Khamis, 24 Jun 2010

KEtiKa CinTA bErTasBiiiiiiHHHHH

Bertuturlah cinta Mengucap satu nama Seindah goresan sabdamu dalam kitabku Cinta yang bertasbih Mengutus Hati ini Kusandarkan hidup dan matiku padamu Bisikkan doaku Dalam butiran tasbih Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang Sujud sukur padamu atas segala cinta

cUti YaNG kiAN hABIZZ.......

hYE..GUYS..ehm mlm nie eh bukan mlm tp pg daa...ehm td ada meeting ngn pengetua kolej aku pasal gerak kerja SUKAM kE-18 2010 ehm u all mesti nk tau apa itu SUKAM..ehem Sukam adalah a.k.a untuk SUKAN kOLEJ-KOLEJ MAHASISWA..DIMANA sumer kolej-kolej dalam Universiti gua mesti mghantar wakil bg kolej mereka untuk bertanding..so ini adalah aktiviti sihat..hidup sukan untuk universiti hehe..uppppsss... aku nk cite pasal CUTI gue sebenarnye...ehm bru je rasa bercuti akhirnye mggu depan adlah mgu terakhir cuti ku..ehm lepas ni sukarlah bgiku untuk bgun lambat hehe..fav aktiviti maa..hehe..*(ELAKKAN DALAM HIDUP ANDA) haha.. ehm whate ever..cuti kali ni aku bergelar Jawatankuasa Kolej Mahasiswa..sungguh byk pengorbanan perlu dilakukan bg menjawat jawatan ini,kebetulan program aku bru je lepas(4,5& 6 jun)ehm yela owg len duk senang kt umh santai2x tp team Program aku kena gerak kerja..fuh!! pengorbanan sey..Anywhere great job to ALL Bakti SIswa's Team...syg u allz..ehm 12 julai 2010 maknanye cuti ku telah tamat..huhu kena sediakan minda dan emosi untuk masuk kuliah..Aduyai..chaiyok..Azam baru ..hehe..ehm no sleep2xin lec hall hehe focus only!!! Nurul wake-up hehe...anywhere..cuti kali byk memberi pengalaman itu yng paling penting dlm hidup..kata nenek aku:pengalaman mengajar erti kehidupan huhu..thankz nek....=) *** ibu n ayah n adik2xku sabar ea ...akak memang buzy kali nie tp x lama lagi akak free..jgn rindu2x..huhu..-Ms SunzsweetZ.....2.13 AM

Selasa, 22 Jun 2010

HaMpA giLeRRRRRR.........=(

suatu petang aku dpt cll suh wat kan resume...ehm yela aku memang jnis x kesah jd aku go on je nk tlg...bile aku da susah payah nk watkan siap tnya kwn2x aku format resume..ehm last minute aku cll dier le ckp da siap x payah la...ehm hampa giler...aku rasa macam nk hentak je labtop ni!!!!!.....ckp la awl2x x payah wat ni x...diam je..ehm lagi bengang lau aku da siapkan resume tu...ehm ati nga panas nie!!! panas giler...#$%#%^&**^%^@#!!!!!! eeeeeee....geram.=(

PAgiku Yg Ceria..........

