Isnin, 31 Oktober 2011

Mission not Complete huh !!

huh !
mission still not complete..huhu
Ms x habis study ag hehe
yola Mgu ni Test Teori rabu malam okey!
aiyak Gua satu apa pun tarak tau agi...
so apa lagi

*****
Lets go !!!

STUDY !!!

-Wish Me Gud Luck-

Ahad, 30 Oktober 2011

~Dier~

X tau nk cakap apa~

yg penting DIER da berubah

DIER x mcm dulu~

Adakah salah Ms??

ehm..entahlah..cm nk penghujung je....~

Tp Ms serahkan pada yg ESA..

Kalo dier bukan milik kite..

tiada apa yg perlu dipersoalkan lagi..





Mood:  Study TEORI huhu..test Rabu ni


Sabtu, 29 Oktober 2011

Ms sunsweetz jumpa Nubhan huhu

 



cak! ...hye kamu2x..haha..le gelak lak Ms hehe..actually mood nga heppy bub arini sgt2 jimat berjimba2x..walaupun Ms pergi ngn MY BESTIE ms..2 owg je  tp sgt enjoy tau..huhu relakz minda hehe..
Ehm baca tajuk entry pun mesti da tau apa yg bakal Ms citer kan??huhu
OK ms nk citer sal activity arini huhu HAPPY ok...bub my besties ajak g plaza ANGSANA...huhu not for shopping ok!! but for

PESTA BUKU 2011 huhu 

ehm besela student ngn buku mana le pisahkan cm isi dengan kuku haha....ehm ok MS n my besties tolak dri bilik kul 10.30am then decide nk nek BAS UTM bub FREE ok..no charge2x haha..ehm tp dek kerana FREE kenala tunggu..ehm tp Ms n MY besties kan owg yg sabar haha so tunggu la..tgk jam KUL 11.15am baru kitaowg nek bas UTM tp not terus g angsana OKEY ! tp turun kt JUSCO TMN U...huhu then both of us take bus to BANDARAYA JB...lala..ehm dek kerana kepekakan Ms ..kami rugi 30sen hehe..kira rezeki driver bas tu la kan ..nape??



ehm nak tau ni kerana gara2 telinga Ms da bersarang haha..ehm Ms tnya pak cik ANGSANA bape? then Ms dengar RM2.50 tp bila Ms n My besties dua2x da bayar n resit dpt amik kaw tgk RM2.20 je hihi..x de rezeki la ea....ehm pasrah jer hihi (ala 30 sen pun berkira..okey mestila berkira bub tu duit kerajaan PTPTN n mak bapak Ms hihi) 
ehm then smpai ANGSANA huhu sgt excited bila tgk fuyooooo byknya MAJALAH,BUKU & NOVEL huhu..geramnya....then Ms lapo lak..bub x breakfast...hhihi punyala rezeki adalak promotion COCOKRUNCH + SUSU..free lak tu ehm apa lagi...Ms amik satu mangkuk kecik tu makan la...hihi TP my besties pose lak arini..cian die...hihi Ms la yg x tau malu makan kira alas perut la..sarap2x...huhu

Then mula la merayap...cari majalah untuk MY MUM..tau x majalah apa sudah semestinya MAJALAH WANITA keluaran NOV okey ! RM3 jer....huhu ehm rasa cm nk beli semua jer..sgt byk okey...then terus g tempat novel..FUHLAMAK..siap diowg wat pakej la..3 buah novel RM56 ..ada tu 4 buah novel RM62....bling2x Ms dibuatnya huhu...dlm kepala da teringat NOVEL LIYANA ZAHIM-SEKEBUN BUNGA CINTA pun x bukak agi ...ehm tp x pela beli then lau ada masa baru baca..huhu yela semester ni a lot of assemen must did it ~huh !


then Ms grab la 2 buah novel huhu...tp Ms x amik pakej..tp still ada diskaun ce bayangkan RM 25.60 Ms dapat RM20.70 haha berbaloi kan...ehm apalagi pergi la PLAZA ANGSANA pesta buku smpai 
30 OKTOBER 2011......then Ms grab agi 2 buah majalah Ms semestinya DARA.COM & NUR..hihi cari majalah NUR semata-mata nk baca sal si blogger jejari runcing....a.k.a ELIA huhuhuhu......


