers & Silent Reader
Sorry to say

 Aku x le on9 for a while time coz wifi U aku sgt2 lembaap cm siput sedut
ni pun aku on9 kt Fac aku...
hope sgt yg dtg berkunjung jika aku tidak membalasnya
jgn lak UN-FOLLOW 
aku lek hehe..x mo ea cm tu hehe..x bek la..kah2x...




Insyaallah entry seterusnya akan menyusul kemudian..

jgn hangpa duk pikiaq aku x update blog coz aku 
nga diambang kesdihan lak hehe..
no2x..aku da heppy okey !
















line ciputtt huhu

arghhhhh stresss....nak on9


 !!!


wifi ciputtt jer.....




arghhhhhhh


Isnin, 14 November 2011

Hati kembali tenang=)

Alhamdullillah....
Hati kembali tenang...
walaupun sukar untukku hadapinya namun aku perlu bangkit demi ibu n ayah=)
sesuatu yg sukar untuk melupakan kenangan silam namun..aku tau hanya ALLAH menentukan segalanya..
so berharap sgt muslimat disana agar tidak terjebak dgn penangan cinta kerna jika tewas bahananya amat menyakiti.....waahuallam..




mood: nak update entry tp WIFI UTM slow pulak..aish^.-


Ahad, 13 November 2011

Jika ini ketentuan-NYA padaku

Ya ALLAH 
adakah ini yg terbek buat diri ini...
aku tidak menyangkakan bahwanya ari semalam merupakan ari terakhir hubungan ku dengan sidia...
mungkin ini yg da tertulis dlm lu mahfuz ku
YA ALLAH
berikanlah aku ketenangan
terlalu byk penderitaan yang aku lalui
kau tunjukkan la aku jln yg benar
YA ALLAH 
kau hindarkan la diri ini dari berduka lara
kau gantikan la dia dgn insan yg lebih baik dari sebelum ini
dan engkau berikanla aku petunjuk untuk menjadi wanita solehah
YA ALLAH 
kau la segala2nya 
Kau la MAHA PENYAYANG
berila aku kekuatan.....


AMIN






Sabtu, 12 November 2011

::: Cinta Adam Haikal :::









































[Yang terpisah kini ditemukan ]

Alhamdullillah selamat sudah sampai kat umah..huhu
den loga dek kerana nk drive sampai ke GP (Gelang Patah) Aku le susah tido mlm td..kul 3 lebih baru le nyenyak ish2x..
yola lesen P pun x habis agi..hehe kira driver freshie la ea...
aku drive ni x kesah cuma aku x suka lau x kena drive jln yg aku x tau ceh bajet ko kena tau semua jln ar bru le drive rusak2x lau mcm ni haha


so apalgi duk busy contact sana sini hehe tnya jln k GP hehe nsb bek ramai shabat aku yg terbek la kowg salute !!!
laju-laju haha
ehm setelah 9 tahun tidak berjumpa 
Akhirnya...


aku dpt ketemukan 2 hati ceh2x....
yela ni umah kwin bestfren ibu gua tau haha
ehm amik kau sejak ayh aku pencen x pernah jumpa 
sekarang bru jumpa...
huhu

suka sgt tgk diowg peluk2x hehe....
rugi lak aku x snap pic time tuuu hehe

ehm tp anyway aku jumpa kawan aku gak 
cm

SHARAMADHAN & ANIS SYUHADA


masing2 muka x byk berubah cuma aku jer berat badan yg bertambah haha

aish berat badan ni bila mau turun ...^.-

then bila tgk owg nek pelamin mula la aku berangan bila la aku punya masa
hehe

aku & miss universe

adkah jejaka itu idaman MALAY hahaha
aku x de la memilih cuma aku pentingkan tanggungjawab dier kepada ALLAH S.W.T  , KELUARGA, AKU & FAMILY AKU itu pasti...

tp aku berpegang kalo aku x selesai grad agi aku xkn fikir sal soal hidup

 aku

bub


byk tanggungjwb aku yg x selesai agi ..aiyo ni sudah merepek lor~aish !


ok2..so kesimpulan nya aku happy bub dpt temukan ibu aku ngn kawan die..selesai sudah misi arini ..

tinggal misi esok...huhu

APAKAH MISI SETERUSNYA???

TUNGGU...........hehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...