*(LE PAKAI BJU NI NK G JOG) Hye Mwnink evrybody....ehm pgi nie aku nk story about my jog this mwnink...WOW...best giler joging ngn zanna,qilah,ain n ranjeni..huhu everything best giler...ehm lagi dlm U ni byk facilities yg da disediakan..cume kiter sebagai student kena la pandai memanfaatkan nye.... k about jogging..ehm jogging nie le dapat byk faedah..antaranye dapat kurangkan risiko diebetis...ehm lagipun kiter dpt kurangkan lemak dalam badan selain dapt menghirup udra segar beb... 4 u all information jogging dapat keluarkan peluh yg banyak sekali..ia juga dapat menguatkan otot kaki ..so sape nk kuat lari macam kuda hehe jom jogging... jogging juga dapat memberi kite ketenangan ialah bile kite jog kat taman kiter dapat tgk suasana yg cntik dan indah sejuk siket mata kite...so bile tgk benda hijau di pagi hari lagi2 ketika jog ia dpt mengurangkan kerabuanan seseorang hehe..so jom kepada u all yang rabun selalu la tgk tumbuhan berwarna hijau...sihat mata untuk badan kita hehe*(slogan x sedap lansung)haha... ehm jogging ni bagus le tambah stamina dan juga kepada yang da bekerja hujung minggu pegilah berjogging anda boleh hilangkan stress..di tempat kerja dengan berjogging..sungguh bermanfaat aktiviti ini...marila kita rakyat Malaysia menyahut seruan kerjaan...Rakyat Sihat Negara Maju!!!!!! Sihat sentiasa.....senyum riang=)-SUNZSWEETZ=*)

Isnin, 21 Jun 2010

LUQman cahaya hidup ibuku......

"Comel x Baby nie...??" ok..guys...4 u all information..baby nie hero ibuku..ehm luqman nie da macam permata ibu..alkisahnye....ibu diamanahkan oleh seorang pekerja kilang utk menjaga anaknye..pada mulanye ibu keberatan nk trime pekerjaan tersebut..Yela Kata owg:'Jaga anak owg nie bhya,nnt kena saman la kena kutuk la..."Anywhere....setelah my dad bg lesen hijau jdi we all together get the new bby..WOW!!! ehm 1st time in my life after a long journey we care 4 the one cute boy...Mohd Nur Luqman Hakim b. Latif...fuh,comel giler....comel x guy???hehe comel kan....ehm luqman nie special bby tau dier faham ckp kiter walaupun bby sebenarnye x tau apa2... ehm...now...da hampir stahun ibu jage...U all nk tau satu bad newz....ehm setelah kasih syg yg jitu diberikan kepada BBy nie...akhirnye luqman kena pergi dr hidup ibu...buat pertama kalinye dalam hidup ku ibu menitiskan air mata apabila mendengar bad news itu yg nk diikutkan bukanla ahli keluarga ku...ehm 4 u all information...ibu sebenar luqman akan diberentikan keje..jd ibuku diberi tempoh samapai hujung bulan jun ni menjaga luqman yg dulunye hanya panadai menangis namun kini sudah pandai menyebut perkataan:"ayah","Nak","kAKAK"....Dan len2x lagi.. Ibu terlalu obses menjaga anak owg sedangkan akhirnye bby tersebut akan pulang ke pangkuan keluarganya...ehm hopefully luqman akan tau kasih syg ibuku terhadapnye bile besar nnti n yg paling penting...kat sini lihat Kasih sayang seorang ibu walaupun bukan dr darah dging nye tetap diabadikan untuk pelbagai insan nye...dan syurga ibu di bawah telapak kaki ibu..ungkapan ini dapat kite lihat betapa besar pengorbanan ibu.....dan juga betapa besarnye naluri seowng Wanita.. k guys lepas ni ibu aku akan free giler....ehm da x de bby nk d jge...ehm tunggu anak aku la nampaknye pulak nnti hahaha..(*just gurau senda je) hehehe......ibu wait 4 my bby hehe.....=)

Ahad, 20 Jun 2010

My Sweetz Family.....