Paling syokkan Ms dpt jumpa novelis2x mcm Fauziah Ashari ,  & beberpa lagi nRamlee Awang Murshid novelis yg Ms  x cam sgt..huhu cuma sedih nape la cik LIYANA ZAHIM  x turun ..huhu =( lau x le snap pic...hihi then sempat ag Ms buat kad UO ..UO -untung owg ramai hihi yela buat x yah bayar tu free jer..huhu le shopping sakan nnt ngn my mum lalalala

tgh sibuk duk usher novelis..tibe2 dengr DJ2X Radio JOHOR.FM berbual ngn NUBHAN apalagi Ms ajak My besties g depan Pentas hihi..amik kaw..puas mata tenung NUBHAN...oooo ensome sungguh kamu...chinese looking ok hehe...



My besties pun li gak hihi..bukan Ms je yg syok sendiri my besties pun grab beberapa buku motivate + buku2 islamik..ehm harga memang murah..Then kul 1.30pm kuar dari ANGSANA bub kitaowg decide nk solat kt JJ tmn U je...ehm ni lagi satu kes..ehm amik bas g JJ TMN U..tau x bapa tambangnya hihi RM2.30 lak..ehm da Ms n My bestie g masukkan sowg RM2.20 dek da tau masa pergi td da terkena hihi last2 masing2 tengok tiket RM2.30 haha kira HALAL la ea pakcik..so total RM4.70 yg kami lesap ..hihi.....

Khamis, 27 Oktober 2011

Amalan-amalan yang memustajabkan doa


01.Di sini beberapa doa yang sangat mustajab untuk dibacakan ketika memohon pertolongan Allah S.W.T. Salah satu daripadanya:

"Allahumma inni as aluka anniy asyhaduka annaka antaAllah, laa ilaa ha illa anta, al-waahidus somadul lazi lam yalid walam yuulad, walam yakun lahu kufuan ahad", 

yang bererti:
"Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu, dengan bahawasanya aku menyaksikan bahawa Engkaulah Allah, tiada Tuhan yang selayaknya disembah melainkan Engkau, Engkau Maha Esa, tempat meminta, Engkau tidak beranak dan Engkau tidak dilahirkan, dan tiada bagi-Mu tandingan dari sesuatu apapun."

Doa ini merupakan doa seorang sahabat yang didengari Rasulullah S.A.W, lalu baginda S.A.W bersabda, "Engkau telah berdoa kepada Allah S.W.T dengan tauhid-Nya, yang mana jika engkau berdoa dengannya nescaya pasti akan Dia kabulkan." Hadis Hasan riwayat Imam Ahmad.

02.Doa Nabi Musa A.S sebagaimana yang direkodkan di dalam al-Quran, "Rabbi syrah li sodri, wa yassirli amri, wahlul 'uq datan min lisaniy, yafqahu qauliy", bermakna:

"Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, dan bukalah simpulan dari lidahku, agar mereka memahami perkataanku."

03.Membaca nama-nama Allah S.W.T, yang berkaitan dengan doa kita.

Sebagai contoh, ar-Raazik (Maha Pemberi Rezeki) jika memohon rezeki, al-Ghafuur (Maha Pengampun) jika memohon taubat, ar-Rahiim (Yang Maha Pengasih) jika memohon belas kasihan, al-Jabbar (Yang Maha Kuat) jika memohon pembelaan dan juga lain-lain.
Bahkan afdhal juga jika dibacakan kesemua 99 nama Allah, dan berdoa setelah membacanya. Ini kerana sabda nabi S.A.W, "Nama-nama Allah seratus kurang satu, sesiapa yang menghitungnya (menghayati dan mengamalkan) akan masuk Syurga". Maka dengan itu nama-nama Allah sangat mustajab jika didahulukan sebelum berdoa.

