Pengikut

Selasa, 25 Oktober 2011

Hikmah itu suatu kesedaran ^.-

Alhamdullillah sgt perit nk bangkit dari kejatuhan...realitinya sgt memedihkan...
Kenapa entry kali ini amat memedihkan bub Ms ingin story mory siket realiti yg da terjadi semalam...
Alhamdullillah thankz to DR YUSOF YAACOB actually my lec REAL ANALYSIS ^.^ tnpa kata2 die yg pedh Ms x kan sedar lagi sehinggala bila keputusan TEST 1 R.A ms dapat semalm....huh..! Tuhan saja j yg tau btapa perit, pedih dan rasa down giler sepanjang ari semalam ..dengan masa yg x cukup...dengan masa yg cemburu dgn Ms..yela cuba bygkan dengan Arini pagi kul 8-9am ada TEST ELEKTRONIK then Petang kul 4pm lak ada meeting WORKSHOP bg subjek SEJ MATH then Malam lak ada kelas n Ms lak kena present ..huh betapa STRESS ok semalm...airmata x yah ckap la..da berjurai2x da....ehm....memang DOWN sgt2x...
tp Ms pegang satu kata kita kena redha dgn apa yg berlaku dan bangkit jika itu adalah kekalahan kiter...ce bayangkan dala stress sal test pastu nk jwb test lain lk esok...ehm apalagi..memang x tau nk kata apa....then..Ms mula tanamkan satu azam baru....

Ms capai hp...call ibu....toooot..toooot

Ms: "assalammualaikum..ibu..(sob3x..da nangis da)"
Ibu: "ni napa kak.?" nak lek ke minggu ni ...?
Ms:ehm x nak la..akak stress ibu..akak lalai....
Ibu: "ehm tu la..kita datang UTM kan nk study..ingat pasni jgn toleh belakang tp pandang la kedepan..."
Ms: "ok ibu..ehm sal lek minggu ni akak fiki lek (hehe sempat agi nk lek minggu ni)"
Ibu: ok..pe2 hal g tau ibu....

****************

then....Ms pun amik wuduk solat isyak..ye airmata dgn wanita tidak dapat dipisahkan....
aku sekali lagi menitiskannya..amat luka aty ini....
lepas solat isyak aku menadah tgn

"Ya Allah ,jika ini ujian MU kepadaku..kau berikanlah aku kekuatan...Sesungguhnya aku insan yg lemah ..."

then...
Ms amik buku elektronik terus study..alhamdullillah Ms da fotostat soklan TEST 1 ngan JWPN TEST 1 iaitu hak milik
AIN NARDIR

kerjasama MEK cah..hihi


ehm mula2 da give up nk study bub stress punya pasal tp bila bayangkan muka ibu n ayah Ms...amik kau...aku terus capai kalkulator..n study test 1 then soklan tutorial...FOBIA itu masih ada ok !

finally before tido Ms berazam nk maafkan semua kesalahan owg sekeliling Ms then Ms menghadap ALLAH lakukan solat hajat dan twakal dgn apa Ms da study...then mecej ibu n ayah ckap kt diowg ampunkan doSA Ms kalau selama ini Ms ada terguriskan aty mereka..ALHAMDULLILLH tido dgn nyenyak dan sgt2x awal bangun pada ari ni...Syukur sangat2 dengan hikmah semalam...^.-


Finallly TEST 1 ELEKTRONIK masuk sebijik sejibik TEST 1 yang lepas..

ALHAMDULLILLAH..


2 00000 sunsweetz comment:

syida khamis berkata...

nurul..it's okay..people always learn from their mistakes..:) we can do it!!!!!!!!!

::Misz sunsWeetz:: berkata...

yup syida..!! thankz...we can !!..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...