Ait....i Come again...hehe..ehm now I want to share story about my cool n very2x enjoy family in this world........ehm this my family:- *(this picture masa raya 2009)
wow...something happen ..guys where I' am? hahaha....ehm 4 u alll information sy hilang ms nie...hehe ehm...becoz we capture this pic personally so,i'am the very2x gud cameragilrz in the world hehe..not bad la...just joke frenz...
*(just make myself become proud hahaha)
ok....this my family...we all 5 together for anywhere n what ever happen this 5 person only together-gether haha I'am the eldest daughter in this gud family,n the pink shawl is my pretty sister wow....u know She already have her bf...huhu ouch..sorry angah...just the true fact..hehe ehm ok yg pakai bju melayu yang comel n putih sebelah angah adalah adik lelaki ku...Mohd arif b puyad...Upppssss i lupa nk g tau my sis's name..ok2x wait...sabar2x She is...NURUL NADIAH bt Puyad...HUHU...
ok now my father turn...he is ex-soldier,,dulu dier pencen 13 RAMD masa last perkhidmatan dier..ayh pencen sebagai ............................... PEGAWAI WARAN II PUYAD BIN HJ MANSOR ...ehmensom kan ayh saya????hehememang pun i love him...emmmuah........=*)...hepppy fathers day ayah.. ehm ayah ni kan die tegas dlm membuat kptusan ..my dad so tough father in the world..hehe..ayh selalu pastikan keperluan anak-anak dier lengkap...selain tu ayh selalu nk kan anak-anak dier bahagia...ehm ayah syg anak2x dier x lupa juga my mum..wow his love tuuuuu..my mum masak sedap tau ayah sejak pencen uish le jd perut buncit kalo mam maskan ibuku...huhu
*(sajer promote ibu...hehe)
ok now my mummy turn...IBU i love u..huhu..sama kan kami berdua??hehe ibu pakai cermin mata angah tu...hehe we togther posing2x amik gmbo..hehe my mum name is ZAINON bt Abdullah...she already 48 years old maa...same with my dad..ehm nampak tua k muda??hehe...anywhere..ibu pandai masak..ehm tgk sampai sy pun chubby hehe..tembam kan sy???hehe ehm ibu pandai masak giler dala sedap+giler lagi haha...ehm paling sedap mee bandung tuuuu..fuh!!! menjilat jari wa ca ya la...haha ehm ibu lembut hati dier..sporting..mcm kwn ku..jd segala maslah aku akn cite kt ibu..jd tanpa ibu padam la pelita hatiku..dan sukar mencari pengganti...ibu...I LOVE U...=)
kawan2x....ehm nila keluarga aku...ehm x ramai x siket..bese2x je...tp maybe nnt bile da besa..masa raya n aku ngn adik2x ada famly sndri x meriah mcm kwn2x yg ada adk beradik ramai,,tp kiter kena heppy dgn setiap kurniaan & ketentuan ALLH S.W.T,,,,kiter kena redha beb... Aku syg family aku..everything start with here...Thankz God....=)

New Thing In my Life.....=)

Hye guyz....i the new one person that be the blogger..hehe...wow fantastic...skrg aku da le hilangkan stress aku n paling best dlm hidup gua adlh gua ada kwn baru...ehm owg kata kiter kalo ada maslah kena luahkan jgn pendam that why lepas ni aku akan luahkan kat blog n kongsi everything with u all guys,,hehe i like it.... hehe ehm tp paling best dlm hidup gua harini gua da jadi salah sowg pengikut blog..owg selalu kata blog ni boleh melepaskan tekanan n sometimes leh wat kite hepy2x...Betulke????ehm confius....may be kot...aku pun x tau..bese la kata nenek aku budak baru belaja kena tunjukkan hahaha....nenek2x....hehe....ehm aku rasa excited ni...yela dulu owg sibuk cite kat aku pasal blog diowg ish2x..Now i'm also can be one of them,......wacayala....huhu...ehm k la aku nk setting agi page aku..may be jap agi, mgkin pagi nnt ,mgkin esok,mgkin mlm aku continue ngn hot story babe...hehe tata titi tutu suker2x

Misz Sunsweetz a.k.a cikgu wadi

assalamualaikum 👀.. selamat malam semua.. tiba-tiba malam ini macam ada mood nak berblogging hik3 rindu sebenarnya nak berblog nak g walk...