Selasa, 28 September 2010

oooo RAYA ...LALALA


*nie masa nak pulang dr umh lisa kt pasir gudg
*nie sewa kete VIVA masa ari sabtu
*nie kat umh izyan kt area larkin jb

*nie singgah pesta convo UTM
huhu..lama da x update blog aku ni,anywhere line wifi u aku prob ciket..ada ke patut x le bukak blog ish2x...hehe
ok2x stop!!! arini aku nk citer apa aku buat sabtu n ahad yang lepas huhu
ehm punya la best aku berjalan n sampai lupa keje aku melambak..huhu
paling best keluar sewa kete haha
ehm hari sabtu tu aku nek ngn kawan
tp ari ahad..jeng2x...aku punya gelabah bila kawan2x aku suruh DRIVE tu..lesen P aku bru fresh lagi lahir ke dunia haha...ehm nak jadi cerita aku pun drive je la
*nie umh beeha kt tmn ungku aminah
manual lak tu...KENARI beb hehe
hehe selalu belasah kete ayah je skrg amik ko kete sewa lak
siap terbuat DRIFT hehe
sowy kawn-kawan ku aku kena bertindak begitu untuk mengelakkan pembaziran masa dan minyak haha
ehm sabtu g pasir gudang,jb ahad g larkin n tmn tun aminah
*nie aku hehe saje2x snap2x pic hehe
MAKAN2X...je yummy
kenyang sokmom hujung minggu
ehm pastu balik kul 8-9 mlm lebih kurang cmtu aku x ingat sgt la
paling best rempuh jammed kat bandar jb n jalan pasir gudang haha

Rabu, 22 September 2010

"GUA TAHU ITU SIAPA"

Wow apa benda yang gua tahu ea???
ish3x
ok pe2 hal aku nak masuk contest ni
pergh!!1st time contest yang aku terjah
hope dapatla hadiah
ea eN CONTEST huhu
 ni dier pic yang disuruh teka
:
:
 JAWAPAN SAYA: sebelah en Hamzah adalah ayah en hamzah yang sedang membaca SURAT KHABAR berita sensasi gitu dengan kuih-kuih raya diatas meje selepas menunaikan solat raya huhu
:
:
Harap2x en Contest bagi la kemenangamn ea
hik3x
aku nak tagged sapa ea?
tagged
                            Semekar Kasih
                    ..let d fingers do d talking..
                      ❤::belog suzierahman::❤
ok siap..sebarang pertanyaan le pergi jenguk ke blog EN CONTEST: 
               http://www.terbangtinggitinggi.com
*to sapa2x yang ditagged don't follow my answer!!


Jumaat, 17 September 2010

PERUBAHAN

 SALAM
N3 kali nie aku nk citer kat kowng semua nk cite pasal 
PERUBAHAN
apa makna perubahan sebenarnya??
*gambo aku masa sesi fotografi JKM kolej kt UTM JHR
ehm aku sekarang nk merubah
ehm kalau dulu aku terlalu byk halangan
tetapi insyaallah kalau di izinkanNya aku ingin mencari
PERUBAHAN
dr x baik kepada baik
doakan aku ea...rakan2x blog
A.M.I.N

Rabu, 15 September 2010

Raya Sokmo...Hehe

Time rayer ape yang anda semua pikir??
IBU-IBU bapa-bapa...semua mesti nga pikir kuih rayer kan??
 mcm kueh bawah nie
:
:
:
:
:
:
pastu mesti fikir baju raya anak-anak n family tercinta kan??
macam kat bawah nie
:
:
:

:
tidak ketinggalan juga tudung kan???huhu my favourite  (shawl)
ehm so..byk betol persiapan nak raya..tu belum lagi prepare duit rya huhu n masak2x n kemas rumah..=)

Sabtu, 11 September 2010

TrouBLe Is A FRENZ

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you’re fast, no matter if you’re slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You’re fine for a while but you start to lose control

He’s there in the dark, he’s there in my heart
He waits in the wings, he’s gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don’t forget as you ease on down the road

So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

Jumaat, 10 September 2010

SYAWAL MENJELMA RAMADHAN MENGHILANG

SALAM LEBARAN BUAT SEMUA RAKAN BLOG YANG BERAGAMA ISLAM DI SELURUH DUNIA.. SEMOGA AMALAN KITA YANG LEPAS DI BULAN RAMADHAN DITERIMA OLEH -NYA dan SYAWAL INI MEMBAWA SERIBU PENGERTIAN DALAM HIDUP KITA SEMUA UMAT ISLAM..