04.Doa tahiyat akhir, iaitu "Allahumma 'auzubika min 'azaabi jahannam, wa 'auzubika min 'azaabil qabri, wa 'auzubika min fitnatil mahyaa wal mamaat, wa min syarri fitnatil masiihid dajjal", maksudnya:

"Ya Allah ya tuhanku, aku berlindung dengan-Mu dari seksa Jahanam, dan aku berlindung denganMu dari seksa kubur, dan aku berlindung dengan-Mu dari fitnah orang yang hidup atau mati, dan aku berlindung denganMu dari fitnah al-Masih Dajjal"
Sungguh jika kita lihat secara teliti, dan kita pelajari dengan minda dan hati yang terbuka, kita akan dapati terlalu banyak doa dan amalan yang membawa kepada mustajabnya doa kita. Andai kita cuba beramal dengan semuanya, nescaya kita tidak akan mampu untuk beristiqamah dengannya. Kerana itu kita katakan bahawa ibadah baginda S.A.W adalah ibadah yang paling sempurna.


Sumber: iluvislam.com

Selasa, 25 Oktober 2011

Hikmah itu suatu kesedaran ^.-

Alhamdullillah sgt perit nk bangkit dari kejatuhan...realitinya sgt memedihkan...
Kenapa entry kali ini amat memedihkan bub Ms ingin story mory siket realiti yg da terjadi semalam...
Alhamdullillah thankz to DR YUSOF YAACOB actually my lec REAL ANALYSIS ^.^ tnpa kata2 die yg pedh Ms x kan sedar lagi sehinggala bila keputusan TEST 1 R.A ms dapat semalm....huh..! Tuhan saja j yg tau btapa perit, pedih dan rasa down giler sepanjang ari semalam ..dengan masa yg x cukup...dengan masa yg cemburu dgn Ms..yela cuba bygkan dengan Arini pagi kul 8-9am ada TEST ELEKTRONIK then Petang kul 4pm lak ada meeting WORKSHOP bg subjek SEJ MATH then Malam lak ada kelas n Ms lak kena present ..huh betapa STRESS ok semalm...airmata x yah ckap la..da berjurai2x da....ehm....memang DOWN sgt2x...
tp Ms pegang satu kata kita kena redha dgn apa yg berlaku dan bangkit jika itu adalah kekalahan kiter...ce bayangkan dala stress sal test pastu nk jwb test lain lk esok...ehm apalagi..memang x tau nk kata apa....then..Ms mula tanamkan satu azam baru....

Ms capai hp...call ibu....toooot..toooot

Ms: "assalammualaikum..ibu..(sob3x..da nangis da)"
Ibu: "ni napa kak.?" nak lek ke minggu ni ...?
Ms:ehm x nak la..akak stress ibu..akak lalai....
Ibu: "ehm tu la..kita datang UTM kan nk study..ingat pasni jgn toleh belakang tp pandang la kedepan..."
Ms: "ok ibu..ehm sal lek minggu ni akak fiki lek (hehe sempat agi nk lek minggu ni)"
Ibu: ok..pe2 hal g tau ibu....

****************

then....Ms pun amik wuduk solat isyak..ye airmata dgn wanita tidak dapat dipisahkan....
aku sekali lagi menitiskannya..amat luka aty ini....
lepas solat isyak aku menadah tgn

"Ya Allah ,jika ini ujian MU kepadaku..kau berikanlah aku kekuatan...Sesungguhnya aku insan yg lemah ..."

then...
Ms amik buku elektronik terus study..alhamdullillah Ms da fotostat soklan TEST 1 ngan JWPN TEST 1 iaitu hak milik
AIN NARDIR

kerjasama MEK cah..hihi


ehm mula2 da give up nk study bub stress punya pasal tp bila bayangkan muka ibu n ayah Ms...amik kau...aku terus capai kalkulator..n study test 1 then soklan tutorial...FOBIA itu masih ada ok !

finally before tido Ms berazam nk maafkan semua kesalahan owg sekeliling Ms then Ms menghadap ALLAH lakukan solat hajat dan twakal dgn apa Ms da study...then mecej ibu n ayah ckap kt diowg ampunkan doSA Ms kalau selama ini Ms ada terguriskan aty mereka..ALHAMDULLILLH tido dgn nyenyak dan sgt2x awal bangun pada ari ni...Syukur sangat2 dengan hikmah semalam...^.-


Finallly TEST 1 ELEKTRONIK masuk sebijik sejibik TEST 1 yang lepas..

ALHAMDULLILLAH..


Sabtu, 22 Oktober 2011

REZEKI TATKALA KESEMPITAN


"Dan tiadalah sesuatu pun daripada makhluk-makhluk yang bergerak di bumi melainkan Allah jualah yang menanggung rezekinya dan mengetahui tempat kediamannya dan tempat ia disimpan. Semua itu tersurat di dalam kitab (Loh Mahfuz) yang nyata (kepada malaikat-malaikat) yang berkenaan." - Surah Hud:6

Surah Hud Ayat 6

وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا ۚ كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ {6}

Keterangan ayat:
Menurut Hadis riwayat al-Hakim dan al-Tirmizi daripada Zaid bin Aslam r.a, beberapa orang sahabat Nabi daripada keluarga al-Asy'ariyyin yang baru sampai daripada perjalanan berhijrah merasa lapar. Mereka mengutuskan seorang dari kalangan mereka untuk mendapatkan makanan daripada Nabi S.A.W.
Apabila para utusan kaum tersebut tiba di rumah baginda Rasulullah S.A.W, beliau mendengar baginda Rasulullah S.A.W membacakan ayat ke-6 daripada surah Hud ini. Utusan tersebut pulang semula kepada keluarganya dan tidak jadi meminta makanan daripada Rasulullah kerana berasa yakin dengan doa yang dibaca oleh Rasulullah.
Setibanya beliau kepada kaum keluarganya tanpa diketahui kaum keluarganya , datanglah dua orang lelaki membawa roti dan daging untuk mereka. Walaupun mereka telah menikmati makanan tersebut sepuas-puasnya masih banyak lagi baki yang tnggal. Akhirnya mereka meminta agar diberikan kepada Rasulullah S.A.W untuk diagihkan kepada orang lain yang memerlukan makanan.
Selepas itu mereka bertemu dengan Nabi dan mengucapkan terima kasih. Rasulullah S.A.W menafikan penghantaran makanan itu. Sahabat yang merupakan utusan keluarga tersebut akhirnya membuat pengakuan yang dia tidak meminta makanan daripada Nabi Muhammad S.A.W. Rasulullah S.A.W kemudiannya menyatakan itulah dia rezeki Allah yang Allah janjikan buat makhluk-Nya.

(Tafsir al-Qurtubi, al-Durrul Manthur, tafsir ayat ke-6 surah Hud)

Alhamdulillah, maka marilah sama-sama kita amalkan doa ini dan jadikanlah ia doa amalan harian agar kita sentiasa dilimpahi rezeki Allah S.W.T terutama ketika kesempitan. Tetapi perlu juga ingat bahawa doa semata-mata tanpa usaha dan tawakal adalah tidak berguna. Wallahualam.