Ahad, 5 September 2010

Amalan Di Malam Lailatul Qadar=)

aMalAn Di MalaM LaIlAtUl QaDar... •Amalan-amalan yang diamalkan pada malamnya: Mulai jam 12 tengah malam. •Sembahyang sunat Wudu'. •Sembahyang sunat Hajat berdoa minta dipertemukan Allah dengan malam Lailatul Qadar. •Membaca Al-Quran •Isytigfar : ( 30 minit /1000 kali) •Zikrullah : (1000 kali ) •Bertasbih (300 kali) •Selawat - (100/1000 kali) •Sembahyang sunat Tahajud •Sembahyang sunat Tasbih •Orang yang bertemu dengan Lailatul Qadar akan terasa dingin badannya kerana dihampiri oleh para malaikat (sebentar sahaja). MENJEJAK LAILATUL QADAR. Firman Allah SWT: "Sesungguhnya kami menurunkan (Al Quran) padaa malam Lailatul Qadar. Dan tahukah kamu apakah Lailatul Qadar itu? Malam Lailatul Qadar lebih baik daripada seribu bulan." (Surah Al Qadr: 1-3) Adalah Rasulullah SAW mencari-cari malam Lailatul Qadar dan menyuruh para sahabatnya mencari-cari malam tersebut. Baginda mengejutkan keluarganya supaya bersama-sama beribadat pada sepuluh malam yang terakhir dari bulan Ramadhan dengan harapan supaya dapat memperolehi malam Lailatul Qadar yang penuh dengan keberkatan dan banyak keistimewaannya itu. Menurut Imam Syafie r.m, malam Lailatul Qadar itu adalah pada sepuluh malam yang terakhir dari bulan Ramadhan, tetapi pada malam-malam yang ganjil bilangannya ada lebih harapannya. Lebih-lebih diharapkan ialah pada malam yang kedua puluh tujuh, berdasarkan sebuah hadis yang diriwayatkan dari Ubai bin Kaab r.a: "Demi Allah, sesungguhnya aku tahu di malam bilakah Lailatul Qadar itu. Ianya adalah pada malam di mana kami telah diperintahkan oleh Rasulullah SAW melakukan qiamullail, iaitu pada malam yang kedua puluh tujuh." Berkata Imam Al Ghazali r.m. dan lain-lain ulama: Lailatul Qadar pada malam yang ganjil dalam sepuluh Ramadhan yang akhir. Untuk mengetahuinya, boleh diagak berdasarkan hari apa yang menjadi permulaan puasa. Jika 1 Ramadhan jatuh pada hari Ahad atau hari Rabu, maka Lailatul Qadar berlaku pada malam dua puluh sembilan. Jika 1 Ramadhan jatuh pada hari Isnin, maka Lailatul Qadar berlaku pada malam dua puluh satu. Jika 1 Ramadhan jatuh pada hari Selasa atau hari Jumaat, maka Lailatul Qadar berlaku pada malam dua puluh tujuh. Jika 1 Ramadhan jatuh pada hari Khamis, maka Lailatul Qadar berlaku pada malam dua puluh lima. Jika 1 Ramadhan jatuh pada hari Sabtu, maka Lailatul Qadar berlaku pada malam dua puluh tiga. Berkata Syeikh Abu Hasan: "Dari sejak aku baligh tidak pernah aku lepaskan peluang mencari Lailatul Qadar dengan kaedah tersebut." Orang yang menghayati Lailatul Qadar diampuni dosanya oleh Allah Taala terlebih dahulu dan diberi ganjaran pahala beribadah seperti 1000 bulan. Sebuah hadis dari Aisyah r.ha menceritakan: "Ya Rasulullah, jika aku bertemu malam Lailatul Qadar, apakah yang patut aku katakan? Jawab baginda:"Katakanlah: Ya Allah, sesungguhnya Engkau Maha Pemaaf, sukakan kemaafan, maka maafkanlah segala kesalahanku."

Misz Sunsweetz a.k.a cikgu wadi

assalamualaikum 👀.. selamat malam semua.. tiba-tiba malam ini macam ada mood nak berblogging hik3 rindu sebenarnya nak berblog nak g walk...