Sumber rujukan: Buku 101 doa Para Nabi dan Rasul dalam al-Quran oleh Ustaz Haji Zahazan Mohamed

Credit to: I LUV ISLAM.com

Jumaat, 21 Oktober 2011

HATIMU MILIKKU~unyer


 
Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu

Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku

[*]

Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu

[**]

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu

Kan kuabadikan dikau

Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu

Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Ulang [*][**]


Bagai bahtera yang dilanda badai

Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Ulang [*][**]


Aku coretkan kenanganmu

Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini


Fuhhhh lega giler=)

ALHAMDULLILLAH

HUUURRRAYY !!!
TEST 1 
FOR

REAL ANALYSIS 
DA SETTLE~ MERDEKA!! HUK3X

BOLEHLA BERPOYA2X ....HEHE

Selasa, 18 Oktober 2011

Ms grab Novel LIYANA ZAHIM ^.0

Cak everyone ! emmmm..alhamdulllillah setle urusan dgn JABATAN PELAJARAN NEGERI JOHOR...huhu

nape ea?pasal apa ada urusan dgn JPNJ?? hihi

Actually Ms n my grup nk mohon kelulusan tempat kajian kami dimana lau nk wat kajian kat sekolah2x sekarang smua kena ada surat kebenaran dri JPNJ huhu rumit kan??hehe da prosedur cm tu terpaksa la Ms n the geng ikot...

ehm tolak dri UTM kul 9.15 am then sampai JPNJ ehm diowg accept our letter but that person who incharge this procedure already go for meeting...huh..ehm siap sis kat kaunter said : 'kamu tinggalkan num phone ...nnt kami call if da siap" then Ms pun ckp kat belakang proposal kami ada disertakan segala contact number n person huhu...Then si Linda ( kwn Ms) ehm suggest nk g BADAN huhu..apa tu BADAN haha..ehm dak JOHOR gerenti tau apa itu BADAN ....BADAN tu kedai buku kat PLAZA ANGSANA..ehm apa lagi tepat jam kul 10am....smpai kat ANGSANA..then terus cri BADAN..ehmmmm sonoknya la lau BADAN tu bilik Ms coz le baca buku byk3 hehe lagi3x NOVEL wow !!!


tanpa melengah waktu Ms da grab 3 BUKU ok...



  1. Novel alaf 21 hasil karya LIYANA ZAHIM tajuknya: "SEKEBUN BUNGA CINTA"  hehe...( semangat nk baca ni) asyik dgr owg ckp best jer hihi....
  2. 247 penyembuh tradisional KENCING MANIS&DARAH TINGGI LEMAH JANTUNG LUTUT-terbitan al-hidayah ( this book for my mum...of coz my mum had hypertension huhu)
  3. Panduan mencerdaskan minda-hasil karyA ustazah siti nor bahyah mahamood & jaafar salleh....(lama x asah otak n minda hihi)

wow 3 buku + 2 novel dai library UTM pun x habis baca agiii....bila mau baca huhu...UWAAAAA~


selagi x habis test REAL ANALYSIS..x le wat apa2x coz test ni cm menghantui Ms hihi....


mood: ehm MALAM ni ada kelas malam..hope x habis lewat cm last week ooo yeah =(







Isnin, 17 Oktober 2011

Real....Real....Real...

OMG....
nape 2-3 Arini mulut Ms asyik nk sebut 'Real' jer.. hihi
bahaya ni hehe 
Emmm for ur information THURSDAY 20 OCT 2011 8.30PM-9.45PM  ...
Ms ada satu Test yg amat mengecut pewut huhu...study x habis2 ag huhu ada 6 soklan ok !!
dek kerana senior ramai ckp susah..mitos ni jadi cm azimat kat Ms cm debar2 gitu haha
Fuhhh hopefully segalanya ok..ehm kena keje kuat ni oit....
Banyak term yg dikeluarkan oleh Lec REAL Ms ni (spt: kuch2x ho ta ea ,ranjau sepanjang jalan,shitt ni tajuk buku ok ! not lucah2x , n macam2 la..=p)..die memang best n Ms x bosan belaja real cuma...


Bila da blurr ngntuk pun sampai seru la hihi...upsss..kantoi hihi


ehm Ok..this week da jdi R.A WEEK (Real Analysis)  huhu..ok2x..Wish Me Gud Luck ok...


Ms nk Mintak maaf kat follower2 Ms n blogger len lau Ms x sempat nk BW kat page kowg ...But after REAL Ms akan balas dendam g Bw BLOG KOWG hihi..ok....


WASALAM.....DOAKAN Ms le jwb tau !!



Ahad, 16 Oktober 2011

Jangan Tengok !! hihi

 











































TEMPAT : KLUANG+AYER HITAM + TROPIKAL VILLAGE + ZENXIX GARDEN 
huhuhu
Credit to: Ain nardir ( owner picture)




MOOD : real analysis dlm kepala ku HIHI....shhh...blurrr

Sabtu, 15 Oktober 2011

suker+bahagia....zzzZZZZ

aLHAMdullillah   heppy sgt....
huhu
hilang rindu n bru le fokus hihi ceh2x..mcm tu lak...just joking guyz....
Now mau tido esok mau study
REAL ANALYSIS...~Ranjau sepanjang jalan~


huhu.......LIKE REAL very2x Much.....A+++++ la beb....~amin....

Jumaat, 14 Oktober 2011

yuhooooooooooooo

waiting for tomorrow....hope everything ok !

ENCIK MIMPI vs NAJWA LATIF

dlm sibuk aku ber fesboooking tetibe my fwens tag aku something
ehm actually ni keje si CAH MAI huhu
napa aku katakan ENCIK MIMPI vs NAJWA LATIF hihi
bukan nk laga2 kan diowg tp yg mantoopppp nye

n x tahan dek watnya..si ENCIK MIMPI le lak wat smbungan lagu CINTA DI MUKA BUKU najwa latiff tuuuu hehe

nak tau lagu nya cmner?? meh sini....dgr..







then ENCIK MIMPI ada blog tau...

moh terjah blog die hehe







mood: kali ke -2 x lek umah hehe...PUNYA la tiap2 minggu lek umah haha=)

Khamis, 13 Oktober 2011

Saat hati mula berkata~

Salam semua,
saat aty mula berkata,Ms rasa cm nk tulis something je untuk entry kali ni...
ari ni Ms byk masa terluang ...cuma kelas kul8-10am then continue kul 2pm-4pm tp dlm kul 12pm Ms dapat One message:

"SALAM..nnt masa kelas tolong amik kedatangan,,saya cm x sempat masuk kelas..-EN SHAH"
then aku pun reply:

"Nak tunggu EN SHAH k? ( dlm aty berbunga jika x de kelas haha)

then EN SHAH reply:

"x yah...tp sy da post dlm E-LEARNING..masuk forum jer..."


then Ms reply:

"ok beres"

(selamba jer Ms reply lecturer Ms cm tu..tp EN SHAH memang bek la...sporting abiz..!)

*******************
Lek dari kelas..kelas kul 3pm da cabut hehe...
ehm then rasa cm nak makan goreng PISANG + KOPOK lekor..(mknn feveret Ms ok ! )
then ngadu ngn CAH ..hehe

kononya nk makan bungkus je kat MERANTI'S CAFE but Cah pun layan ajak si AIN NARDIR g sama2..apa lagi kitaowg pun lenjan g makan2x kopok lekor...




YUMMY3X...




********************

EHm...susah tau jadi anak sulung ni..segala tanggungjwab atas bahu kiter...ACTUALLY Ms dapat call dri My dad...EHM BESE LA anak sulung akan mendapat perhatian dimana PARENTS akan sentiasa mendaptkan maklum balas dri anak sulung mengenai adik beradik..FUhhhhh ~ memang berat la...

ehm...My sis nk g POLI ari tu lek bila discuss x nak g then now rasa nk g lak..aku sebagai kakak OPEN MINDED jer...lau nk g aku le uruskan document2x berkenaan..My dad pun x halang but kena fikir masak2.yela jika FORM 6 le g banyak bidang BUT poli just stay one profession...

My sis dapat DIP ENGINEERING OF MECATRONIC maaaa..~

fuh 6 semester=3 tahun...


APA ITU mekatronik  ???

mekatronik = mekanikal + elektronik ...huhu kebanyakan bidang ni diceburi owg lelaki huhu

ehm tu yg Ms harap sgt My sis le fikir masak2x..jgn bila da masuk menyesal kemudian sebab aku memang tegas bub masa depan adik2 ni...aku da lalui nya susah payah belaja n ditingalkan jauh oleh kawan2x..Now Ms in stable condition n diowg pun segan bub Ms dapat coz PENDIDIKAN ..lor bukan x tau pendidikan ni banyak halangan lau nk mintak huhu tgk bajet 2012 pun PM kiter bagi advantange byk kat para GURU ..so ??
Fikirla sendiri....hihi


ehm hopefully adik2 Ms pandai membuat keputusan n paling penting cerah masa depan kami untuk hANtar my  mum & my dad wat haji...huhu AMIN....




















Selasa, 11 Oktober 2011

Heppy + lega + puas hati

Alhamdullillah, hepy sgt2 bila printer kesayangan aku da le guna..
pasni ag bersemangat la aku nk wat assignment ( iyeeee je! ) hehe
anyway aku sgt2 bersyukur bub frens aku kat UTM ni sgt2 bek semuanya..zaman sekrang susah nk jumpa kwn2 yg sgt sanggup bersusah payah....THANKZ A LOT to WAN NABIHA & SYAFIAH SOTHIR  cyunk kamu berdua yela diowg berdua yg 2 hari berturut teman aku g bwk printer aku ni masuk n kuar ICU hihi
Syukur sgt2x.....Thankz a lot gak kat dak Cah Mazaitul n Ain nardir yg x pernah serik ajak aku kuar ...hehe 
hilang stress kuar ngn memembe ni....




Anyway lega sgt2 bila assignment HISTORY & PHILOSPOPHY of Mathematic Aku da submit dr 9 Oct agi..walaupun Lec aku terus komen n aku ada lakukan kesilapan dlm keje tersebut tp aku redha bub aku da usaha n itu je aku mampu lakukan ..IF lec kasi masa lebih agi..akan ku usahakan perbaikinya lagi hihi..HOPEFULLY~then lau x...anta je la...=(






Emmmmm Puas aty sudah bub ...segalanya sudah selesai tp masih belum dipenghujungnya lagi...Ehm liku hidup seorang Mahasiswa UTM yg masih bergantung harap dengan IBU BAPA nya dan Masih harus diteruskan ..Chaiyok~ agi 3 semester jer ag nak konvo !! 












Mood :
Ehmmm Assignment DR.HEE membelengu jiwa raga ku haha..OBJECTIVE then LITERATURE  REVIEW..ayoooooo ~







Isnin, 10 Oktober 2011

Cuba Check Hp Kowang Ori k tak?? Let's Try !


Gambar hiasan
 
jom check hp masing2x..ORI @ X ORI???

Type kat handfon *#06#
then akan keluar IMEI [ International Mobile Equipment Identity]

... semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8
contoh : 358671017470473...
...
... kedudukan ke 7 dan 8 ialah ******01*******

utk semak ori ke x handfon tu...let's check it out:

02 or 20 : dari China = LOW QUALITY LAWYA NOOB PHONE
08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY..BOLEH TAHAN LA
01 or 10: dari Finland = VERY GOOD
00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH
 
-Thank you for ur trial - HEHE 
 
mood: jap ag nk anta printer..hopefullly ok ! 

Misz Sunsweetz a.k.a cikgu wadi

assalamualaikum 👀.. selamat malam semua.. tiba-tiba malam ini macam ada mood nak berblogging hik3 rindu sebenarnya nak berblog nak g walk...